Uddannelse med SÅ mange muligheder

Uddannelse: Professionsbachelor i skat

Studerende på VIAs skatteuddannelse

 

Skat åbner for helt vildt mange interessante muligheder. Der er altid noget mere man kan fordybe sig i. En ny dør, der åbner sig, når man begynder at læse om noget. Det kan jeg bare helt vildt godt lide. Der er altid noget nyt at tage fat i; det faglige stopper aldrig et sted. Det bliver ved med at drive en videre. Benedicte Lassen, 19 år, læser professionsbachelor i skat. 

Studiepraktikken åbnede mine øjne

Jeg var på en uddannelsesdag på LEGO, hvor en fortalte om Skat. Det lød mega spændende. Det måtte jeg læse noget mere om, så jeg gik på ug.dk og på VIAs egen hjemmeside og fik en masse informationer om uddannelsen. Jeg gik i 3.g på det tidspunkt, så da jeg fik mulighed for at komme i studiepraktik, valgte jeg skat. Og det fangede mig bare helt vildt. Både studiemiljøet og undervisningen – jeg var bare helt sikker på, at det var der, jeg skulle være.

Fagene spiller så godt sammen

Skat åbner for helt vildt mange interessante muligheder. Der er altid noget mere man kan fordybe sig i. En ny dør, der åbner sig, når man begynder at læse om noget. Det kan jeg bare helt vildt godt lide. Der er altid noget nyt at tage fat i; det faglige stopper aldrig et sted. Det bliver ved med at drive en videre.

Og så synes jeg, at fagene spiller godt sammen. Lige nu arbejder vi med makroøkonomi, der jo også handler om skatten. Det er virkelig spændende at se sammenhængen, forstå, hvorfor vi har den lovgivning, vi har. Lære, hvordan vi får et samfund til at køre, hvordan pengene skal fordeles, så samfundet hænger sammen. På den måde hænger fagene bare rigtig godt sammen.

Vi har alle den samme interesse

Det allerbedste ved uddannelsen er helt sikkert studiemiljøet. Jeg synes, det er så fedt. Der er altid nogen at sparre med, altid nogen man kan henvende sig til. Og så det, at jeg jo læser noget, jeg rigtig gerne vil. Og de andre på uddannelsen har jo også valgt Skat, fordi det er det, de rigtig gerne vil. Så jeg er sammen med nogen, der har samme interesse som mig selv. Det er bare så fedt; det er det bedste ved det hele.

Vi arbejder rigtig meget i studiegrupper i løbet af uddannelsen. Igennem første semester har vi skiftet studiegrupper tre gange, så vi kan se, hvordan vi arbejder sammen med forskellige studiekammerater. Der er en stor aldersspredning. På vores årgang er vi fra 19 år og op i 30’erne. Men det er bare ikke noget problem og vi kan sagtens tale sammen om mange ting. Vi har jo en stor fælles interesse, så alder er ikke noget, du skal tænke på, når du vælger uddannelse.

Husk at sige stop ind imellem

Det mest udfordrende ved skat er, at der er så meget man kan dykke ned i. Jeg kan bare blive ved. Men, hvornår har jeg dykket nok ned i noget? Hvornår har jeg læst nok, hvornår er det på tide at lukke computeren, lukke bogen og lægge den til side? For når jeg nu synes, at det er så spændende, så får jeg endnu mere lyst til at dykke ned i tingene. Jeg skal huske at sætte en stopgrænse for mig selv.

Uddannelse med mange jobmuligheder

Man kan godt tænke, at skat er en lukket uddannelse, hvor man kun har en jobmulighed. Men det er bare slet ikke tilfældet. Der er så meget forskelligt man kan. Både indenlandsk og udenlandsk. Der er mange skatteafdelinger fordelt over hele Danmark. I løbet af uddannelsen får vi besøg af forskellige mennesker, der arbejder med skat. Og vi har kunnet spørge dem om alt muligt vedrørende deres arbejde. Og det er mega fedt at snakke med og stille spørgsmål til nogen, der er ude på arbejdsmarkedet.

Jeg ved bare, at jeg får et spændende job

Jeg ved ikke, hvor jeg ender, når jeg er færdig med uddannelsen. Men jeg ved, at jeg kommer til at sidde i et fedt team med verdens sødeste kollegaer. Jeg kan jo bare se på min klasse og på de, der har holdt oplæg for os. Så ved jeg, at jeg kommer ud til helt vildt søde mennesker. Og med alle de mange muligheder, der er i skat, så kommer jeg aldrig til at sidde fast. Det kan jeg utrolig godt lide. Der er også rigtig gode muligheder for videreuddannelse – for at dykke ned i noget mere. 

Skatteforvaltningen er bestemt en mulighed, jeg kigger på. Men jeg er mere sådan, at jeg tænker, hvor bringer vejen mig henad? Hvad mon er det mest spændende? For når der er så mange fede afdelinger inden for skat, så er der også så mange muligheder. Og så tænker jeg, hvor vil jeg så lande henne? Og jeg har ingen frygt for at skulle ende et eller andet sted i den anden ende af landet, for jeg ved, at der hvor jeg kommer hen, er der helt sikkert noget spændende at lave.

Mine råd

  • Tag ud og oplev uddannelsen, mærk stemningen. For du skal jo trods alt gå der nogle år. Hvad siger din mavefornemmelse? Hvis du får mulighed det, så vil jeg virkelig anbefale studiepraktik. Eller i hvert fald prøve at følge undervisningen en hel dag. Det gav mig virkelig meget. Du får lov at følge de studerende og deres rigtige undervisning. Du får at se, hvordan det hele fungerer. Mærker dynamikken, møder underviserne, stille spørgsmål til de studerende. Det vil jeg virkelig anbefale.
 

 

Mød andre studerende fra skat