Et afgangsprojekt er ikke blot endnu en skriftlig opgave. Et afgangsprojekt er en faglig proces, hvor du arbejder med et selvvalgt emne, som du brænder for at få en dybdegående forståelse af. Du vil undervejs anvende videnskabelig metode og forskningsbaserede teorier, samtidig med at du opsøger ny viden, går i dybden med undersøgelser i praksis, og inddrager egne erfaringer og refleksioner. Du får vejledning og feedback af en tilknyttet vejleder undervejs.
Når du har gennemført forløbet, og du har afleveret dit afgangsprojekt, har du en fuld Sundhedsfaglig diplomuddannelse. Det giver dig kompetencer til fremover at varetage komplekse sundhedsfaglige funktioner i både offentlig og privat regi.
Du vil opnå færdigheder og kompetencer til at:
- Identificere og analysere komplekse sundhedsfaglige problemstillinger
- Udvælge relevante teorier og undersøgelsesmetoder
- Begrunde løsningsvalg i komplekse problemstillinger
- Formidle komplekse sundhedsfaglige problemstillinger og analyseresultater
- Udvikle sundhedsfaglig praksis indenfor det valgte emne
- Fremme det tværfaglige samarbejde på tværs af sektorer
- Varetage komplekse sundhedsfaglige funktioner i både offentlig og privat regi
Gevinsten for din organisation
Når du som sundhedsprofessionel gennemfører et afgangsprojekt, får din organisation en medarbejder retur med (endnu) stærkere sundhedsfaglige kompetencer og med en dybdegående viden om det sundhedsfaglige felt og særligt det selvvalgte emne. Du er rustet til at træffe beslutninger med større sikkerhed i en hektisk hverdag, ligesom du kan implementere nye løsninger og udvikle din praksis på baggrund af forskning og videnskabelige metoder. Desuden kan du bidrage direkte til udvikling af det moderne sundhedsvæsen, vi i høj grad har brug for.