Læreruddannelsen i Vestjylland - Nørre Nissum og Holstebro

Læs på Læreruddannelsen i Vestjylland - Nørre Nissum og Holstebro - og tag en læreruddannelse med et højskolepræg. Du kan bo på uddannelsen, vi har studieboliger lige ved siden af uddannelsen. Som på en højskole bliver du en del af et fællesskab døgnet rundt. 
Hos os kan du vælge at tone din læreruddannelse i en efterskole-, friskole- eller en folkeskoleretning. Du kan også vælge at tage din læreruddannelse over nettet. 

studerende på halv virtuel og halv virkelig baggrund

Kom til åbent hus - virtuelt eller IRL

Klik eller kig forbi til åbent hus, og få helt styr på dit studievalg. Vi holder online åbent hus den 30. maj og inviterer indenfor på en række af vores campusser ugen efter.

Hvor kan jeg læse?

Holstebro, Nørre Nissum Netbaseret

Særlige profiler

Efterskolelærer

Studiestart

September

Ansøgningsfrister

Kvote 2 - 15. marts      Kvote 1 - 5. juli

Om uddannelsen i Nørre Nissum og Holstebro

 • Som lærerstuderende på Læreruddannelsen i Vestjylland kan du vælge at studere på flere måder. Du kan læse på uddannelsen i Nørre Nissum, i Holstebro eller over nettet. 

  Fælles for Læreruddannelsen i Vestjylland er det helt særlige sammenhold. Vi kender hinanden og dyrker fællesskabet. Vi lærer sammen og prioriterer tiden sammen i undervisningen. Vi er en uddannelse, der sætter pris på mangfoldighed og nærvær.

  Start på læreruddannelsen i Holstebro, hvis du

  • Vil læse på et stort campus med otte andre uddannelser og masser af liv
  • Brænder for at være en del af et aktivt studiemiljø med masser af andre studerende
  • Vil studere i en stor by som Holstebro fyldt med kulturelle tilbud og spændende byliv

  Start på læreruddannelsen i Nørre Nissum, hvis du

  • Vil have en hel unik efterskole-profil, som klæder dig på til jobbet som efterskolelærer
  • Sætter pris på at være tæt på havet, skoven og stranden
  • Holder af det nære fællesskab og stærke sammenhold på en mindre uddannelse
  • Vil bo på uddannelsen

  Uanset om du vælger at starte uddannelsen i Nørre Nissum eller Holstebro, vil du komme til at samarbejde med studerende på tværs af de to afdelinger og opleve studiemiljøet begge steder.  

  Du kan også vælge den netbaserede læreruddannelse, hvor du kombinerer din undervisning mellem online undervisning og fremmøde i Nørre Nissum.

  Sidst kan du også vælge at læse til meritlærer, enten ved almindelig fremmøde eller som netbaseret. Du får den samme læreruddannelse og jobmuligheder uanset, hvilken retning du vælger.

  Start på den netbaserede læreruddannelse, hvis du

  • Selv vil tilrettelægge din tid
  • Har brug for en fleksibel hverdag
  • Kan arbejde struktureret - både alene og sammen med din studiegruppe.

  En del af studiet foregår hjemmefra med dine undervisere og dine medstuderende. Uddannelsen har præcis det samme indhold og omfang som den almindelige læreruddannelse. 

  Læs mere om den netbaserede læreruddannelse

  Du kan bo på uddannelsen

  Vælger du at læse til lærer i Nørre Nissum har du mulighed for at bo på uddannelsen. Vi har kollegier, der ligger 5 minutter fra uddannelsen. Hvis du vælger at bo på kollegiet eller i en studielejlighed under din uddannelse, har du adgang til værksteder, atelierer, teater, studenternes hus, kantine, musiklokaler, sportshaller, motionsrum og boldbaner.

  Vi har også en svømmehal, som alle kan benytte. Du kan både tage bassin- og livredderprøven. Studerende der har valgt idræt som et af deres undervisningsfag, kan også tage svømmelærereksamen i Nørre Nissum. 

  Teaching lab - hvor du øver dig ude på skolerne

  Læreruddannelsen i Nørre Nissum og Holstebro er kendetegnet ved et meget stærkt samarbejde med praksis omkring undervisningsforløb og pædagogisk udviklingsarbejde.

  På læreruddannelsen er der et meget tæt samarbejde med praksis. Udover praktikken er der også samarbejde med folkeskole, fri- og privatskoler samt efterskoler. Som et vigtigt element i det tætte samarbejde med skolerne, har vi 'Teaching lab' i alle undervisningsfag.

