Design og business med speciale i Retail design og business

Læs Retail Design & business, og vær med til at designe rumlige oplevelser og værdiskabende retailkoncepter ved at kombinere viden og kreativitet.

Om specialeretningen Retail design og business

 • Retail Design & Business er et speciale på uddannelsen til professionsbachelor i Design og Business. Specialet er en overbygning på 1½ år og udbydes i Aarhus på dansk.

  Retail Design og Business er for dig, som vil designe retail-koncepter og fysiske/digitale universer med kommercielt fokus.

  Du skal forholde dig til forretningsmodeller og deres retail-universer, de designmæssige muligheder samt de forretningsmæssige konsekvenser, som designløsningerne har for virksomheden og dens universer.

  Lær at skabe unikke købsoplevelser og butikskoncepter

  Du får hands-on erfaring med at analysere markeder og trends, og du lærer at omsætte viden og kreativitet til markante, meningsfulde købsoplevelser for kunderne.

  På uddannelsen får du viden og erfaring med både fysisk, digital og menneskelig integration. På den måde understøtter dine løsninger salg ad alle kanaler og dækker hele mødet mellem kunde og brand.

  Du kommer til at beskæftige dig med udviklingen inden for retail og orientere dig i branchen, både hvad angår historisk udvikling, forretningsmodeller, kommunikation, nye teknologier, materialer, og trends.

  Fagene giver dig kompetencer til selvstændigt at håndtere komplekse og varierende opgaver med design af retailkoncepter og -universer. Du lærer også at designe interaktionen mellem brandet og kunderne på tværs af digitale kanaler og medier.

  Du får kompetencer til at udføre og lede processen fra brief over skitse og prototype til en færdig løsning af et retail-koncept og univers’ visuelle udtryk og interaktioner – altid i overensstemmelse med brandet og med blik for at skabe de bedst mulige oplevelser for kunden og konceptets kommercielle udvikling.

  Tværfaglige og praktiske projekter er en del af uddannelsen

  Du får en kreativ og praksisrettet uddannelse, som er orienteret mod mode- og livsstilsbranchen. På den måde bliver du sikret en særlig forretningsforståelse for samspillet mellem design og business.  

  Styrken i din uddannelse ligger i kombinationen af specialefag, valgfag og fællesfag. Design og Business er omdrejningspunkt for fællesfagene, hvor studerende fra alle uddannelsens specialer samarbejder i et projekt med toneangivende virksomheder.

  I processen med at udvikle kreative, entreprenante og realisérbare løsninger, øges din forretningsforståelse, og du får praksiserfaring med at samarbejde på tværs af faggrænser. Projektforløbet medvirker til at klæde dig på til et fremtidigt job.

  Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt for at give dig en god indsigt i branchens måde at arbejde på. Flere specialer udbyder valgfag med studieture - og drømmer du om et længere udlandsophold, kan du læse et semester på et af vores internationale partneruniversiteter.  

  Tæt på virkeligheden

  Din uddannelse foregår i et stærkt design- og businessfagligt miljø og i tæt samarbejde med mode- og livsstilsbranchens virksomheder. Du har de nyeste teknologier til rådighed i unikke værkstedsfaciliteter og laboratorier, som giver dig rig mulighed for at eksperimenter med prototyper. Desuden får du adgang til højt specialiseret viden og know-how, som er med til at forme din faglighed og fremtid.

  Du kan læse Design & Business med speciale i Retail Design i Aarhus. 

 • Med en Professionsbachelor i Retail Design & Business er du klar til et job i mode- og livsstilsbranchen.

  Som færdiguddannet får du typisk job som Retail Store Designer, Interior Designer, Concept Designer eller Store Planner.

  Det er dig, som kan omsætte og udvikle virksomhedens brand-identitet til forretningskoncepter og retail-universer. Du designer touchpoints og interaktionen mellem kunderne og brandet med gennemtænkte detaljer, som sætter aftryk i kundens hukommelse. 

  Det kan være dig, der indretter og dekorerer butikkerne i overensstemmelse med virksomhedens overordnede strategi. Eller du kan arbejde strategisk med udvikling af forretningsmodel, retail-koncept og univers. Her er du den, der tegner de store linker for opbygning og indretning af nye og eksisterende koncepter og universer.

  Videreuddannelse

  Ønsker du at videreuddanne dig efter din Professionsbachelor, har du mulighed for at søge en kandidat på danske og internationale uddannelsesinstitutioner.

Mød nuværende og tidligere studerende

Hør studerende fortælle om uddannelsen

Vil du arbejde med at designe, indrette og lede butikker?

Vil du arbejde med at designe, indrette og lede butikker?