Design og business specialeretning: Pattern Design (Konstruktør)

Som Pattern Designer bruger du dine tekniske kompetencer til at vurdere designoplæg og finde de bedste konstruktionsløsninger til at skabe et flot produkt med optimal pasform.

Om specialeretningen Pattern Design

 • Professionsbachelor med speciale i Pattern Design er for dig, som vil sætte dit præg på modebranchen ved at udvikle optimale konstruktionsløsninger med et godt øje for æstetik og pasform. 

  Du skal kunne afkode et brands design DNA og vurdere, hvilken formgivning og forarbejdning der er den optimale løsning.

  Du arbejder både 2-dimensionelt og 3-dimensionelt og bliver rutineret i at anvende Gerber CAD til konstruktion og graduering og digitale illustrationsprogrammer, som Adobe Illustrator, til at udarbejde arbejdstegninger og dokumentationsmateriale. Du vil ligeledes blive introduceret til bodyscan og 3D konstruktion på CLO3D.

  Fagene giver dig kompetencer til at udarbejde komplekse konstruktions- og gradueringsløsninger, hvor din rolle er at balancere æstetik og funktionalitet. Undervisningen er tilrettelagt indenfor fagområderne herretøj, dametøj, drapering og funktionel beklædning og har fokus på produktudvikling, formgivning, æstetik, materialer og bæredygtige løsninger. 

  Få forståelse for både fit og forretning

  Styrken i din uddannelse er kombinationen af specialefag, valgfag og fællesfag. Design og Business er omdrejningspunkt for uddannelsens fællesfag, hvor studerende fra alle uddannelsens specialer samarbejder i et projekt med toneangivende virksomheder. I processen med at udvikle nye ideer til virksomhederne får du erfaring med at samarbejde for at nå kreative, entreprenante og realisérbare løsninger.

  Projektforløbet klæder dig på til et fremtidigt job i branchen. Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt for at give dig en god indsigt i branchens måde at arbejde på. Studietur til Paris og Premiere Vision medvirker til at holde dig opdateret på designudviklingen.

  Du får en kreativ og praktisk uddannelse som er orienteret mod mode- og livsstilsbranchen og hvor du lærer at forholde dig til ansvarlige og bæredygtige løsninger. 

  Din uddannelse foregår i et stærkt designfagligt miljø og i tæt samarbejde med mode- og livsstilsbranchens virksomheder. Du har nyeste teknologier til rådighed på værkstederne, hvor du kan realisere dine ideer på vores industrielle systuer eller indenfor eksempelvis digital print, strik, broderi, lasercut, materialelaboratorie mm.

  Du kan læse professionsbachelor i Design & Business med speciale i Pattern Design i Herning. 

 • Med en Professionsbachelor i Pattern Design er du klar til et job som konstruktør i mode- og livsstilsbranchen.

  Som konstruktør får du ansvaret for at tolke designerens kollektionsoplæg og med afsæt i brandets DNA vælge de optimale konstruktions- og forarbejdningsmetoder. 

  I processen er der et tæt samarbejde med designeren og produktionsstedet. Der skal udarbejdes arbejdstegninger, målskemaer, dokumentationsmateriale og testes silhuet og pasform på samples inden den endelige godkendelse af kollektionen.

  Er du entreprenant og ønsker at starte som selvstændig kan du vælge at være tilknyttet incubator miljøet som kan give dig yderligere support i en opstartsfase.

  Videreuddannelse

  Ønsker du at videreuddanne dig efter din Professionsbachelor har du mulighed for at søge ind på en kandidatuddannelse på internationale uddannelsesinstitutioner. 

Mød nuværende og færdiguddannede

Bliv klogere på, hvad en pattern designer laver

To studerende fortæller om Pattern Design uddannelsen

To studerende fortæller om Pattern Design uddannelsen