Abinaja gik fra jordemoder til lærer

Abinaja læser til lærer på VIA i Holstebro. Hun brænder for at arbejde med mennesker, undervise og gøre en forskel for fremtidens generationer. 

Studerende ved tavle

”Jeg søgte ind på jordemoderuddannelsen, fordi faget både er værdifuldt og interessant. Og så sagde min mavefornemmelse, at jeg jo skulle bruge mit høje snit fra gymnasiet. Men allerede efter halvanden uge kunne jeg bare mærke, at det slet ikke var mig,” siger Abinaja Jeyapalan, der skiftede jordemoderuddannelsen ud med læreruddannelsen, og Aalborg ud med Holstebro.

”Jeg har altid haft en drøm om at undervise. Men karakterræs og prestige skærmede. Men jeg kom frem til, at det jo ikke var det, det handlede om – man skal jo være glad for det, man studere, og kunne se sig selv i jobbet. Og det kan jeg nu,” fortæller hun.

Abinaja har heldigvis har hun kun mødt positive reaktioner, når hun fortæller, at hun læser til lærer.

”Særligt når jeg fortæller om alt den spændende teori, vi har. Jeg brænder virkelig for at arbejde med mennesker, undervise og have en værdifuld rolle i børn og unges liv,” fortæller hun og fortsætter:

”Jeg mener, at læreruddannelsen burde have lige så meget prestige som lange universitetsuddannelser, fordi lærere har så stor og betydelig en rolle i samfundet. Det er jo lærerne, der sørger for at uddanne og danne eleverne, så de bliver fornuftige, myndige og demokratiske medborgere. Vi er jo med til at skabe de kommende generationer, og derfor er det vildt prestigefyldt at være lærer.”

Fra storby til det lokale

Hun er rigtig glad for, at hun og kæresten er flyttet til Vestjylland og til en mindre by, hvor de kender rigtig mange. ”Det var en win - win - Aalborg var et perfekt sabbatår. Men vi er mere til det lokale, vi kender alle områderne, vores familie bor lige i nærheden. Og så er det perfekt med VIA i Holstebro; vi bor ca. 5 minutters gang fra Campus,” siger Abinaja.

I praktikken møder vi dem, det hele handler om

Som en væsentlig del af studiet er de studerende i praktik flere gange i løbet af uddannelsen. Med den nye læreruddannelse, der trådte i kraft i sommeren 2023, er der kommet ekstra praktik på uddannelsen. Det glæder Abinaja, der i den grad er vild med praktikken, hvor hun møder dem, det hele handler om, nemlig eleverne. Hun har været i praktik i en 8. klasse. ”Det er en aldersgruppe, hvor de har ret stærke holdninger, og føler sig meget voksne. Og du kan ikke regne med, at de respekterer dig, før du har en ordentlig relation til dem,” siger Abinaja, der fortæller, at det også er i praktikken, at de kan teste teorierne i praksis. ”Noget af det vi har lært, duer måske ikke i forhold til denne her klasse. Så må vi sadle om og finde noget andet teori, vi kan bruge. Sådan lærer jeg bedst,” siger Abinaja.

Jeg vil lære eleverne om sig selv og om livet

Hun fortæller om en lærer hun havde i gymnasiet, som var så inspirerende, at han stadig er hendes forbillede som lærer. ”Han hoppede rundt, brændte så meget for at undervise. Og gjorde sin undervisning mega interessant. Vi var bare nødt til at være med hele tiden, fordi det var så spændende. Sådan en lærer vil jeg være. Den, der ser sine elever, ser det man ikke umiddelbart ser på overfladen. Er opmærksom på, at eleverne trives og har det godt. Vi skal ikke bare lære det om plus og gange, men også om os selv og om at være i livet,” siger Abinaja, der tænker, at hun gerne vil undervise i udskolingen på en folkeskole, når hun er færdiguddannet lærer.