"I skal tro på jer selv - især når andre ikke gør det"

Billede fra dimmisionsfest
For kun anden gang i The Animation Workshops 30 år lange succeshistorie afholdt tegneserieuddannelsen Graphic Storytelling dimission.
Sådan lød et af mange råd fra årets gæstetaler Cecil Castellucci, da tegneserieuddannelsen Graphic Storytelling på The Animation Workshop/VIA University College i Viborg i juni afholdt stor fest, da 20 professionsbachelorer dimitterede i det smukkeste solskinsvejr. 

For kun anden gang i The Animation Workshops 30 år lange succeshistorie afholdt tegneserieuddannelsen Graphic Storytelling dimission.

Gæstelærere fra udlandet, Viborgs Borgmester Ulrik Wilbek, venner og familie var mødt talstærkt op for at fejre, at 4 års studier af kunsten at skabe tegneserier og illustrationer officielt sluttede i går fredag d. 7. juni.

Gode råd fra international kunstner

Selve dimissionen fandt sted i Fotorama, Viborg, hvor der var taler ved centerleder Morten Thorning, uddannelsesleder Peter Dyring-Olsen og endelig var året gæstetaler ingen ringere end den internationalt anerkendte kunstner Cecil Castellucci, der bl.a. er kendt for sit arbejde som forfatter på bøger inden for Star Wars-universet og tegneserier for Disney og DC Comics. ”I skal tro på jer selv – især når andre ikke gør det. I skal huske at sige ja til ting, selv når I ikke orker det. Men I skal samtidig også huske at sige nej. I skal finde balancen i at være jer selv – i at være de utroligt dygtige kunstnere, I er”, sagde Cecil Castellucci til dimittenderne. Derudover gav Castellucci dimittenderne en masse gode råd til livet som selvstændig kunstner og ønskede dem al mulig held og lykke med deres karrierer.

Karrieren starter med afgangsudstilling i Viborg

Årets dimittender fra Graphic Storytelling kick-starter deres karriere som selvstændige kunstnere med en helt unik afgangsudstilling på Viborg Gl. Museum på Hjultorvet fra d. 7.-9. juni 2019. Her udstilles uddrag af dimittendernes afgangsprojekter, som handler om alt fra nuttede hundehvalpe og bagekonkurrencer til en håndbog i, hvordan man overlever den globale opvarmning. Udstillingen er åben for alle interesserede, der har lyst til et indblik i, hvad man skaber som freelance ”tegneseriekunstner”.

Netop en karriere som freelance kunstner vil være dét mange af Graphic Storytellings dimittender kommer til at arbejde som, og selvom det er hårdt arbejde, så går det faktisk rigtig godt! ”Rigtig mange af vores studerende påbegynder en lovende freelancekarriere allerede mens de går på studiet, og på denne årgang har flere af de studerende allerede job eller etableret egne firmaer, inden de dimitterer”, fortæller Peter Dyring-Olsen.

”Go and be awesome”

Blandt andet kan Graphic Storytelling prale af, at 19 af deres studerende og dimittender er blevet nomineret til tegneserieverdenens svar på Oscar-priserne - ”The Eisner Award” - for antologien ”Get Naked”, som er skrevet af den internationalt anerkendte forfatter Steve Seagle.

Efter en pragtfuld dimission var det en stolt og rørt Peter Dyring-Olsen, der afsluttede sin meget personlige tale til de studerende med at ønske dem al mulig held og lykke frem over, hvorefter han udbrød: ”Now go out in the world and be awesome”!

 

For mere information kontakt

Communications Officer Anne Mette Bakkegaard
T: 87554910
E: anmb@via.dk