  Teaching lab er en praksisnær eksperimenterende arbejdsform, hvor du afprøver forskellige pædagogiske og didaktiske metoder. Teaching lab foregår på udvalgte samarbejdsskoler. 

  Læs mere om Teaching Lab

  Ny studerende

  Når du starter på læreruddannelsen, er der meget nyt, du skal forholde dig til. Informationer om fag, prøver, praktik, nye it-systemer, tilmeldinger, osv. Det er vigtigt, at du får en god og sikker start, og derfor skal alle nye studerende igennem et introforløb, der varer tre dage. 

  På hvert hold bliver I knyttet til jeres egen studieassistent. Deres opgave er at hjælpe og støtte de nye studerende i løbet af den første tid på uddannelsen. Derudover er du naturligvis altid velkomne til at søge vejledning hos studievejlederne og i studieadministrationen, hvis du har spørgsmål om din uddannelse. 


    

 • Vil du gerne være efterskolelærer? Få kompetencer til at undervise på efterskoler, de frie skoler, på højskoler? På Vestjyllands læreruddannelse i Nørre Nissum kan du vælge en særlig efterskoleprofil, hvor der er fokus på fællesskab, samvær og udvikling. Du får kompetencer til at undervise på efterskoler, friskoler eller højskoler. Samtidig får du også kompetencer til at undervise i folkeskolen, hvis du gerne vil have den mulighed også.

  Bo på uddannelsen - sammen med dine medstuderende

  Som på en efterskole og højskole har du mulighed for at bo på læreruddannelsen i Nørre Nissum, hvis du vælger efterskoleprofilen. Vi har boliger til de første 30 studerende, der vælger profilen og ønsker at bo sammen - og skabe et efterskole- højskolemiljø i løbet af deres uddannelse.

  På efterskole-profilen kommer du til at gå på en med uddannelse med højskolepræg. Vi sætter forpligtende fællesskaber i centrum. Sammen med dig skaber vi en uddannelse, hvor vi spiser sammen, rejser sammen, synger sammen, lærer sammen, udvikler os sammen, oplever sammen, skaber sammen, vi har tid sammen - og vi tid til hinanden.

  Kontakt os for at høre mere om linjen

  Hilmar Dyrborg Laursen

  T: + 45 87 55 32 80
  E: hil@via.dk

   

 • På Vestjyllands læreruddannelse kan du også tage læreruddannelsen netbaseret. 

  Den netbaserede læreruddannelse er for dig, der gerne selv vil tilrettelægge din tid, har brug for en fleksibel hverdag og som kan arbejde struktureret - både alene og sammen med din studiegruppe. En del af studiet foregår hjemmefra med dine undervisere og dine medstuderende. 

  Læs mere om den netbaserede læreruddannelse

 • På Vestjyllands læreruddannelse kan du også tage læreruddannelsen som merituddannelse. 

  Meritlæreruddannelsen er for dig, der har en uddannelse i forvejen, og derfor kan tage læreruddannelsen på kortere tid. Du tilrettelægger selv din uddannelse sammen med os, afhængig af dine kvalifikationer. 

  Læs mere om meritlæreruddannelsen

 • VIA Læreruddannelsen i Nørre Nissum
  Svinget 5
  Nørre Nissum
  DK-7620 Lemvig

  T: +45 87 55 32 55
  E: lin@via.dk

  Studievejledere

  Bente Moesgaard
  T: +45 87 55 32 79
  E: bmo@via.dk

  Telefontid: Mandage 11.00 - 14.00 og tirsdage 09.00 - 12.00. Træffetid efter aftale.

  Lise Sommer
  T: +45 87 55 32 72
  E: lsom@via.dk

  Telefontid: Onsdage 09.00 - 12.00 og torsdage 09.00 - 12.00. Træffetid efter aftale

  Studiekontoret

  T: +45 87 55 32 55
  E: lin@via.dk

  Uddannelsesleder

  Majbritt Breum Nielsen

  T: +45 87 55 32 77
  E: mabn@via.dk

  Find medarbejderne på uddannelsen

  Find os på Google Maps

  Mød os på Facebook

Mød studerende og færdiguddannede

Test dig selv

Børn går på havn med lærer

Quiz

Besvar 5 hurtige spørgsmål, og find ud af, hvor meget du egentlig ved om læreruddannelsen.

Test din viden her