Design og business specialeretning: Fashion design

Skab din egen designidentitet, og vær nyskabende og eksperimenterende i processen fra trendresearch til udvikling af egen kollektion. På professionsbacheloruddannelsen i Fashion Design skaber du koncepter og produkter med dit eget formsprog. 

Om specialeretningen Fashion design

 • Professionsbachelor med speciale i Fashion Design er for dig, som har ambitioner om at realisere dine kreative ideer og designe bæredygtige produkter i modebranchen. 

  Du skal udvikle kollektioner baseret på research inden for designmetoder, afkodning af trendtyper og stilretninger, der danner grundlag for veldokumenterede og bæredygtige koncepter.

  Formgivning og materialeforståelse gennem eksperimenter i designprocessen er omdrejningspunktet for det selvstændige arbejde med at udvikle og teste prototyper. Du vil ligeledes blive introduceret til CLO 3D design og den nyeste teknologi på området.

  Målet er at give dig kompetencer til at arbejde kreativt og eksperimenterende med dit designudtryk. På uddannelsen er undervisningen tilrettelagt indenfor fagområder så som menswear, womenswear, strik, print og denim. Her er fokus på æstetiske strategier, nye materialer og bæredygtige løsninger på komplekse designudfordringer.

  En uddannelse skræddersyet til modebranchen

  Styrken i din uddannelse er kombinationen af specialefag, valgfag og fællesfag. Design og Business er omdrejningspunkt for uddannelsens fællesfag, hvor studerende fra alle uddannelsens specialer samarbejder med toneangivende virksomheder.

  I processen med at udvikle innovative ideer til virksomhederne får du praksiserfaring med at samarbejde for at opnå kreative, entreprenante og realisérbare løsninger. Det Tværfaglige samarbejde i projektforløbet klæder dig på til et job - eller at arbejde som selvstændig - i modebranchen.

  Virksomhedspraktikken giver dig ligeledes en vigtig indsigt i branchens måde at arbejde på, mens studieture er med til at holde dig opdateret om innovative materialer og nye tendenser. 

  Din uddannelse foregår i et stærkt designfagligt miljø og i tæt samarbejde med mode- og livsstilsbranchens virksomheder. Du har de nyeste teknologier til rådighed på værkstederne, så du kan realisere dine ideer på vores industrielle systuer eller indenfor eksempelvis digitalt print, strik, lasercutting, materialelaboratoriet og CLO 3D Design. 

  Du kan læse Design & Business med speciale i Fashion Design i Herning og Aarhus. 

 • Med en Professionsbachelor i Fashion Design er du klar til et job som designer i mode- og livsstilsbranchen. 

  Som modedesigner får du ansvaret for kollektionens udvikling, og du tager afsæt i brandets DNA, når du researcher trend og udarbejder kreative oplæg som inspiration til en ny kollektion. 

  I processen skal der udarbejdes arbejdstegninger, vælges materialer i samarbejde med indkøber, kommunikeres med konstruktør om pasform, udarbejdes præsentationsmateriale til sælgere mm.

  Er du entreprenant og ønsker at starte eget brand, kan du vælge at være tilknyttet incubator miljøet som kan give dig yderligere support i en opstartsfase.

  Videreuddannelse

  Ønsker du at videreuddanne dig efter din Professionsbachelor, har du mulighed for at søge en kandidat på danske og internationale uddannelsesinstitutioner.

Mød nuværende og tidligere studerende

Se dimittendernes kollektioner

Kom med bag om de studerendes projekter

Se 2021-dimittenderne få 3D scannet deres kollektioner

Hør Elena og Casper fortælle om deres designproces

Hør Elena og Casper fortælle om deres designproces