Oscar laver film på tværs af Atlanten

Mød Oscar! Oscar er 21 år gammel og studerer Multiplatform Storytelling and Production. I sommeren 2021 deltog han i et internationalt filmprojekt i samarbejde med canadiske Capilano University.

Projektet

Jeg deltog i et tvær-atlantisk filmprojekt hvis formål var at vise, at man kan lave film på tværs af grænser og geografisk placering. Den tid, vi lever i, er jo i konstant udvikling, kan det kan derfor sagtens lade sig gøre at skabe, uden at være sammen i det samme fysiske rum. Det åbner op for mange nye muligheder.

Vi arbejdede sammen med studerende fra canadiske Capilano University i Vancouver om at lave film med bæredygtighed som tema. Hele planlægningen og koordineringen foregik online. Vi var fire studerende i min gruppe og jeg fungerede primært som producer og klipper. Fordi vi kun var fire, så havde jeg også andre roller - lydtekniker, kameraoperatør og lyddesigner. Herudover havde vi alle selvfølgelig også en rolle som venner for de andre i gruppen, da projektet også handlede om at skabe netværk.

Oscar Sten Jørgensen

Jeg fik et internationalt netværk, samt forståelse for andre landes kultur og derved arbejdsmetoder, som i en fremtidig optik, gør det lettere at samarbejde med personer fra andre kulturer. Oscar, om sin deltagelse i en international aktivitet på sit studie

Læring

Det vigtigste jeg fik ud af at deltage i projektet var et internationalt netværk, samt forståelse for andre landes kultur og derved arbejdsmetoder, som i en fremtidig optik, gør det lettere at samarbejde med personer fra andre kulturer. Efter at have deltaget i projektet er det nu mindre skræmmende at kaste sig ud i internationale projekter.

Det var virkelig fedt at lære nogle nye mennesker at kende og udfordre sig selv kreativt. Jeg kan kun opfordre andre til at kaste sig ud i lignede projekter. Der er intet bedre end at udfordre sig selv, mens man arbejder i trygge rammer, hvor det er tilladt og muligt at fejle.

Hvorfor deltage i internationale aktiviteter på din uddannelse?

Hvorfor hele tiden gøre det du kender? Men anbefaling er: Test dig selv, spring ud i det ukendte, og husk på at det er nu under din uddannelse du har mulighed for at lege og teste. Du er et sted i dit liv, hvor du arbejder inden for trygge rammer, ligesom en legeplads. Det vil være kedeligt at sidde på en bænk på legepladsen i stedet for at gynge, rutsje osv. Test dig selv og tag ved lære af processen, og vær til stede, så kommer produktet også til at være tilfredsstillende - også selvom det ikke bliver som du havde regnet med.

 

Mød flere studerende og færdiguddannede