Softwareingeniør med speciale i Interactive Media

Vil du arbejde med web-, app- og spiludvikling? Har du interesse i interaktivt software, hvor fokus er på brugeren og grafikken? Går du op i det nyeste inden for gadgets, hvad end det er VR-headsets, smartwatches eller mobiltelefoner? Så er specialiseringen Interactive Media noget for dig. 

studerende i softwarelaboratoriet

Om specialiseringen i Interactive Media

 • Vi er i dag omgivet af interaktive medier - hjemmesider, mobilapplikationer, spil, og lignende software, der har brugeren og grafiske elementer i centrum.

  Som softwareingeniør med speciale i interaktive medier vil du udvikle software med fokus på brugergrænseflader. Du vil arbejde på tværs af platforme og hardware for at kunne udgive applikationer til blandt andet web, mobil, desktop, AR/VR-hardware og interaktionsborde.

  Specialiseringen kan omfatte fag som f.eks:

  GMD - Spiludvikling

  I Spiludvikling får du viden, færdigheder og kompetencer til at udvikle spil og interaktive oplevelser ved hjælp af Unity-spilmotoren.

  DIM - Digital Multimedia

  I Digital Multimedia bliver du introduceret til de grundlæggende principper for hver medietype - tekst, grafik, lyd, animation og video - der beskriver deres digitalisering og de problemer, der opstår, når medier bliver kombineret.

  XRD - XR Development

  I XR Development lærer du om teorien bag Augmented- og Virtual Reality og de problemer de er med til at løse nu og i fremtiden, og du får praktisk erfaring med at udvikle applikationer til begge medier. 

  WEB3 – Webudvikling 3

  I Webudvikling 3 får du dybdegående kendskab til avancerede principper til udvikling af moderne webapplikationer.

  IDX – interaktionsdesign

  Dette fag introducerer de nyeste principper for interaktionsdesign, UX og brugervenlighed.

 • Specialiseringen i Interactive Media foregår i et internationalt studiemiljø på Campus Horsens. Det har sit eget laboratorium, som de studerende har adgang til når de skal arbejde med dyrt eller pladskrævende udstyr. Campussen byder også på mange andre faciliteter, fx kantine, bibliotek, foreninger samt karrierecenter.

  Læs mere om Campus Horsens. 

 • Med specialiseringen i Interactive, vil du kunne søge job som fx:

       Softwareudvikler

       Spiludvikler

       .NET udvikler

       Frontend udvikler

       Full stack udvikler

       Unity udvikler

       AR/VR udvikler

   

 • Du kan starte på specialiseringen, hvis du er studerende på uddannelsen til softwareingeniør fra VIA i Horsens og har afsluttet de 5 første semestre.

  Er du uddannet datamatiker, IT-Teknolog med softwarespecialisering, eller har du en anden relevant uddannelse, skal du søge om merit. Du skal dog opfylde adgangskravene til softwareingeniøruddannelsen. Se adgangskravene til softwareingeniør.

  Studievejledning

  Kontakt vores studievejledning, hvis du vil høre mere om dine muligheder for optagelse og merit på: 
  E: eng.studycounselling@via.dk 

  Træffetid: mandag, tirsdag og torsdag 9.00-12.00 og fredag 10.00-12.00.