Grundlæggende IT-sikkerhedsarbejde i organisationen - særskilt modul uden for studieordning

IT-sikkerhed er ikke kun et teknisk anliggende – det handler også om kultur, kommunikation og samarbejde. På dette modul får du en grundlæggende forståelse af IT-sikkerhedsarbejde i en organisation og lærer at navigere i de strategiske og praktiske udfordringer, der følger med. På modulet lærer du at arbejde med implementering af sikkerhedstiltag, forandringsprocesser og udvikling af en stærk sikkerhedskultur.

Format

Diplom

Sted

Aarhus

Pris fra

9.000 kr

Startdato

26. jan. 2026

ECTS

5

Udbytte for dig og din arbejdsplads

Du får indsigt i IT-sikkerhedens centrale begreber, teknologier og organisatoriske krav. Du lærer at analysere sikkerhedsudfordringer i din organisation og bidrage til løsninger. Efter modulet vil du kunne planlægge og gennemføre forandringer, samarbejde tværfagligt og formidle IT-sikkerhed til relevante aktører.

For din organisation betyder det en styrket sikkerhedskultur, bedre risikohåndtering og en mere effektiv implementering af IT-sikkerhedstiltag. Du bliver en vigtig ressource i arbejdet med at forebygge sikkerhedsbrud og sikre, at IT-sikkerhed bliver en integreret del af organisationens daglige drift.

Mere information

  • Forløbet giver dig en praksisnær forståelse af IT-sikkerhed i en organisatorisk kontekst. Du arbejder med grundlæggende sikkerhedsprincipper, lovgivning, risikovurdering og implementering af sikkerhedstiltag. Derudover får du indsigt i forandringsledelse, samarbejde på tværs af organisationen og udvikling af en sikkerhedskultur.

  • Undervisningen er praksisnær og anvendelsesorienteret.

    Du arbejder med cases, deltager i workshops og får mulighed for at analysere og udvikle IT-sikkerheden i din egen organisation.

    Der vil være faglige oplæg, gruppearbejde og erfaringsudveksling med de øvrige deltagere.

  • Forløbet henvender sig til medarbejdere i både offentlige og private organisationer, der ønsker at styrke deres forståelse af IT-sikkerhed.

    Det er relevant for dig, der arbejder med IT, administration, ledelse eller support.

  • For at blive optaget direkte på diplomforløbet skal du have gennemført en af følgende uddannelser:

    • Erhvervsakademiuddannelse 
    • Akademiuddannelse 
    • Bachelor- eller professionsbacheloruddannelse 
    • Kandidatuddannelse 
    • En anden relevant videregående uddannelse på mindst samme niveau som en af ovenstående uddannelser

    Du skal desuden have to års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse.

    Hvis ikke du opfylder adgangskravene, kan du få lavet en realkompetencevurdering for evt. at blive optaget på forløbet. Det er gratis at få lavet vurderingen. 

    Se mere her: Realkompetencevurdering

Tilmeld dig

Sted

Aarhus

Pris

9.000 kr.

Dato

26. jan. 2026 - 15. maj. 2026

Ansøgningsfrist

01. dec. 2025

Ledighed

Ledige pladser

Kontakt

sukr
stka