Seksualvejledning

Bliv seksualvejleder! Med en uddannelse i seksualvejledning bliver du fagligt, professionelt og personligt kvalificeret til at støtte, vejlede og hjælpe børn, unge og voksne med særlige behov i forhold til deres seksualitet.

Det giver en stor sikkerhed, at jeg har et videnfundament at stå på. Der er ingen situationer, som jeg ikke kan håndtere, og det gør både mig selv og mine kolleger trygge.

Heike Wraa, Socialpædagog og seksualvejleder

Om retningen

  • Studieretningen ’Seksualvejledning’, under den sociale diplomuddannelse er en sexualvejlederuddannelse der giver dig viden og forståelse af det professionelle arbejde med seksualitet hos mennesker med nedsat funktionsevne. Teori og metoder relateres til dit daglige arbejde.

    Du bliver bedre til at:

    • støtte, vejlede og hjælpe mennesker med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i forhold til deres seksualitet
    • vejlede, formidle og undervise borgere, pårørende, personalegrupper og uddannelsesinstitutioner til at arbejde implementerende og udviklingsbaseret i praksis
    • håndtere komplekse og udviklingsorienterede situationer i dit arbejde
    • begrunde dit valg af tilgang og konkrete handlinger ude i praksis
    • indgå i et fagligt og tværfagligt samarbejde
    • påtage dig ansvar inden for rammerne af en professionel etik
  • Uddannelsen som seksualvejleder er relevant for dig, der arbejder som fagperson på social- og sundhedsområdet med borgere med handicap eller (kroniske) sygdomme i bredest mulige forstand såsom udviklingshæmning, autisme, senhjerneskade, psykiske lidelser, forskellige sygdomme, nyopererede eller lignende.

    Seksualvejlederuddannelsen retter sig dermed til både handicap- og psykiatriområdet samt ift. mennesker med særlige vanskeligheder så som omsorgssvigt, krænkelsesproblematikker, sygdomme osv. på såvel børne-, unge- og voksenområdet.

  • Seksualvejledning er en uddannelsesretning under den sociale diplomuddannelse.

    Vil du tage en fuld social diplomuddannelse og specialisere dig inden for seksualvejledning, så består uddannelsen samlet set af en række obligatoriske moduler fra den sociale diplomuddannelse, en række retningsspecifikke moduler og et afgangsprojekt.

    De retningsspecifikke moduler for denne retning er:

    Du kan tage modulerne som en del af en hel social diplomuddannelse, eller du kan vælge blot at tage et eller begge moduler som efteruddannelse. En uddannelsesretning på den sociale diplomuddannelse udgøres af max 2 moduler. Vi anbefaler derfor at du supplerer med to valgmoduler, for at kunne arbejde forsvarligt i din praksis som seksualvejleder. Det er modulerne Vejledning, undervisning og udvikling i seksualvejledning samt Seksuelle overgreb.

    De moduler vi udbyder varierer fra semester til semester. Du finder de aktuelle moduler længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, kan du læse mere om det faglige indhold.

    De generelle informationer omkring den sociale diplomuddannelse – fx opbygning og obligatoriske og fælles valgfri moduler – finder du under den sociale diplomuddannelse.

    Adgangskrav
    For at blive optaget direkte på en diplomuddannelse skal du have gennemført én af følgende uddannelser, suppleret med 2 års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse:

    • Erhvervsakademiuddannelse
    • Akademiuddannelse
    • Bachelor- eller professionsbacheloruddannelse
    • Kandidatuddannelse
    • En anden relevant videregående uddannelse på mindst samme niveau som en af ovenstående uddannelser 

    Har du andre og tilsvarende forudsætninger, kan du søge om optagelse på baggrund af en realkompetencevurdering. Læs om realkompetencevurdering.​

    Læs mere om Seksualvejledning

Det siger deltagerne på uddannelsen

Malene Leth

Vejledning skaber åbenhed

Viden omkring seksualvejledning giver større åbenhed i personalegruppen.

Gå til side
Seksualvejleder

Viden bryder tabuer

Det er svært for de fleste at tale om seksualitet, men viden gør det langt nemmere, mener Heike Wraa.

Gå til side
Seksualvejleder

Mere kompetente voksne

Lars sætter nu sin nye viden som seksualvejleder i spil i hverdagen.

Gå til side

Kontakt

hebn480x4802019.jpg

Administrativ kontakt

msec480x4802019.jpg

Faglig kontakt

480x480-katerina-Rørbæk-Jakobsen-(ktrj).jpg

Studievejleder