Interactive Media

Vil du arbejde med web-, app- og spiludvikling? Har du en interesse i interaktiv software, hvor fokus er på brugeren og grafikken? Og er du vild med interaktionsborde, smart watches og AR/VR-udstyr? Så er Interactive Media for dig. 

Om specialiseringen i Interactive Media

 • Vi er i dag omgivet af interaktive medier - hjemmesider, mobilapplikationer, spil, og lignende software, der har brugeren og grafiske elementer i centrum.

  Som softwareingeniør med speciale i interaktive medier vil du udvikle software med fokus på brugergrænseflader og højniveausprog. Du vil arbejde på tværs af platforme og hardware for at kunne udgive applikationer til blandt andet web, mobil, desktop, AR/VR hardware og interaktionsborde. 

  Specialiseringen indeholder fag som:

  GMD - Spiludvikling

  I Spiludvikling får du viden, færdigheder og kompetencer til at udvikle spil og interaktive oplevelser ved hjælp af Unity-spilmotoren.

  SWA - Single-Page Web Apps

  I Single-Page Web Apps lærer du at implementere enkeltsidet webapplikationer ved hjælp af forskellige teknologier og mønstre.

  DIM - Digital Multimedia

  I Digital Multimedia bliver du introduceret til de grundlæggende principper for hver medietype - tekst, grafik, lyd, animation og video - der beskriver deres digitalisering og de problemer, der opstår, når medier bliver kombineret.

  .NET Udvikling - Internet Technologies, C# and .NET

  I dette fag lærer du at forstå og implementere de grundlæggende koncepter i programmeringssproget C # og .NET-udviklingsplatformen.

  MIX - Mixed Reality 

  I Mixed Reality lærer du om teorien bag Augmented- og Virtual Reality, og du får praktisk erfaring med at udvikle applikationer til begge medier.

  AND - Android udvikling

  I dette fag lærer du at udvikle mobilapplikationer, med fokus på arkitektur, principper og bedste praksis inden for professionel appudvikling.

  Specialisering på Campus Horsens

  Specialiseringen i Interactive Media foregår i et internationalt studiemiljø på Campus Horsens. Campussen byder på mange faciliteter, fx kantine, bibliotek, foreninger samt karrierecenter. 

  Læs mere om Campus Horsens

 • Med specialiseringen i Interactive, vil du kunne søge job som fx:

  • Softwareudvikler
  • Spiludvikler 
  • .NET udvikler
  • Frontend udvikler
  • Full stack udvikler
  • Unity udvikler
 • Du kan starte på specialiseringen, hvis du er studerende på uddannelsen til softwareingeniør fra VIA i Horsens og har afsluttet de 5 første semestre.

  Er du uddannet datamatiker, IT-Teknolog med softwarespecialisering, eller har du en anden relevant uddannelse, skal du søge om merit. Du skal dog opfylde adgangskravene til softwareingeniøruddannelsen. Se adgangskravene til softwareingeniør.

  Læs mere om merit til datamatikere. 

  Studievejledning

  Kontakt vores studievejledning, hvis du vil høre mere om dine muligheder for optagelse og merit på: 
  E: eng.studycounselling@via.dk 

  Træffetid: mandag, tirsdag og torsdag 9.00-12.00 og fredag 10.00-12.00.

Mød studerende