Design og business specialeretning: Fashion design

Vil du have indflydelse på fremtidens modebranche og skabe din egen designidentitet?  Vær nyskabende og eksperimenterende fra designresearch til udvikling af ansvarlige koncepter, kollektioner og produkter.

Om specialeretningen Fashion design

 • Professionsbachelor med speciale i Fashion Design er for dig, som har ambitioner om at realisere dine kreative ideer og designe bæredygtige produkter i modebranchen. 

  På uddannelsen kommer du til at udvikle værdibaseret design med fokus på cirkularitet, brugerne og ansvarlige forretningsmodeller.  

  Æstetik, formgivning og materialeforståelse er fokus for selvstændige eksperimenter og udvikling af prototyper og produkter. Du vil arbejde med nyeste viden og teknologier indenfor branchen såsom bodyscanning og CLO3D design.

  Målet er at give dig kompetencer til at arbejde med æstetiske strategier, nye materialer og bæredygtige løsninger på komplekse designudfordringer.

  En uddannelse skræddersyet til modebranchen

  En af styrkerne i uddannelsen er det tværfaglige samarbejde med branchen og studerende fra uddannelsens øvrige specialer. Design, business og teknologi indgår i uddannelsens fællesfag, hvor studerende fra alle uddannelsens specialer samarbejder om at udvikle relevante løsninger til mode-og livsstilbranchen.

  I processen med at udvikle innovative ideer til virksomhederne får du praksiserfaring med at samarbejde for at opnå kreative, entreprenante og realisérbare koncepter. Virksomhedspraktikken giver dig erfaringer i branchens måde at arbejde på. Uddannelsen inddrager nationale såvel som internationale indsigter og perspektiver.  

  Du kan læse Design & Business med speciale i Fashion Design på engelsk i Herning og på dansk i Aarhus. 

 • Med en Professionsbachelor i Fashion Design er du klar til et job som designer i mode- og livsstilsbranchen. 

  Som modedesigner får du ansvaret for kollektionens udvikling, og du tager afsæt i brandets DNA, når du researcher trend og udarbejder kreative oplæg som inspiration til en ny kollektion. 

  I processen skal der udarbejdes arbejdstegninger, vælges materialer i samarbejde med indkøber, kommunikeres med konstruktør om pasform, udarbejdes præsentationsmateriale til sælgere mm.

  Er du entreprenant og ønsker at starte eget brand, kan du vælge at være tilknyttet incubator miljøet som kan give dig yderligere support i en opstartsfase.

  Videreuddannelse

  Ønsker du at videreuddanne dig efter din Professionsbachelor, har du mulighed for at søge en kandidat på danske og internationale uddannelsesinstitutioner.

Mød nuværende og tidligere studerende

Se dimittendernes kollektioner

Kom med bag om de studerendes projekter

Se 2021-dimittenderne få 3D scannet deres kollektioner

Hør Elena og Casper fortælle om deres designproces

Hør Elena og Casper fortælle om deres designproces