Design og business med speciale i Visual Communication Design

Styrk dine designkompetencer gennem strategisk forankret design. Verden har ikke brug for mere af det samme, så din opgave er at udvikle unikke visuelle kommunikationsløsninger som tager udgangspunkt i samfundstendenser, brugerresearch og ny teknologi. Sådan kan du nemlig løfte forretningskoncepter til nye højder.

Om specialeretningen Visual Communication Design

 • Visual Communication Design er et speciale på uddannelsen til professionsbachelor i Design og Business. Specialet er en overbygning på 1½ år og udbydes i Aarhus. 

  Visual Communication Design er for dig, som har ambitioner om at sætte dit præg på mode- og livsstilsbranchens visuelle kommunikation ved hjælp strategisk forankret design.

  Allerede inden du starter på studiet skal du mestre de mest anvendte grafiske designprogrammer som fx Photoshop, Illustrator, InDesign og et eller flere cms-systemer. Så er du nemlig klar til at blive undervist i de nyeste visuelle kommunikationsteknologier. Det kan eksempelvis være Pr, Ae og XR-relateret teknologi. Med udgangspunkt i praksisnære cases kommer du til at arbejde med design som bygger på markeds- og brugeranalyser.

  De forskellige fag giver dig kompetencer til at arbejde selvstændigt, nyskabende og professionelt med designprocessen. Undervisningen er tilrettelagt indenfor fagområderne Typografi, CVI, Emballage design, Digitalt design, research og konceptudvikling. Uddannelsen har fokus på markeds- og forbrugeranalyser samt bæredygtige løsninger indenfor visuel kommunikation.

  Klædt på til mode- og livstilsbranchen

  Styrken i din uddannelse ligger i vekslingen mellem specialefag, valgfag og fællesfag. Design og business er omdrejningspunkt for uddannelsens fællesfag, hvor studerende fra alle uddannelsens specialer samarbejder i et projekt med toneangivende virksomheder. I processen med at udvikle nye ideer til virksomhederne får du erfaring med at samarbejde om at nå frem til kreative, entreprenante og realisérbare løsninger.

  Projektforløbet klæder dig på til job i branchen. Det samme gælder virksomhedspraktikken, som giver dig indsigt i branchens måde at arbejde på. Samtidig er aktiviteter som studieturen til Milan Design Week med til at holde dig opdateret på den kreative og teknologiske udvikling indenfor visuel kommunikationsdesign. Du får en kreativ og praksisrettet uddannelse, som er orienteret mod mode- og livsstilsbranchen og får viden om ansvarlig anvendelse af materialer og teknologi inden for visuel kommunikation.

  Du kan læse design i Visual Communication Design i Aarhus. 

 • Med en Professionsbachelor i Visual Communication Design kan du varetage mange forskellige jobs og kan eksempelvis arbejde som AD’er, grafiker eller web- og SoMe manager i en designvirksomhed eller på kommunikations- og reklamebureauer. 

  Din funktion vil typisk være både strategisk og udøvende. Det vil sige, at du har ansvaret for planlægningen af kommunikationen og kompetencerne til at udføre visuelle kommunikationsopgaver. Du kan udarbejde et komplet visuelt koncept og sikre at virksomhedens identitet kommunikeres ensrettet på tværs af trykte og online medier. 

  Er du entreprenant og ønsker at starte egen virksomhed eller arbejde freelance, kan du vælge at være tilknyttet inkubatormiljøet, som kan støtte dig i opstartsfasen.

  Videreuddannelse

  Ønsker du at videreuddanne dig efter din Professionsbachelor har du mulighed for at søge en kandidatuddannelse på danske og internationale uddannelsesinstitutioner.

Mød studerende og færdiguddannede