Filmtalenter fra VIA nomineret til DR Talentpris 2020

Ingen skal være alene i ensomheden. Det er budskabet bag den dokumentarfilm, som har sikret to filmstuderende fra VIA en nominering til DR Talentpris 2020. 

Peter og Laura
23-årige Peter Søndergaard og 22-årige Laura Jægergaard, der studerer Multiplatform Storytelling and Production på VIA University College, er nominerede til DR Talentpris 2020.

Ensomhed er et stigende problem blandt danske unge, og ifølge den seneste udgave af Den Nationale Sundhedsprofil er knap hver tiende unge mellem 16 og 24 år ofte uønsket alene.

Trods det store antal er ensomhed et tabu blandt unge, mener 22-årige Laura Jægergaard og 23-årige Peter Søndergaard. De studerer begge Multiplatform Storytelling and ProductionVIA University College og står bag en dokumentar, der skal sætte fokus på unge og ensomhed.

”Der er mange ensomme unge, men hvorfor opstår ensomheden i et samfund, hvor man hele tiden er på og aldrig er alene? Det vil vi sætte fokus på. Ensomhed er meget tabubelagt, og det håber vi, at vi kan rykke noget ved med dokumentaren,” fortæller Laura Jægergaard.

Hun har selv haft ensomhed tæt inde på kroppen som frivillig ved Ventilen, der er et mødested for ensomme unge.

”Det gik op for mig, hvor mange ensomme unge der er derude, og selvom tilbud som Ventilen gør meget, er det ikke nok. I dokumentaren vil vi tale med en række ensomme unge for at blive klogere på, hvordan vi som samfund bedst muligt hjælper dem.”

Nomineret til talentpris

Laura Jægergaard og Peter Søndergaard er i fuld gang med optagelserne til dokumentaren ENsom mig – men allerede nu er filmen kandidat til at vinde en fornem pris. De to studerende er nemlig udtaget til DR Talentpris 2020, hvor de sammen med seks andre hold konkurrerer om 25.000 kroner i produktionsstøtte og løbende professionel vejledning fra DR.

”Vi havde på ingen måde regnet med, at vi ville gå videre. Der var ret mange ansøgere, også fra vores studie, så det var en stor overraskelse, at vi var blandt de udvalgte. Men det betyder også, at der for alvor skal sættes kræfter ind på filmen nu,” siger Peter Søndergaard og fortsætter:

”Det er et projekt, vi laver ved siden af studiet, men vi får heldigvis sparring af underviserne fra vores uddannelse. Det er det fede ved vores studie – at studieliv og fritid smelter sammen, fordi det er vores hobby.”

Talentprisen bliver uddelt den 23. marts, og her skal de nominerede give et kort pitch og vise et klip fra deres film. Filmene skal ikke være færdige, for en del af præmien består af rådgivning til at få projektet i mål – og så er der mulighed for, at den færdige film bliver vist på DR3.

Ifølge Laura Jægergaard er det især muligheden for at få vist dokumentaren til et bredt publikum, der trækker:

”Håbet er selvfølgeligt, at vi vinder prisen, men også at få vores projekt vist til omverdenen. Vi tror virkelig på, at vi med ENsom mig kan italesætte følelsen af ensomhed, så man ikke er alene om den, og finde ud af, hvorfor ensomhed er blevet sådan et stort problem blandt unge.”

Relaterede artikler