Hvad vil det sige at arbejde strategisk og kreativt med markedsføring? Den strategiske del af markedsføring handler om at lægge en plan (en strategi) for at nå dine mål. Hvad skal dit budskab være? Og hvilke kanaler skal du bruge for at nå ud til målgruppen? Den kreative del handler om selve udførslen. Hvordan skal din kampagne se ud? Hvilke ord skal du bruge? På Branding & Marketing Management lærer du at arbejde med begge dele.
Det vigtigste, jeg har taget med fra min uddannelse, er, at en kreativ hjerne ikke er noget uden sans for business, og at sans for business ikke er noget uden en kreativ hjerne. Casper Risom, tidligere Branding & Marketing Management-studerende
I løbet af uddannelsen bliver du blandt andet undervist i fagene: Konceptudvikling, Kampagnekommunikation og Branding og marketing. Her lærer du eksempelvis at analysere et brands værdier. Det gør dig i stand til at udvikle og gennemføre kampagner i tråd med brandets identitet. Du får også indblik i forbrugeradfærd, trends og tendenser. Den viden bruger du til at udvikle kreative koncepter, der skaber opmærksomhed og vækker nysgerrighed.
Her er nogle af de områder og værktøjer, du kommer til at arbejde med på specialeretningen:
- Branding og marketingsforståelse
- Markedsanalyse
- Udvikling af brandidentitet
- Sociale medier
- Influencer marketing
- Adobe’s kreative programmer (Photoshop og InDesign m.fl.)
Se oversigt over semestre og fag på uddannelsen (pdf)
Hvad kan du blive?
Mange designteknologer vælger at læse videre på top-up-uddannelsen Design & Business. Top-up’en tager 1,5 år ekstra og giver dig en professionsbachelor. Som professionsbachelor får du nogle mere nuancerede jobmuligheder.
Du kan også gå direkte ud på arbejdsmarkedet efter de to år på uddannelsen til designteknolog med speciale i Branding and Marketing Management. Faktisk får nogle studerende tilbudt job allerede mens de er praktik. Som designteknolog vil du typisk få job som assistent i et team inden for branding og marketing, PR, event-koordinering eller kommunikation.
Hvad er en specialeretning?
Uddannelsen til designteknolog består af fællesfag og specialefag. Dine specialefag afhænger af, hvilken af de 7 specialeretninger du vælger. Din specialeretning afgør altså, hvilket område du kommer til at specialisere dig indenfor i mode- og livstilsbranchen. Eksempelvis Branding & Marketing Management.
Du bliver undervist i dine specialefag sammen med de andre studerende fra din årgang, som har valgt det samme speciale som dig. Fællesfagene er fælles for alle studerende på tværs af specialeretningerne. Derfor bliver du undervist i fællesfagene sammen med studerende fra de øvrige specialeretninger.
Fællesfagene klæder dig på til forstå arbejdsgangene i mode- og livsstilsbranchen. På den måde bliver du i stand til at arbejde sammen med både designere og business-specialister, uanset hvilken specialeretning du vælger.
Læs om fælles-delen af uddannelsen til designteknolog her
Kontakt
Har du spørgsmål om optagelse?
Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til os.
Kontakt studievejleder