Diplomuddannelsen i kriminologi

Tag en diplom i kriminologi

Diplomuddannelse i kriminologi

Tilføj som favorit
Søger du ny viden om kriminalitetens årsager, udbredelse og virkning? Så er diplomuddannelsen i kriminologi noget for dig. Få et 360 graders perspektiv på kriminalitet og bliv specialist i kriminologi på dit arbejde.

Dit udbytte

Uddannelsen giver dig mulighed for at få indsigt i kriminologien som videnskab. Du får nyeste viden om centrale kriminologiske emner såsom politi, kriminalpræventivt arbejde, straf, viktimologi og konfliktløsning.

Du får samtidig en helhedsforståelse for kriminalitetens årsager og udvikling, viden om det strafferetlige system samt forebyggelse af kriminalitet på samfunds-, gruppe- og individniveau.

Dit udbytte:
 • Viden om det strafferetlige system, herunder politi, domstole samt fængsel og andre strafformer.
 • Indsigt i kriminologien som videnskab.
 • Viden, inspiration og konkrete værktøjer til dit daglige arbejde med at forebygge eller bekæmpe udviklingen af kriminalitet.
 • Indblik i hvilke forebyggende indsatser og metoder der virker bedst.
 • Styrket evne til at vurdere virkningen af nye kriminalpræventive- og lovgivningsmæssige tiltag samt iværksætte, gennemføre og evaluere nye indsatser i dit arbejde.
 • Kompetencer i informationsindsamling, analyse og formidling af kriminologiske emner.
 • Et inspirerende tværfagligt netværk med andre praktikere, der arbejder inden for det kriminologiske område.
 • Kompetencer til udvikling af egen praksis på det kriminologiske område.
Læs hele beskrivelsen
Det har været hamrende spændende. Jeg har fået helt nye vinkler på en masse problemstillinger, og jeg ser mange ting med nye øjne nu. Jeg hæver mig op i helikopteren for at kunne se de større perspektiver. Og jeg kigger også længere ud til siden.
Gorm Andersen, Afdelingsleder i Statsfængsel
 • Uddannelsens opbygning

  Uddannelsen udbydes i samarbejde med University College Lillebælt og Juridisk Institut ved Aarhus Universitet. Der er tale om en videreuddannelse på bachelorniveau, som svarer til et års fuldtidsstudie (60 ECTS point), hvor vi starter nye forløb op hvert andet år.

  Du kan læse en hel diplomuddannelse på deltid over 2 år, men du vælger helt selv i hvilket tempo, du vil tage uddannelsen, blot den er færdiggjort inden for 6 år. På den måde er det nemt at forene videreuddannelse med familieliv og karriere. Du kan også vælge kun at tage enkelte moduler, du har særlig interesse for, som efteruddannelse.

  Uddannelsen består af:
  • 5 obligatoriske moduler svarende til 40 ECTS point
  • 1 valgfrit modul svarende til 5 ECTS point
  • 1 obligatorisk afgangsprojekt svarende til 15 ECTS point

  Vi anbefaler, at du følger en bestemt rækkefølge af modulerne, og at du starter med modulet ’Introduktion til kriminologi’.

  De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig inden for tematikker, som er særligt relevante for dig. Det kunne fx være politiforskning eller fængsels- og institutionsforskning.
  Du kan også vælge moduler uden for uddannelsens faglige område, dog højst til 5 ECTS point. Se studieordningen for nærmere information.

  De aktuelle moduler og studieordningen finder du længere nede på siden. Se uddannelsens studieordning for en generel oversigt over alle de moduler, der indgår i uddannelsen.

  Du vil du møde erfarne undervisere fra både Juridisk institut på Aarhus Universitet, VIA University College og fra praksis.

 • Hvem deltager

  Diplomuddannelsen i kriminologi er for dig, som i det daglige arbejde har berøring med kriminalitet. Du arbejder fx som:

  • Medarbejder i retsvæsenet, politi, kriminalforsorgen og kommuner. 
  • SSP-konsulent, Unge-teams, Ungdomscentre, Ungdomsskoler, Produktionsskoler, Pædagogisk medarbejder, Kriminalitetsmedarbejder eller socialmedarbejder.
  • Medarbejder i behandlingssystemet fx inden for misbrugsbehandling eller som socialpædagog, socialrådgiver eller psykolog.
  • Medarbejder i det retspsykiatriske system.
  • Underviser og journalist med interesse for feltet.
 • Adgangskrav

  Du skal have en relevant videregående uddannelse fx en bachelor eller en relevant videregående voksenuddannelse (VVU). Samtidig skal du have mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse.

  Opfylder du ikke ovenstående krav, kan du også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Læs om realkompetencevurdering her.
 • Sådan tilmelder du dig

  Du tilmelder dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig i stedet løbende et eller flere moduler og gennemfører på den måde uddannelsen i det tempo, der passer dig.

  Du kan se alle aktuelle moduler på uddannelsen længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, får du her en kort beskrivelse af udbyttet og det faglige indhold. Det er også her du finder alle de praktiske oplysninger og kan tilmelde dig.

  OBS! hvis du er ny studerende skal du ved første tilmelding vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Det kan fx være:
  Uddannelse: Uddannelsesbevis eller uddannelsesudskrift.
  Erhvervserfaring: Seneste lønseddel med anciennitet eller officiel bekræftelse fra virksomheden.

Læs mere om Diplomuddannelse i kriminologi

Kontakt

anls480x480.jpg

Anja Laage Sørensen

Administrativ partner

+45 87 55 18 71

anls@via.dk

Anja Laage Sørensen

Administrativ partner

+45 87 55 18 71

anls@via.dk

anls480x480.jpg
chvl480x480.jpg

Charlotte Vange Løvstad

Faglig kontaktperson

+45 87 55 37 27

chvl@via.dk

Charlotte Vange Løvstad

Faglig kontaktperson

+45 87 55 37 27

chvl@via.dk

chvl480x480.jpg
agra480x480.jpg

Anne Gramstrup Agger

Studievejleder

+45 87 55 19 43

evu.studievejledning@via.dk

Anne Gramstrup Agger

Studievejleder

+45 87 55 19 43

evu.studievejledning@via.dk

agra480x480.jpg

Det siger de studerende

Henrik Kjeldgaard, Strategisk analytiker hos Syd- og Sønderjyllands Politi

Uddannelsen har været udfordrende – på den gode måde. Ikke blot i kriminologifaglige spørgsmål, men også i tanke og handling. Underviserne har givet stof til megen eftertanke, og jeg har fået fjernet en del skyklapper og har nu et meget bredere udsyn.

Anne Ninn-Hansen, Socialrådgiver i Familieafdelingen i Høje-Taastrup Kommune

Diplomuddannelsen har været meget spændende og lærerig at følge, og jeg vil bestemt anbefale den til dem, der måtte have interesse.

Opdag nye sider af dig selv

Efteruddannelse handler om dig og din udvikling!
 
Du vil opdage nye sider af dig selv, blive en del af et inspirerende uddannelsesmiljø og skabe nye netværk. Se videoen og tag et kig indenfor.