På uddannelsen til materialeingeniør foregår undervisningen primært som klasseundervisning og med stor vægt på problembaseret projektarbejde, hvor de studerende arbejder med konkrete cases fra reelle virksomheder.
Uddannelsen til materialeingeniør er en international uddannelse, hvor undervisningen foregår på engelsk. Du får et internationalt studiemiljø med både danske og udenlandske studerende på Campus Herning. Dele af undervisningen kan forgå andre steder f.eks. innovationsforløb på 6. semester som forgår for alle ingeniørstuderende på en gang i Horsens.
På uddannelsen til materialeingeniør hjælper vi dig med at sætte realistiske mål – og nå dem. Vi tilbyder mentorprogrammer og et studieforberedende kursus, som gør det muligt for dig at studere effektivt.
En uddannelse med virkelighedsnære opgaver
På VIA uddanner vi i tæt samarbejde med erhvervslivet. Undervisningen på studiet er tæt på virkelighedens opgaver. Du lærer først og fremmest teorien gennem konkrete opgaver og cases fra virksomheder, som vi samarbejder med. Desuden afprøver du teorien gennem projektarbejde og mentorordning.
At være tæt på virksomhederne, og få føling med, hvordan materialeingeniøren bidrager med specifikke kompetencer, allerede mens du er under uddannelse, er med til at motivere og engagere de studerende og gør jer parate til, hvad I kan vente sig efter endt uddannelse.
Holdundervisning med god dialog
Vi lægger vægt på god kontakt mellem dig og dine undervisere. I dagligdagen betyder det, at undervisningen primært foregår på klasseniveau frem for store forelæsninger.
Som studerende er du i centrum, og vi forventer, at du er en engageret medspiller. Hos os lærer du arbejdsformer, der udvikler selvstændighed, samarbejdsevne og innovationsevne i din rejse til at blive fremtidens banebrydende ingeniør.
Forskellige undervisningsformer
På uddannelsen til materialeingeniør får du en anvendelsesorienteret og praktisk tilgang til undervisningen.
Du møder forskellige undervisningsformer, der veksler mellem holdundervisning, forelæsninger, diskussionsbaseret undervisning, præsentationer, gruppearbejde, opgaveløsning, workshops, laboratorieøvelser, værkstedspraktik og ikke mindst tværfaglige projekter.
Se eksempel på et ugeskema (pdf)
Du vil desuden blive inspireret af gæsteundervisere fra ind- og udland.
Projektarbejde i hvert semester
Projektarbejde er en hjørnesten i din ingeniøruddannelse. Uddannelsen til materialeingeniør er tilrettelagt med et studieprojekt i slutningen af hvert semester.
Projekterne har en tværfaglig karakter, hvor uddannelsens elementer: naturvidenskab, materialeteknologi, produktdesign, økonomi og innovation mødes. Du kommer også til at arbejde med projekter i de enkelte fag.
Mentorordning med virksomhed
Fra 4. semester bliver du tilknyttet en virksomhed, som du samarbejder med gennem resten af uddannelsen. Det er en unik form for mentorordning, hvor virksomheden løbende giver faglig støtte til dig, mens du studerer.
Alle projekter, både semesterprojekter og dit bachelorprojekt, gennemfører du herefter i samarbejde med virksomheden. Din praktik tager du i samme virksomhed.
Du får dermed en tæt kontakt til virksomheden, som sikrer, at din faglighed og dine projekter hele tiden har relevans for arbejdsmarkedet reelle behov.
Alle studerende får en studiegruppe
Dine undervisere hjælper med at laver studiegrupper på første semester, så alle kommer godt i gang med en gruppe.
Forventninger til dig som studerende
Du skal være opmærksom på, at uddannelsen til materialeingeniør er et fuldtidsstudie, der kræver en gennemsnitlig arbejdsindsats på ca. 40 timer om ugen.
Den skemalagte undervisning varierer. Du får mest lærerstyret undervisning i begyndelsen af studiet. Efterhånden arbejder du mere og mere selvstændigt med projekter og cases.
I studieaktivitetsmodellen kan du se, hvordan fordeling af studie- og læringsformer ændrer sig gennem uddannelsen.
Se studieaktivitetsmodel
Særligt for nye studerende
Det er vigtigt med en god studiestart. Derfor får du ved opstart en introduktion til selve studiet, information om praktiske oplysninger og lejlighed til at lære dine medstuderende at kende.
Fælles introforløb for alle nye studerende
Du bliver inviteret til et fælles introforløb sammen med alle nye studerende på Campus Herning
Introforløbet varer tre dage og foregår på Rønbjerg Feriecenter. Her har vi fokus på teambuilding, så du lærer dine medstuderende at kende.
Campus Herning
Vi ligger midt i et af Hernings mest inspirerende områder - Birk Centerpark. Her er en helt særlig atmosfære med imponerende kunst og arkitektur. Skolens nærmeste nabo er museerne HEART og Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum, som studerende har gratis adgang til - sammen med Textilforum (i Herning centrum) som er center for tekstilindustri og design.
På Campus Herning får du en hverdag sammen studerende fra VIAs designuddannelser. Vi lægger vægt på at have et godt studiemiljø, og med cirka 1400 danske og internationale unge er her et udpræget internationalt miljø.
Læs mere om Campus Herning