Mød Katja Bitsch

Stilling: Psykomotorisk terapeut og misbrugsbehandler på TrinHorsens
Uddannelse: Psykomotorikuddannelsen

katja-bitsch

 

Mit job

Jeg er den første og hidtil eneste psykomotoriske terapeut, der er ansat på TrinHorsens (Center for Socialt Udsatte).

Men jeg oplever, at det giver god mening, for jeg bidrager med en ny vinkel på behandlingen. Fx instruerer jeg borgerne i nogle konkrete kropslige øvelser, som de kan bruge, når de oplever uro i kroppen.

Den hashafhængige kan fx have brug for afspændingsøvelser for at kunne sove. Og den kokainafhængige kan få glæde af intens fysisk træning som en alternativ måde at peppe kroppen på. 

Som misbrugsbehandler er en del af mit arbejde også sagsbehandling, hvor jeg samarbejder med fx jobcentret, børnefamiliecentret, kriminalforsorgen og psykiatrisk hospital. Misbrug har mange ansigter, og jeg møder alle slags lige fra den akademisk uddannede familiefar til borgere, der bor på gaden.

Mine råd

  • Vær åben over for jobmulighederne. Samfundet ændrer sig, og flere og flere døre åbner sig for psykomotoriske terapeuter. Du kan selv være med til at forme og præge dit job – se det som en fordel.

  • Tag forbi uddannelsen inden du søger ind, så du kan få en fornemmelse for uddannelsen og stemningen på stedet.  

  • Vær villig til at åbne op. Uddannelsen fodrer din personlige udvikling, men det kræver, at du er parat til at gå ind i det arbejde og dele lidt ud af dig selv.  
Jeg kan rigtig gode lide mit arbejde, fordi jeg arbejder med en meget mangfoldig målgruppe, og arbejdsopgaverne udfordrer mig. Katja Bitsch

Kendetegnede for os psykomotoriske terapeuter er, at vi arbejder ud fra et helhedssyn, hvor krop og psyke har et tæt sammenspil. 

Jeg oplever i mit daglige arbejde, at helhedstænkningen gør en positiv forskel for mange af de borgere, der kommer til mig. Og jeg gør meget ud af at give dem konkrete redskaber, som de kan gå ud af døren og bruge med det samme. Fx afspændingsøvelser eller træningsprogrammer. 

Jeg tilhører en lille faggruppe, der sjældent direkte efterspørges i jobannoncerne. Men det ser jeg ikke som noget problem. 

Som psykomotoriske terapeuter har vi høj faglig kvalitet at byde på, og jeg ser det som en spændende mulighed, at vi kan være med til at skabe vores egne arbejdspladser og sætte præg på vores egne jobs. 

Mød flere studerende og færdiguddannede