Internet of Things (IoT)

Er du interesseret i wireless computing, grundlæggende elektronik, realtidsprogrammering og indlejret programmering som elektronik, der bruges til at sammenkoble micro controllers med en række sensorer og aktuatorer? Så er IoT for dig. 

Om specialiseringen i Internet of Things

 • IoT-specialiseringen har specielt fokus på delen ”things” af Internet of Things og andre typer indlejrede / Cyber-fysiske systemer. Disse systemer er typiske apparater, fx husholdningsudstyr som mikrobølgeovne, lys-, varme-, klimakontrolsystemer, automobilkontrollere, sikkerhedssystemer, robotudstyr osv.

  På specialiseringen får du viden om sensorer, aktuatorer, kommunikationssystemer og hvordan HW- og SW-interface / drivere kan designes og implementeres. Desuden lærer du, hvordan man opretter grundlæggende elektronikkredsløb, programmering på lavt niveau, test og verifikation. Du får også mulighed for at have fag om realtidsprogrammering, digital signalbehandling og IoT-netværket LoRaWAN.

   

  Obligatoriske fag på specialiseringen
  Internet of Things specialiseringen har en række obligatoriske fag: 

  Hardware Oriented programming (HWP1)

  I Hardware Oriented programmering får du viden om de tekniske detaljer for en industriel mikrokontroller, der bruges til indlejrede systemer fra en programmørs synspunkt. Du lærer også at implementere enkle drivere på lavt niveau til forskellige hardwareenheder. Desuden lærer du at implementere lavt niveau software til et indlejret system i C og at udføre enhedstest af indlejret C.

  Basic Electronics (BEL1) 

  I Basic Electronics får du viden om grundlæggende elektroniske koncepter og fysiske love. Desuden skal du lære at planlægge et eksperiment, udføre det, analysere og evaluere resultaterne og rapportere alt dette i henhold til VIA ICT-rapporteringsstandard.

   

  Valgfag på specialiseringen

  På specialiseringen kan du vælge mellem valgfag som:

  Embedded Operating Systems (EOS1)

  I Embedded Operating Systems får du grundlæggende viden om Linux-operativsystemet og praktisk erfaring med udvikling af en IoT-enhed baseret på en kombination af selvfrembragt og Open Source-software.

  Internet of Things WAN’s (LWA1)

  Med valgfaget Internet of Things WAN’s får du en samlet viden om et bredt spektrum af IoT-teknologier med særligt fokus på LoRaWAN og konkurrerende teknologier. Du får også praktiske erfaringer med avancerede LoRaWAN-enheder.

  Real-Time Programming, Interfacing and Electronics (RIE1)

  Med dette valgfag lærer du at forstå centrale begreber og karakteristika omkring realtidsprogrammering, og du får viden om elektronik, der bruges til at interface mikrokontrollere til et antal sensorer og aktuatorer.

  Digital Signal Processing (DSP1)

  I valgfaget Digital Signal Processing får du grundlæggende viden om digital signalbehandling og dens anvendelser. Fra den grundlæggende definition af et diskret-tidssignal arbejder vi os gennem sampling, filterdesign og Fourier-analyse for at opbygge et grundlæggende DSP-værktøjssæt.

  Signalbehandling er en af de grundlæggende teorier og teknikker til konstruktion af moderne informationssystemer. For eksempel anvender lyd-, tale- og billedbehandling, computergrafik, biomedicin alle digitale signalbehandling. Faktisk bruges digital signalbehandling til at udvikle algoritmer, der kan diagnosticere hjertesygdomme og kan endda bruges til at detektere fjendtlige droner.

  I faget bliver du bekendt med digitale signaler, samplingsteori, digital filtrering, Fast Fourier Transform, strømspektrum og funktionsekstraktion.

   

  Specialisering på Campus Horsens

  IoT-specialiseringen foregår på Campus Horsens i et internationalt studiemiljø. Campussen byder på mange faciliteter, fx kantine, bibliotek, sportshal, foreninger samt karrierecenter. Som studerende er der mulighed for at få en bolig tæt på Campus Horsens. 

  Læs mere om Campus Horsens. 

 • Hvis du vælger Internet of Things specialiseringen, vil du kunne søge job som fx:

  • Embedded Software Developer
  • IoT Developer
  • Hardware near developer
  • Embedded Developer
 • Du kan starte på specialiseringen, hvis du er studerende på uddannelsen til softwareingeniør fra VIA i Horsens og har afsluttet de 5 første semestre.

  Er du uddannet datamatiker, IT-Teknolog med softwarespecialisering, eller har du en anden relevant uddannelse, skal du søge om merit. Du skal dog opfylde adgangskravene til softwareingeniøruddannelsen. Se adgangskravene til softwareingeniør.

  Læs mere om merit til datamatikere. 

  Studievejledning

  Kontakt vores studievejledning, hvis du vil høre mere om dine muligheder for optagelse og merit på: 
  E: eng.studycounselling@via.dk 

  Træffetid: mandag, tirsdag og torsdag 9.00-12.00 og fredag 10.00-12.00.

Mød studerende