Kontakt os for at samarbejde

Mangler du en praktikant til din virksomhed? Eller vil du samarbejde med VIA om et projekt – der kan hjælpe din virksomhed til mere vækst? Bliv klogere på dine muligheder for at samarbejde med VIA ved at kontakte os.

Hvordan vil du samarbejde med VIA?

 • Er du på jagt efter en praktikant, studentermedhjælper eller dimittend til din virksomhed? Så kontakt VIAs Karrierecenter som bygger bro mellem virksomheder og studerende

  Er du allerede praktiksted for VIA-praktikanter?

  Så kan du finde mere information på Professionshøjskolernes Praktikportal, hvor du kan logge ind som praktiksted.

 • VIA kan som en af landets største professionshøjskoler tilbyde virksomheder en bred vifte af muligheder for at samarbejde med vores uddannelsesmiljøer og forsknings- og udviklingscentre.

  Et projektsamarbejde kan eksempelvis være:

  • Et forskningsprojekt eller et udviklingsprojekt sammen med vores forsknings- og udviklingscentre
  • Et bachelorprojekt sammen med 1-3 studerende
  • Et semesterprojekt med en større gruppe studerende

  Samarbejdet kan være indenfor: IT software, produktionsteknik, innovation, byggeri og vand, markedsanalyse og markedsføring, fashion design og produktionsplanlægning.

  VIAs faglige spydspidsområder omfatter blandt andet:

  • Byggeri og vand
  • Miljø og energioptimering
  • CSR
  • Design og tekstiler
  • Produktdesign og test
  • Internationale markeder og udvikling af nye forretningsmodeller
  • Værdikædeoptimering og sourcing
  • Interkulturel kommunikation og sprog

  Samarbejde inden for forskningsområdet

  Vi har mange års erfaring med at afsøge finansieringsmuligheder, udvikle ansøgninger og indgå i udviklingsprojekter. Projekterne kan være kortvarige eller strække sig over flere år – og VIA kan tilbyde analyse, udvikling og sparring inden for vores mange fagområder, ligesom VIA har stor erfaring med projektledelse og kommunikation med bevillingsgivere. Et projekt vil typisk omhandle anvendelse af den mest aktuelle viden til udvikling af nye tekniske og organisatoriske løsninger.

  Læs mere om VIAs forskningscentre og find kontaktpersoner

  Bliv klogere på dine muligheder

  Uanset hvilket behov jeres virksomhed står med vil vi i de fleste tilfælde kunne hjælpe med at finde en løsning. I meget velkomne til at kontakte os for nærmere afklaring af de mange muligheder for at samarbejde, så vi finder den bedst matcher jeres behov.

  Kontakt: 

  Erik Maass Løvgren
  Leder af erhvervskontakt, entreprenørskab og studentervæksthus
  T: +45 87 55 44 11
  E: elb@via.dk

 • VIAs studerende kommer med den nyeste viden og er vant til at tænke entreprenant. Og det kan du gøre brug af i din virksomhed. Du kan få hjælp til alt lige fra overordnede forretningsudvikling til konkrete produktløsninger. Læs mere om tilbuddene her.

  Få hjælp til konkrete produktløsninger

  VIAs makerspaces er rum indrettet som digitale læringsmiljøer, hvor der er plads til at eksperimentere og innovere. Her har de studerende på VIAs uddannelser mulighed for at arbejde i digitale og eksperimenterende læringsmiljøer på tværs af uddannelsesretninger og fag.

  I VIAs Makerspaces er der adgang til en række digitale værktøjer som fx 3D printere, laserskærere og robotteknologi.

  VIAs Makerspaces inviterer til samarbejde med danske virksomheder, for som virksomhed kan du gøre brug af mulighederne i VIAs Makerspaces gennem de studerende. Det kan for eksempel være at få testet prototyper, design og konkrete løsninger i samarbejde med studerende.

  Vil du høre mere? Så kontakt Niels Schmidt, IT & Digitalisering, T: +45 87 55 12 30 E: nisc@via.dk

  Få hjælp til forretningsudvikling

  Hvis du ejer en lille eller nystartet virksomhed (max fem år gammel med max ni ansatte) kan du få tilknyttet innovative studerende til din virksomhed gennem projektet Scandinavian Growth Creators.

  Projektet har til formål at udvikle studerendes kompetencer, så de kan indgå som innovativ ressource og være med til at gøre en forskel i skandinaviske mikrovirksomheder. Det betyder, at du som virksomhed får sparring i, hvordan du skaber vækst og beskæftigelse.

  Helt konkret foregår det ved, at din virksomhed og de studerende indgår i et innovationssamarbejde/forretningsudviklingsforløb af tre til fem måneders varighed, som består af tre til fem workshops.

  Forløbet vil tage afsæt i din virksomheds konkrete behov og vil derfor variere fra forløb til forløb. Man vil dog typisk arbejde med emner som innovation, digitalisering, strategiudvikling, bæredygtighed, eksport med videre.

  Sammen med en medarbejder fra VIAs Studentervæksthus laver du en skriftlig formulering af den udfordring, din virksomhed står med.

  På baggrund af udfordringen formulerer konsulenten et projektopslag, som de studerende kan ansøge om at blive en del af, og VIA Studentervæksthusene rekrutterer relevante studerede.

  Interesseret? Kontakt:

  Hanne Møjbæk Duedahl Nørgaard
  T: 87 55 22 72
  E: hdn@via.dk

 • VIA er blandt landets mest internationale videregående uddannelsesinstitutioner. Vi har i mange år haft aktiviteter i lande som Kina, Rumænien, Canada, Finland og Sydafrika. Det handler både om udveksling af studerende og medarbejdere, men også om forskning og eksport af viden.

  Er du interesseret i at høre mere om dine muligheder for internationalt samarbejde eller partnerskab med VIA, er du velkommen til at kontakte os. 

  Kontakt:

  VIA Global Engagement
  E: international@via.dk

 • Alle VIAs uddannelser er tilknyttet et uddannelsesudvalg, der rådgiver om den enkelte uddannelses kvalitet og relevans for samfundet. 

  Udvalget består af fagfolk fra praksis. De ved, hvilke kompetencer de studerende skal være rustet med for at være attraktive for arbejdspladserne inden for deres profession som færdiguddannede. 

  Læs om VIAs uddannelsesudvalg her.

Er du i tvivl? Kontakt nedenstående

Louise Skjoldager.
 • Louise Skjoldager

 • Konsulent, VIAs Karrierecenter
 • T: 87 55 40 15
 • Kontakt vedrørende praktik, job m.m.
Erik Løvgren Brejner
 • Erik Løvgren Brejner

 • Leder af erhvervskontakt, entreprenørskab og studentervæksthus
 • T: +45 87 55 44 11