Design og business specialeretning: Branding og Marketing Management

Vil du lære at udvikle kreative brandstrategier, kampagner og events? Og at bruge de rette markedsføringskanaler til at sprede dit budskab? Så er du i gang med at læse om den helt rigtige uddannelse. Du kan læse Branding & Marketing Management på dansk i Aarhus og på engelsk i Herning.

Om specialeretningen Branding og Marketing Management

 • Professionsbachelor med speciale i Branding & Marketing Management er for dig, som vil udfordre og udvikle eksisterende og nye brands med fokus på bæredygtighed.

  • Du lærer at identificere, analysere og præsentere data og trends og strømninger inden for områder relateret til branding og marketing.
  • Vi arbejder med at optimere virksomheders kommunikationsplatforme, og du lærer derfor at udvikle, planlægge, gennemføre og evaluere marketingtiltag i bred forstand, både nationalt og internationalt.
  • Du kommer derudover til at arbejde med sociale medier og digital markedsføring som katalysator for kampagner.

  Fagene på specialeretningen giver dig kompetencer til selvstændigt at lede og udvikle brandstrategier, foretage trend- og markedsanalyser samt udarbejde medieplaner og event-planlægning. Du bliver specialist i at sikre, at nye koncepter i virksomheden er i tråd med brandets værdier. Eksempelvis kommer du til at lære, hvordan du markedsfører tiltag som forener business, æstetik og bæredygtighed og samtidig skaber værdi for forbrugeren.

  Uddannelsen veksler mellem fokus på teori, og praktiske kompetencer der ruster dig til at udføre specifikke job indenfor eks. sociale medier, grafisk design og kampagneplanlægning.

  En kreativ uddannelse med design og business i centrum

  Du får en kreativ og praksisrettet uddannelse, som er orienteret mod mode- og livsstilsbranchen. Det giver dig en særlig forretningsforståelse for samspillet mellem design og business og de kreative processer, som man arbejder med i branchen.

  Styrken i din uddannelse ligger i kombinationen af specialefag, valgfag og fællesfag.

  Design og Business er omdrejningspunkt for fællesfagene, hvor alle studerende fra de forskellige specialer arbejder sammen om et projekt med toneangivende virksomheder.

  I processen med at udvikle kreative, entreprenante og realisérbare løsninger, øges din forretningsforståelse, og du får praksiserfaring med at samarbejde på tværs af faggrænser. Sådan bliver du blandt andet klædt på til et job i branchen.

  Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt for at give dig en god indsigt i branchens måde at arbejde på. Flere specialer udbyder valgfag med studieture - og drømmer du om et længere udlandsophold, kan du læse et semester på et af vores internationale partneruniversiteter.  

  Stærkt design- og businessfagligt studiemiljø

  Din uddannelse foregår i et stærkt design- og businessfagligt miljø og i tæt samarbejde med mode- og livsstilsbranchens virksomheder. Du har de nyeste teknologier til rådighed i unikke værkstedsfaciliteter og laboratorier, som giver dig rig mulighed for at eksperimenter med prototyper. Desuden får du adgang til højt specialiseret viden og know-how, der er med til at forme din faglighed og fremtid.

  Du kan læse Design & Business med speciale i Branding & Marketing Management på dansk i Aarhus og på engelsk i Herning. 

   

  Læs studieordningen for uddannelsen Design og Business

  Læs mere om specialets opbygning (pdf)

 • Med en Professionsbachelor i Branding & Marketing Management er du klar til et job i mode- og livsstilsbranchen. 

  Som færdiguddannet har du kompetencerne til selvstændigt at udvikle, planlægge, gennemføre og evaluere marketingstiltag, både nationalt og internationalt. 

  Din stilling vil ofte være project manager, marketingkonsulent, kommunikationsmedarbejder eller SoMe konsulent i en marketingafdeling, hvor du kommer til at arbejde bredt inden for branding, marketing og kommunikation. 

  Du kan fx arbejde strategisk med udvikling af særskilte kampagner eller have ansvar for virksomhedens samlede kommunikation og marketing.  

  Måske vælger du at specialisere dig i et område, der har din særlige interesse; fx sociale medier, storytelling eller visuel identitet.

  Videreuddannelse

  Ønsker du at videreuddanne dig efter din Professionsbachelor, har du mulighed for at søge en kandidat på danske og internationale uddannelsesinstitutioner.

Mød studerende og færdiguddannede