Fik drømmejobbet ved Fritz Hansen

Med et CV som få 22-årige kan matche, fik Mie Sandfeld som nyuddannet sit drømmejob som grafisk designer ved Fritz Hansen

Mie Sandfeld

22-årige Mie Sandfeld blev færdiguddannet i Visual Fashion Communication fra VIA Design i december 2014, og blev i foråret 2015 ansat som grafisk designer ved Fritz Hansen. (Specialeretningen har i dag skiftet navn til Visual Communication Design).

”Jeg designer meget af det grafiske materiale, man ser, når man møder Fritz Hansen. Invitationer, annoncer i magasiner, foldere, brochurer til messer og window displays til showrooms. Jeg arbejder tæt sammen med marketingafdelingen for at sikre, at Fritz Hansen-dna’et er til stede i alt, hvad vi laver, og for at opretholde den høje standard, der er forbundet med brandet”.

Sådan forklarer Mie Sandfeld, der blev ansat som grafisk designer ved Fritz Hansen, kort efter hun havde afsluttet sin professionsbachelor med speciale i Visual Fashion Communication. Hun er stolt over, at det var hende, der ud af flere hundrede ansøgere fik jobbet i den prestigefyldte, danske designvirksomhed, som producerer designklassikere fra Arne Jacobsen og Poul Kjærholm. Hun er trods alt kun 22 år og nyuddannet. 

”Jeg har altid interesseret mig for møbelbranchen. Jeg har arbejdet benhårdt på at opbygge et godt CV gennem uddannelsen, og jeg brænder virkelig for mit fag. Derfor var jeg så glad og stolt, da de ringede fra Fritz Hansen og sagde, at det var mig, der havde fået jobbet som grafisk designer,” siger Mie Sandfeld, der flyttede fra Aarhus til Østerbro allerede en uge efter. 

Passion og drømme

Mie Sandfeld har et CV, de færreste jævnaldrende kan matche. Gennem studietiden var hun i praktik ved By Nord Copenhagen og Kristina Dam, hun har arbejdet med grafisk design for Livingshop.dk, haft ansvar for OYOYs webdesign og sociale medier, været assistent ved House Doctor og hjulpet Eckmann Studio på messer. Sagt med andre ord har hun gjort alt, hvad hun kunne for at stå skarpt, den dag drømmejobbet dukkede op.  

”De mange jobs og praktikker, jeg tog under studiet, betalte sig i den grad. Det er der, jeg har min erfaring fra, og det var medvirkende til, at jeg fik jobbet. I dag er jeg så heldig at arbejde med to af mine største passioner; møbler og grafisk design ,” siger Mie Sandfeld og fremhæver:  

”Det er fedt at være i en international, prestigefyldt virksomhed og få lov til at arbejde med det ypperste inden for dansk møbeldesign. Jeg føler mig som en del af noget større”. 

Den uundværlige værktøjskasse

”Jeg var hooked med det samme,” forklarer Mie Sandfeld om sin uddannelse, som udover hendes erfaring fra fritidsjob og praktikophold er nøglen til det job, hun sidder i nu: ”På professionsbacheloren fik jeg de værktøjer, jeg dagligt bruger i mit job. Jeg fik den basisviden om faget, der var nødvendig, og ikke mindst lærte jeg at bryde rammerne og udtænke nye ideer inden for branding og grafisk design”.

Mød flere færdiguddannede og studerende