Internet of Things (IoT)

Er du interesseret i wireless computing, grundlæggende elektronik, realtidsprogrammering og indlejret programmering som elektronik, der bruges til at sammenkoble micro controllers med en række sensorer og aktuatorer? Så er IoT for dig. 

softwareigneniører arbejder med computer

Om specialiseringen i Internet of Things

  • IoT-specialiseringen har særligt fokus på "tingene" af Internet-of-Things og andre typer af indlejrede/Cyber-fysiske systemer. Disse systemer er typiske apparater, såsom belysnings-, varme- og klimastyringssystemer, køretøjscontrollere, sikkerhedssystemer, robotudstyr, husholdningsapparater som mikrobølgeovne, opvaskemaskiner osv.

    Specialiseringen giver dig viden om sensorer, aktuatorer, kommunikationssystemer og hvordan HW og SW interagerer. Du får også mulighed for at studere fag om realtidsprogrammering, digital signalbehandling, design og implementering af hardwaredrivere, lavniveauprogrammering, grundlæggende elektronikkomponenter og kredsløb og meget mere

    Specialiseringen kan omfatte fag som f.eks.:

    Hardware Oriented programming (HWP1)

    I Hardware Oriented programmering får du viden om de tekniske detaljer for en industriel mikrokontroller, der bruges til indlejrede systemer fra en programmørs synspunkt. Du lærer at implementere simple low-level drivere til forskellige sensorer og aktuatorer. Desuden lærer du at implementere low-level software til et indlejret system i C og at udføre unit test af indlejret C.

    Embedded Operating Systems (EOS1)

    I Embedded Operating Systems får du grundlæggende viden om Linux-operativsystemet og praktisk erfaring med udvikling af en IoT-enhed baseret på en kombination af egenudviklet og Open Source-software.

    Real-Time Programming, Interfacing and Electronics (RTP1)

    Med dette valgfag lærer du at forstå centrale begreber og karakteristika omkring realtidsprogrammering, og du får viden om elektronik, der bruges til at interface mikrokontrollere til et antal sensorer og aktuatorer.

    Digital Signal Processing (DSP1)

    I valgfaget Digital Signal Processing får du grundlæggende viden om digital signalbehandling og dens anvendelser. Fra den grundlæggende definition af et diskret-tidssignal arbejder vi os gennem sampling, filterdesign og Fourier-analyse for at opbygge et grundlæggende DSP-værktøjssæt.

    Signalbehandling er en af de grundlæggende teorier og teknikker til konstruktion af moderne informationssystemer. For eksempel anvender lyd-, tale- og billedbehandling, computergrafik, biomedicin alle digitale signalbehandling. Faktisk bruges digital signalbehandling til at udvikle algoritmer, der kan diagnosticere hjertesygdomme og kan endda bruges til at detektere fjendtlige droner.

    I faget bliver du bekendt med digitale signaler, samplingsteori, digital filtrering, Fast Fourier Transform, strømspektrum og funktionsekstraktion.

  • Hvis du vælger Internet of Things specialiseringen, vil du kunne søge job som fx:

    • Embedded Software Developer
    • IoT Developer
    • Hardware near developer
    • Embedded Developer
  • Specialisering på Campus Horsens

    IoT-specialiseringen foregår på Campus Horsens i et internationalt studiemiljø. Campussen byder på mange faciliteter, fx kantine, bibliotek, sportshal, foreninger samt karrierecenter. Som studerende er der mulighed for at få en bolig tæt på Campus Horsens. 

    Læs mere om Campus Horsens. 

  • Du kan starte på specialiseringen, hvis du er studerende på uddannelsen til softwareingeniør fra VIA i Horsens og har afsluttet de 5 første semestre.

    Er du uddannet datamatiker, IT-Teknolog med softwarespecialisering, eller har du en anden relevant uddannelse, skal du søge om merit. Du skal dog opfylde adgangskravene til softwareingeniøruddannelsen. Se adgangskravene til softwareingeniør.

    Studievejledning

    Kontakt vores studievejledning, hvis du vil høre mere om dine muligheder for optagelse og merit på: 
    E: eng.studycounselling@via.dk 

    Træffetid: mandag, tirsdag og torsdag 9.00-12.00 og fredag 10.00-12.00.