Freja Ramsløv Grünberger 

Uddannelse: Tekstildesign, -håndværk & formidlingJeg er i praktik hos Korridor Design, som laver boliginteriør. De har tidligere kun arbejdet med lidt tekstiler, men nu vil de helt ind i den verden.

De har ikke før haft tekstildesign-praktikanter, så det er både nyt for dem og mig. Deres designere har ikke en tekstilbaggrund, så jeg har arbejdet meget selvstændigt, hvilket har været fedt!
 
Mit design skal bruges til at profilere Korridor Designs nye satsning på tekstilprodukter. Det indgår blandt andet i messestande på udstillinger i Paris og Frankfurt. 

Mit design skal blandt andet indgå i puder, punge og tablet sleeves.

Det er kæmpe stort for mig, at de vælger mit design som deres røde tråd det næste år.

Det sparker min karriere i gang og føles helt surrealistisk. Faktisk skal det lige synke ind. Jeg havde jo store forhåbninger til min praktik, men dette er det ultimative at få ud af det.

Som tekstildesigner skal man være klar til, at det man fremviser hele tiden vurderes af andre. Sådan var det også i praktikken. 

Men jeg havde et trygt afsæt. For på uddannelsen arbejder vi hele tiden med projekter, og den metode jeg har lært, bruger jeg i praktikken.

Jeg brugte metoden så jeg vidste, hvordan jeg skulle starte designprocessen op, og så jeg var klar over, hvilke mellemtænkninger, jeg skulle igennem.

Undervejs i min praktik brugte jeg skolens værksteder til at printe prøver, for at præsentere mit design bedst muligt.

På min uddannelse har jeg lært, at det er vigtigt at gøre ens præsentation håndgribelig. Ledelsen og mine kolleger skulle jo forstå, hvad jeg ville, og som kreativ skal man være bevidst om, at det kræver en indsats at få andre til at se det, man selv ser.

I fremtiden kunne jeg godt se mig selv som fx designer hos Korridor Design. Der er så mange muligheder, og jeg glæder mig til at tage hul på dem.

I fremtiden håber jeg, at det stille folder sig ud for mig. Fx som designer hos Korridor Design eller ved at arbejde visuelt andre steder med printkollektioner. Der er så mange muligheder, som jeg glæder mig til at tage hul på. 

Jeg er helt sikker på, at jeg har valgt rigtigt. Uddannelsen er en god kombination af faglig viden og praktisk arbejde, hvor man har hænderne i sit fag. Så jeg føler mig godt klædt på til at komme ud på arbejdsmarkedet. 

Mød flere studerende og færdiguddannede