Bevægelsesvejleder

Kvalificér dig til at varetage udviklende, rådgivende, koordinerende funktioner i forbindelse med skolens aktiviteter omkring bevægelse, trivsel og læring. Lær at vejlede dine kolleger og skab bedre indsatser.

Uddannelsen har givet mig en god faglig indsigt og ballast til at udvikle bevægelseskulturen på min skole. Uddannelsen har en god sammensætning af faglige moduler som kommer omkring de vigtige aspekter læring, sundhed og trivsel.

Stine Grinderslev, lærer, Skibet skole.

Om retningen

  • Med uddannelsesretningen ’Bevægelsesvejleder’ vinkler du din pædagogiske diplomuddannelse i en retning, som er særlig relevant for dig.

    Du får ny faglig viden, som giver dig styrkede kompetencer i relation til arbejdet med bevægelse – heriblandt viden om sammenhænge mellem fysisk aktivitet og læring, sundhed, inklusion og motivation samt viden om kommunikation, procesledelse, vejledningsteori og metoder.

    Du bliver bedre til at:

    • udvikle og implementere en kultur, hvor I tænker bevægelse sammen med skolens rammer, mål, undervisning og daglige virke
    • igangsætte og stimulere den faglige debat omkring bevægelse i skolen
    • igangsætte udviklingsarbejde med henblik på at forbedre skolens bevægelseskultur
    • udøve, integrere og samarbejde om vejledning med fokus på at inddrage bevægelse i skolens daglige virke og undervisning
    • vejlede kolleger i at anvende bevægelse til at fremme læring, sundhed, inklusion, trivsel og motivation.
  • Uddannelsen henvender sig til dig, som enten er lærer, pædagog eller varetager en funktion som koordinatorer eller faglig vejleder i forbindelse med aktiviteter, der på tværs af fag har fokus på bevægelse, sundhed og trivsel.

  • Bevægelsesvejleder er en uddannelsesretning under den pædagogiske diplomuddannelse.

    Vil du tage en fuld pædagogisk diplom med specialisering i bevægelsesvejledning, så består uddannelsen samlet set af en række obligatoriske moduler fra den pædagogiske diplomuddannelse, en række retningsspecifikke moduler og et afgangsprojekt.

    De retningsspecifikke moduler for denne retning er:

    Vi anbefaler, at du har mindst et andet modul fra Bevægelsesvejlederretningen eller erfaring med vejledning i praksis, før du tager modulet 'Faglig vejledning i skolen'.​

    Du skal have gennemført alle tre retningsspecifikke moduler for at blive Bevægelsesvejleder. De moduler vi udbyder varierer fra semester til semester. Du finder de aktuelle retningsspecifikke moduler længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, kan du læse mere om det faglige indhold.

    De generelle informationer omkring den pædagogiske diplomuddannelse – fx opbygning og obligatoriske og fælles valgfri moduler – finder du under den pædagogiske diplomuddannelse.

    Adgangskrav
    For at blive optaget direkte på en diplomuddannelse skal du have gennemført én af følgende uddannelser, suppleret med 2 års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse:

    • Erhvervsakademiuddannelse
    • Akademiuddannelse
    • Bachelor- eller professionsbacheloruddannelse
    • Kandidatuddannelse
    • En anden relevant videregående uddannelse på mindst samme niveau som en af ovenstående uddannelser 

    Har du andre og tilsvarende forudsætninger, kan du søge om optagelse på baggrund af en realkompetencevurdering. Læs om realkompetencevurdering.​

Det siger deltagerne om uddannelsen

Menneske

Stine har givet klassen en mere aktiv skoledag

Læs, hvad Stine Grinderslev har fået ud af at tage uddannelsen som bevægelsesvejleder.

Gå til side

Kontakt

480x480-Cecilie-Burgdorf-(cebu)-09-22.jpg

Administrativ kontakt

memu480x480.jpg

Faglig kontakt

heto2018480x480.jpg

Studievejleder