VIA Sygeplejerskeuddannelsen, studieliv på Campus Silkeborg

Kom til Åbent Hus den 27. februar

VIA Sygeplejerskeuddannelsen

Silkeborg

På sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg er du hele uddannelsen igennem tilknyttet en underviser, som er din kontaktperson og kan støtte dig fagligt og personligt.

Om sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg

 • Faglig profil

  På VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg optager vi i alt 90 nye studerende om året. Halvdelen har studiestart i september og den anden halvdel til februar.

  Alle undervisere på VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg har selv arbejdet som sygeplejerske og kender derfor til den virkelighed, du skal ud i. Vi har et tæt og velfungerende samarbejde med vores praktiksteder.

  Du kan komme i praktik på Regionshospitalet Silkeborg, Hammel Neurocenter, Hospitalsenheden Vest og Sclerosehospitalet i Ry. Desuden i Psykiatrien i Region Midt samt i hjemmeplejen og sundhedsplejen i Silkeborg, Skanderborg og Ikast-Brande.

  Faglig og personlig støtte

  På VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg har vi tæt kontakt med vores studerende og lægger vægt på, at du har indflydelse på din hverdag og dit studie.

  Du er tilknyttet en underviser, som er din kontaktperson og kan støtte dig fagligt og personligt.

  Studiegrupper bliver en del af din hverdag. Studiegrupperne bliver også støttet af en underviser.

  Vi anvender mange forskellige undervisningsmetoder. Blandt andet holdundervisning, gruppearbejde, projektarbejde og individuelle arbejdsopgaver med vejledning.

  Du kan øve dig på patientsimulatorer

  Vi har et moderne og veludstyret simulationslaboratorie, hvor du får mulighed for at øve sygepleje på patientsimulatorer i trygge omgivelser, inden du skal i praktik og arbejde med patienter. Simulationslaboratoriet ligner til forveksling en moderne hospitalsstue med bl.a. senge og elektronisk patientjournal.

  På sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg har vi fokus på at inddrage vores studerende i udviklingen af sygeplejefaget. Derfor udarbejder en del af vores bachelorstuderende deres eksamensprojekt i tæt samarbejde med praktikken.

  Tidligere studerende har fx ved brug af videobriller sat fokus på begrebet hjemlighed, når den ældres hjem er sygeplejerskens arbejdsplads. Bachelorprojektet kom i stand gennem et fint samarbejde med hjemmeplejen i Silkeborg Kommune. Læs mere om projektet og se video

  Mange muligheder for praktik i udlandet

  På VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg bakker vi op om, at du kan tage en del af din praktik i udlandet, hvis du har lyst.

  Vi har samarbejdsaftaler med en bred vifte af uddannelsesinstitutioner i Norden, Europa, Asien og Australien, hvor vi kan stå inde for kvaliteten af dit praktikophold på fx hospitaler og plejecentre.

  Hent studieordningen

 • Studieliv

  VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg ligger på Campus Silkeborg sammen med VIA Læreruddannelsen.

  Det betyder, at du mulighed for at engagere dig i både faglige projekter og sociale aktiviteter på tværs af uddannelser.

  I alt går der knap 1200 studerende på VIA Campus Silkeborg. Du kan få indflydelse på studiemiljøet gennem De Studerendes Råd og andre råd.

  Læs mere om Campus Silkeborg

  Masser af sociale aktiviteter

  Som studerende på VIA Campus Silkeborg kan du deltage i fredagsbaren og årets fester, fx høstfest og julebanko.

  Vi tilbyder også kulturelle aktiviteter, hvor du blandt andet kan komme med bag tilblivelsen af en revy eller musical. Og du kan spille fodbold, badminton eller dyrke andre sportsgrene i idrætsklubben.

  Plads til både ro og bevægelse

  På VIA Campus Silkeborg har du moderne undervisningslokaler, store fællesarealer og en række grupperum til din rådighed. Udendørs finder du naturskønne områder nær skov og sø.

  På vores store bibliotek får du adgang til studierelevant viden, studiearbejdspladser og en stillezone med ro til fordybelse.

  Vi har desuden en hyggelig kantine med bordfodbold, et tekøkken til studerende og gode idrætslokaler.

  VIA Studentervæksthus Silkeborg

  Har du en god idé, som kunne blive til et produkt, en virksomhed eller lignende, er du velkommen i VIA Studentervæksthus Silkeborg. Her kan vi hjælpe dig med at gøre din idé til virkelighed. Fx har nogle sygeplejerskestuderende udviklet apps til patienter.

 • Kontakt

  Kontakt sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg.

  Har du spørgsmål om uddannelsen
  Kontakt studievejleder

  Kontakt uddannelsen

  VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg
  Campus Silkeborg
  Nattergalevej 1
  DK-8600 Silkeborg

  T: + 45 87 55 21 00
  E: sis@via.dk

  Find os på Google Maps

Tag uddannelsen her

Vil du vide mere?

mosaik

VIA-studerende vinder rejselegater

Fem studerende vinder hver 10.000 kr. Nu skal de hente erfaring på den anden side af kloden
Som de første studerende har Helle Sunds Lysdahl og Pernille Karup Duch fra VIAs sygeplejerskeuddannelse i Silkeborg brugt videokamerabriller i deres bachelorprojekt

Dit hjem - min arbejdsplads

Som de første sygeplejestuderende har Helle Sunds Lysdahl og Pernille Karup Duch brugt videokamerabriller i deres bachelorprojekt.

Sygeplejerske Netuddannelsen

Bliv sygeplejerske over nettet

VIAs netbaserede sygeplejerskeuddannelse er noget for dig, hvis du gerne vil være i front i forhold til at inddrage it i sygeplejen.