Engelskvejleder

Få kompetencerne til at varetage udviklende, rådgivende, koordinerende og styrende funktioner i forbindelse med skolens undervisning i engelsk - med henblik på at kunne vejlede fagpersoner.

Efter mange år som sproglærer trængte jeg til nye udfordringer – og det har jeg fået. Det har løftet mit sprog, og jeg har fået nyeste viden med mig. Det betyder, at jeg nu reflekterer på en anden måde over undervisningen og metoderne bagved. Fagligt har det også været givende, at vi i undervisningen sad med forskellige baggrunde.

Maria Kjærhauge, Efterskolelærer

Om retningen

 • Med uddannelsesretningen ’Engelskvejleder’ vinkler du din pædagogiske diplomuddannelse i en retning, som er særlig relevant for dig.

  Du vil blive udfordret og udvikle rådgivende færdigheder og du vil få ny faglig viden, som du kan perspektivere til egen praksis.

  Du bliver bedre til at:

  • varetage udviklende, rådgivende og styrende funktioner i forbindelse med skolens undervisning i engelsk
  • planlægge og gennemføre pædagogisk undervisning og aktiviteter inden for engelskundervisning – med henblik på at vejlede kolleger og ledelse
  • evaluere på pædagogisk undervisning og aktiviteter
   vejlede kolleger og ledelse omkring undervisningens indhold, metoder og materialevalg
  • anvende metoder til at identificere engelskfagdidaktiske problemstillinger
 • Uddannelsesretningen henvender sig til dig, der er engelsklærer, og som ønsker at styrke dine kompetencer til at udvikle skolens engelskundervisning.

 • Engelskvejleder er en uddannelsesretning under den pædagogiske diplomuddannelse.

  Vil du tage en fuld pædagogisk diplom med specialisering som engelskvejleder, så består uddannelsen samlet set af en række obligatoriske moduler, en række retningsspecifikke moduler og et afgangsprojekt.

  De retningsspecifikke moduler for denne retning er:

  Vi anbefaler, at du har mindst et andet modul fra Engelskvejleder retningen eller erfaring med vejledning i praksis, før du tager modulet 'Faglig vejledning i skolen'​.

  Du skal have gennemført alle retningsspecifikke moduler for at blive engelskvejleder. De moduler vi udbyder varierer fra semester til semester. Du finder de aktuelle retningsspecifikke moduler længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, kan du læse mere om det faglige indhold.

  De generelle informationer omkring den pædagogiske diplomuddannelse – fx opbygning, adgangskrav samt obligatoriske og fælles valgfri moduler – finder du under den pædagogiske diplomuddannelse.

Kontakt

480x480-Cecilie-Burgdorf-(cebu)-09-22.jpg

Administrativ kontakt

Klaus Ernst Hansen (keh).jpg

Faglig kontakt

heto2018480x480.jpg

Studievejleder