Maria lærer om bæredygtighed og cirkulær økonomi på tværs af landegrænser

Mød Maria! Maria er 25 år gammel og læser Global Business og Teknologi på VIAs Campus Aarhus C. Hun deltager i et internationalt projekt finansieret af Nordplus med udgangspunkt i cirkulær økonomi. Sammen med sin gruppe skal hun udvikle et bæredygtigt produkt og tilhørende forretningsmodel.

Mød Maria

Mit navn er Maria Skovsgaard. Jeg er en 25 år gammel sønderjyde og til dagligt læser jeg Global Business og Teknologi på VIA i Aarhus. Jeg er oprindeligt uddannet landmand, men valgte at læse videre indenfor Global Business og Teknologi, fordi jeg havde en stigende interesse indenfor bæredygtighed og særligt den bæredygtige udvikling i landbruget. Jeg ønskede at læse videre til noget, hvor jeg både fik mulighed for at kunne dykke ned i og lære om ingeniørtekniske løsninger, men samtidigt også kunne tilegne mig kompetencer indenfor økonomi, marketing og generelt virksomhedsdrift. Netop fordi jeg ønskede at kunne kombinere disse ting, var Global Business og Teknologi den helt rigtige uddannelse for mig.

Marias internationale projekt

Jeg er i gruppe med studerende fra både Tyskland, Finland og Danmark. Vi arbejder på at udvikle en myslibar, som mere eller mindre består af restprodukter fra andre fødevareproduktioner. I studiegruppen mødes vi online ca. 1 gang i ugen og arbejder videre på vores idé - næste step for os bliver at producere en video, hvor vi præsenterer vores produkt. 
Oprindeligt skulle vi have afsluttet projektet med at mødes i Riga, hvor vi bl.a. skulle lave en podcast, præsentere vores produkt for professionelle, på virksomhedsbesøg samt have en masse sociale aktiviteter. Men på grund af corona bliver de fleste aktiviteter online, mens der er planer om at lave en studietur med sociale aktiviteter til foråret i stedet.

Det giver både et plus på CV’et, men samtidig giver det os også muligheden for at skabe et fagligt netværk og få nye venner udenfor Danmark. Maria Skovsgaard

Hvad lærte du?

Det er superfedt at arbejde sammen i en international projektgruppe på tværs af både landegrænser og tidszoner. Det giver både et plus på CV’et, men samtidig giver det os også muligheden for at skabe et fagligt netværk og få nye venner udenfor Danmark. Derudover er det også vildt spændende at få lov til at arbejde med et så højaktuelt emne som cirkulær økonomi og gøre det virkelighedsnært ved selv at skulle skabe et produkt indenfor de rammer.

Dit råd til andre?

Hvis man har muligheden, så vil jeg helt klart opfordre alle til at deltage i internationale aktiviteter under studiet. Selvom det sommetider kan være udfordrende og helt anderledes, end hvad man er vant til, så er processen sjov, og man lærer en hel masse både om sig selv og andre. Samtidig lærer man at løse udfordringer på tværs af kulturelle forskelle - og i dette tilfælde, hvordan man gør det gennem en computerskærm. Og ikke mindst så er det bare megafedt at komme ud i verden og møde nye mennesker - jeg glæder mig i hvert fald helt vildt til, at jeg skal møde min studiegruppe i levende live.

Maria Skovsgaard, eksportingeniør studerende

Relaterede artikler