Alt udsolgt til VIAs Company Dating i Horsens

Alt udsolgt til Company Dating i Horsens
Rekordmange virksomheder og studerende deltog i Company Dating på VIAs Campus Horsens. Blandt deltagerne var blandt andet to ingeniørstuderende Julie Sørensen og Emil Madsen, som var kommet for at blive klogere på, hvor de skal søge praktik.
60 virksomheder og 400 studerende deltog i dag ved det veletablerede VIA event Company Dating. Det er Career Service Centre, der står bag begivenheden, som igen kunne melde alt udsolgt for virksomheder i ugen op til arrangementet.
Company Dating er et populært halvårligt event, hvor virksomheder og studerende har mulighed for at netværke og tale om konkrete projekter. Det er en unik chance for begge parter, da de mødes ansigt til ansigt, og får snakket om samarbejdsmuligheder.
 
Ved arrangementet deltager både danske og internationale studerende fra ingeniør-, teknologi- og businessuddannelserne på VIA University College i Horsens. Og virksomhederne har for alvor fået øjnene op for de dygtige studerende.

Efterspørgsel efter ingeniørstuderende

Selvom interessen fra virksomhederne er bred, kan manglen på ingeniører mærkes. Flere virksomheder leder specifikt efter ingeniørstuderende til praktikophold, studiejobs og projektopgaver.
Ledigheden er nemlig lav blandt ingeniørerne sammenlignet med andre brancher og ifølge IDA kun knap 2% for deres medlemmer. Det gør også, at et arrangement som Company Dating, giver de studerende rigtig gode muligheder for at få netværket og få et indtryk af, hvilke type virksomheder, de selv ønsker at arbejde i. 

En bred vifte af virksomheder

Virksomhederne, der deltager i dagens arrangement, er en god blanding af små og store virksomheder. Det er ikke kun lokale, der deltager, men flere kommer langvejs fra. Den stigende interesse i at deltage er for Michelle Hobolth Ros, konsulent ved Career Service Centre, et klart signal om, at efterspørgslen er der, og formatet virker:
 
”Virksomhederne har allerede inden dagen i dag sendt os over 70 åbninger i deres virksomheder. De er især på udkig efter dygtige studerende, som leder efter praktikplads eller et studiejob. Det kan dog også være projekter til de studerendes projektopgaver” uddyber Michelle.

Julie og Emil leder efter det rigtige match

Julie Sørensen og Emil Madsen fra Global Business Engineering uddannelsen er på 6. semester. De er kommet for at blive klogere på, hvilke muligheder de har, når de skal i praktik:

”Vi skal først i praktik på 8. semester, men jeg er her for at snuse lidt til det hele og blive lidt klogere på, hvilke arbejdsopgaver de forskellige virksomheder kan tilbyde os i praktikken. Det betyder meget at få lov til at møde folk personligt, og se folk før man søger om praktik i en virksomhed” siger Julie.
 
Emil supplerer:
”Vi er lidt tidligt ude, men jeg er her egentlig også for at øve mig i at tage snakken med virksomhederne. Indtil videre har folk været imødekommende og velforberedte, og kender til vores uddannelse – og det synes jeg er virkelig positivt”.

DIS vil gerne være tæt på de studerende

Ingeniørvirksomheden DIS (Dansk Ingeniør Service) har deltaget i arrangementet de sidste mange år og er glade for muligheden.
 
”Jeg har været med de sidste tre år, og er ikke i tvivl om, at det gør en forskel, når vi skal have rekrutteret de rigtige praktikanter” siger Henning Lauersen, Engineering Manager i DIS. Han er nemlig enig i, at det er svært at rekruttere ingeniører. Ved at være med fra starten når de studerende skal i praktik, får DIS mulighed for at samarbejde med de studerende hele vejen – også i deres afgangsprojekt. 

Men hvad er en god første (company)date?

Nogle er som fisk i vandet, når der skal netværkes, og andre skal lige lære det. Det er dog ingen hindring mener Henning.
 
”For os er det en unik chance for at møde de studerende, som de hele mennesker de nu engang er, og finde ud af hvad de tænder på fagligt og socialt” siger Henning. Han mener også, at der er brug for forskellige typer på en arbejdsplads, men at det for ham er vigtigt at mærke, at de studerende er motiveret og begejstrede for ingeniørfaget. 

For yderligere information

Hvis du har spørgsmål til Company Dating, kan du kontakte Career Service Centre.
Michelle Hobolth Ros
Konsulent
T: +45 8755 4018
E: mihr@via.dk