VIA-bachelor har succes som selvstændig

Signe Eriksen lever allerede af sin egen virksomhed. Ind til for to år siden læste hun iværksætteri på VIA

Signe Eriksen

Iværksætteren Signe Eriksen har opdaget et ’hul’ i det amerikanske marked. Nu forbereder
den tidligere VIA-studerende sig på at åbne egen webshop i USA.  FOTO: Mathilda Yokelin

Signe Eriksen har hverken en nedskrevet forretningsstrategi eller stærke pengemænd i ryggen. Alligevel lever hun allerede af sin egen forretning nu to år efter, hun blev færdig med sin bachelorgrad i entrepreneurship på VIA. 

Hun blogger om det, hun brænder for.  Syteknikker, tilskæring og pasform. Og hendes 3000 faste følgere sikrer hende hver dag feedback og viden om, hvad sy-interesserede har brug for. Den viden bruger Signe Eriksen til løbende at udvikle og tilpasse sin forretning, som handler om at sælge online og fysiske sykurser. 

Overskud fra første år

Til at starte med var hjemmesiden skaberlyst.dk bare et studieprojekt. Men efter at BA-projektet i 2013 var afleveret og uddannelsen på VIA Design fuldført, viste projektet sig at bære også forretningsmæssigt.

”Min research på studiet havde vist, at der slet ikke fandtes nogen online undervisning i syning herhjemme, og 3000 følgere på min blog er allerede mange flere, end jeg havde forestillet mig, så jeg kan se, der er et behov,” fortæller en entusiastisk Signe Eriksen.

Hun havde allerede efter sit første år med kursusforretningen, i 2013, overskud på bundlinjen af regnskabet. Noget der kan give mange iværksættere lyst til at kigge Signe Eriksen over skulderen. Og sidste år mere end fordoblede hun omsætningen i forhold til startåret og kom igen ud med overskud. I 2015 har hun allerede i årets første kvartal  omsat for, hvad der svarer til 6 måneders salg i 2014 eller en omsætning for hele året på hen ved en halv million kroner.

USA sulten på syning

Men selv om den tidligere VIA-studerende nyder jobbet som kombineret direktør og underviser i den lille én-kvindesvirksomhed, har hun nu ikke tænkt sig at hvile på stofrullerne. For i USA venter et stort umættet marked, hvor de første udbydere af online sykurser først for nylig er begyndt at gå i luften. Derfor planlægger Signe Eriksen at gå i gang med at blogge sig ind på det amerikanske marked allerede i år for på den måde at skabe sig en platform at arbejde ud fra. Når det sker, bliver det ét skridt ad gangen og uden de store armbevægelser, fortæller hun.

”Jeg skal stille og roligt finde ud af, hvor jeg skal placere mig i markedet og have sat mig fast på en niche, så jeg ikke skriver om det samme som 20 andre bloggere,” fortæller hun. Dernæst vil hun finde et navn, der fungerer godt i forhold til søgemaskineoptimering. Hvad der skal ske herefter, ved hun ikke endnu.

”Jeg er ikke sådan én, der laver store forkromede forretningsplaner. Jeg tager et skridt ad gangen, men det skal nok lykkes mig at launche i USA,” slutter hun.

Klædt på til at drive virksomhed

Signe Eriksen har klædt sig på til opgaven med først en uddannelse til designteknolog med speciale i pattern design fra VIA Design. Siden har hun taget en BA-overbygning, design og business, med speciale i entrepreneurship & innovation for at få kompetencerne til at starte og drive sin egen forretning. Herudover er hun uddannet skrædder fra en privat læreplads.

Mød flere studerende og færdiguddannede