Børnehandicap

Du får viden og kompetencer til at styrke dit arbejde med børn og unge med funktionsnedsættelser, og du får viden og indsigt i udvalgte teorier og metoder, som giver dig handlemuligheder i din daglige praksis. OBS: Der mulighed for tilskud fra Socialstyrelsen til modulerne – læs mere under Målgruppe.

Om retningen

  • På modulerne på retningen Børnehandicap får du viden, som er særlig relevant for dig, som arbejder med børn og unge med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.

    Du kommer til at fordybe dig i udvalgte teoretiske tilgange og konkrete metoder til arbejdet med målgruppen, deres familie og netværk.

    Du bliver klædt på til, at arbejde tværprofessionelt og du vil få inddraget dine egne erfaringer gennem hele forløbet.

    Du får skærpet din viden om:

    • børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser
    • de lovgivningsmæssige rammer i forhold til målgruppen og at inddrage barnets og den unges perspektiv
    • værktøjer til at arbejde tværprofessionelt og inddrage betydningsfulde aktører i barnets, den unges og familiens liv
  • Du arbejder til dagligt med børn og unge med funktionsnedsættelser – enten som sagsbehandler, der træffer afgørelse om en indsats, eller som den, der udfører indsatsen.

    Lige nu kan du få tilskud fra Socialstyrelsen til udvalgte enkeltmoduler eller til en fuld diplomuddannelse hvis du tilhører målgruppen. Læs om dine muligheder her.

  • Børnehandicap er en ny uddannelsesretning under Den sociale diplomuddannelse.

    Du kan tage modulerne enkeltvis eller som et led i en fuld social diplomuddannelse, hvor du specialiserer dig i børn og unge med handicap.

    Ønsker du at tage en fuld diplomuddannelse, skal du ud over de to retningsspecifikke moduler, også følge 3 andre moduler samt skrive et afgangsprojekt.

    De moduler vi udbyder varierer fra semester til semester. Du finder de aktuelle retningsspecifikke moduler længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, kan du læse mere om det faglige indhold.

    Find flere generelle informationer omkring den sociale diplomuddannelse som fx opbygning og obligatoriske og fælles valgfri moduler under den sociale diplomuddannelse.

    Adgangskrav
    For at blive optaget direkte på en diplomuddannelse skal du have gennemført én af følgende uddannelser, suppleret med 2 års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse:

    • Erhvervsakademiuddannelse
    • Akademiuddannelse
    • Bachelor- eller professionsbacheloruddannelse
    • Kandidatuddannelse
    • En anden relevant videregående uddannelse på mindst samme niveau som en af ovenstående uddannelser 

    Har du andre og tilsvarende forudsætninger, kan du søge om optagelse på baggrund af en realkompetencevurdering. Læs om realkompetencevurdering.​​

    Læs mere om Børnehandicap

Kontakt

hebn480x4802019.jpg

Administrativ kontakt

480x480-Maria-Bülow-(marb)-09-22.jpg

Faglig kontakt

480x480-katerina-Rørbæk-Jakobsen-(ktrj).jpg

Studievejleder