Anju fik nye vinkler på sit fag i internationalt undervisningsforløb

Mød Anju! Anju kommer oprindeligt fra Nepal, men har boet i Danmark siden 2009. Hun læser til sygeplejerske på VIAs campus Herning. Gennem deltagelse i onlineprojektet Globally Networked Learning har hun lært om kulturforskelle mellem sygeplejesystemerne i Danmark og Canada, og forbedret sine engelskkundskaber.

Projektet

Jeg deltog i et internationalt undervisningsmodul, hvor vi skulle samarbejde med sygeplejerskestuderende fra Georgian College i Canada. Vi var i grupper af to danske studerende og to canadiske med det formål at lære hinandens sygepleje system at kende – både i forhold til undervisning i løbet af studiet og i praksis.

Vi mødtes online en del gange og brugte selvfølgelig tid på at lære hinanden at kende og dele hvilken motivation, vi havde for at deltage. Idet forløbet fandt sted under corona, brugte vi en del tid på at tale om, hvordan epidemien har påvirket vores uddannelse og liv i det hele taget. I Canada bruger de f.eks. stadig mundbind og har meget onlineundervisning.

 Man lærer sit fag at kende på en ny måde og fra en anden vinkel Anju Jakobsen

Formen på undervisningen har også været et centralt emne i vores snakke. I Canada er der meget fokus på at lære hele bogen udenad og mange skriftlige opgaver. Jeg er taknemmelig for, at vi i Danmark har så meget praktik. Det, tror jeg, forhøjer ens kompetencer og giver uddannelsen kvalitet.

Hvad lærte du?

Vi fik belyst nogle af de kulturelle forskelle, der er i det danske og det canadiske sygeplejesystem. I Danmark bruger vi for eksempel ufaglærte SOSU-hjælpere, hvor det i Canada kun er uddannede sygeplejersker, der tager sig af de syge. Derudover lærte jeg at sætte pris på den måde, der undervises på i VIA og i Danmark og fik trænet mit engelske.

Dit råd til andre

Hvis man har tid og overskud, så er det dejligt at deltage i et internationalt projekt, fordi man lærer sit fag at kende på en ny måde og fra en anden vinkel. Du får mulighed for at dele dine erfaringer og lære af andres, mens du får testet nogle fordomme over for andre nationaliteter af. 

Anju Jakobsen

Relaterede artikler