Katja Anker Sørensen

Studie: Global Business Engineering (Global Business og Teknologi)

Katja læser til eksportingeniør
  Det har ikke været svært for mig at deltage i arbejdsopgaverne på ambassaden. På uddannelsen har vi arbejdet med mange projekter og løbende fået feedback fra vores undervisere, så jeg føler mig godt forberedt. Katja Anker Sørensen om sit praktikophold på den danske ambassade i Spanien.

Min uddannelse 

Jeg har valgt uddannelsen, fordi den giver mange kompetencer og mange jobmuligheder. Du kan specialisere dig inden for det tekniske område eller det kommercielle område eller en kombination. 

I gymnasiet havde jeg både sprog og matematik på højt niveau. Jeg har altid haft lidt svært ved at begrænse mig og vil gerne holde alle muligheder åbne. Derfor passer uddannelsen perfekt til mig!

Praktik i udlandet 

Jeg har valgt at tage min praktik på 8. semester i udlandet. Jeg er på den danske ambassade i Spanien i Madrid. Jeg arbejder i Handelsafdelingen, hvor vi er to praktikanter, to handelsrådgivere og handelschefen, der er diplomat. 

Vi rådgiver danske virksomheder om eksport til det spanske marked. Vi arbejder med markedsføring og markedsanalyse. Vi planlægger netværksmøder og events for virksomheder og hjælper med myndighedskontakter. 

Godt forberedt på opgaverne 

Det har ikke været svært for mig at deltage i arbejdsopgaverne på ambassaden. På uddannelsen har vi arbejdet med mange projekter og løbende fået feedback fra vores undervisere, så jeg føler mig godt forberedt.  

Jeg har mange redskaber at bruge fx inden for markedsanalyse og virksomhedskommunikation. Jeg oplever, at jeg virkelig har noget fagligt at byde ind med. Det er en god fornemmelse. 

Et arbejdsliv på spansk 

Jeg havde tysk i gymnasiet, men valgte at studere spansk i mit sabbatår og har interesseret mig for sproget og landet lige siden. Jeg arbejdede også en periode på Tenerife, før jeg begyndte at studere. På min uddannelse har jeg desuden været på udvekslingsophold i Valencia på 6. semester.

Det betyder, at jeg kender landet og kulturen, og jeg føler mig godt tilpas som international praktikant.  

Praktikken giver værdifuld viden 

Ambassaden er en spændende arbejdsplads, der giver mig værdifuld viden om det spanske marked, erhvervsliv og virksomhedskultur. Den viden kan jeg bruge senere i mit professionelle arbejdsliv.

Måske skal jeg arbejde for en virksomhed, der eksporterer til Spanien. Men jeg kan også godt forestille mig at bo og arbejde i udlandet.

Jeg tror, at et internationalt praktikophold er godt at have på sit cv. Det viser, at jeg er villig til at flytte mig ud af komfortzonen i Danmark.   

Mine råd

  • Udnyt muligheden for at tage din praktik i udlandet.
  • Vær selv opsøgende efter gode praktiksteder. Ambassaden havde et opslag på deres hjemmeside, og jeg fik hurtigt svar på min ansøgning.

 

Mød flere studerende og færdiguddannede