Fælles valgfrie moduler om praktikvejledning

Få færdigheder og redskaber til at planlægge og evaluere studerende i praktik og få de faglige kompetencer, der gør dig i stand til vejlede og bedømme lærer- og pædagogstuderende mht. deres praktikforløb.

Uddannelsen har gjort mig klogere på, hvordan jeg som vejleder hjælper de studerende til at koble uddannelsen og praktikken sammen. Jeg har også fået fokus på, hvordan jeg inddrager mine kolleger, så de også tager del i den løbende vejledning – og vi sammen kan skabe et godt læringsrum for den studerende.

Louise Ø. Madsen, Praktikvejleder

Om retningen

 • Med disse valgfrie moduler vinkler du din pædagogiske diplomuddannelse i en retning, som er særlig relevant for dig.

  Praktikvejleder til pædagoguddannelsen:

  • Du udvikler kompetencer, der gør det muligt at varetage praktikvejlederfunktionen på pædagoguddannelsen
  • Du udvikler din vejlederprofessionalitet i forhold til den pædagogstuderende
  • Du lærer om de didaktiske, vejledningsfaglige, læringsteoretiske og pædagogfaglige elementer, der står centralt i praktikvejlederuddannelsen

  Praktikvejleder til læreruddannelsen:

  • Du udvikler din kompetence som underviser, vejleder og bedømmer i faget praktik i læreruddannelsen
  • Du får mulighed for at blive opdateret på nyeste pædagogiske og didaktiske teorier i tilknytning til undervisning i skolen
  • Du tilegner dig faglige og personlige kompetencer til at udvikle din vejlederprofessionalitet
 • De fælles valgfrie moduler om praktikvejledning er relevant for dig, der er lærer og pædagog, og som ønsker at blive praktikvejleder til pædagoguddannelsen eller praktiklærer til læreruddannelsen.

 • Fælles valgfrie moduler om praktikvejledning hører under den pædagogiske diplomuddannelse.

  Ønsker du at tage en fuld pædagogisk diplomuddannelse med en specialisering i praktikvejledning, så består uddannelsen samlet set af en række obligatoriske moduler fra den pædagogiske diplomuddannelse, de fælles valgfrie moduler om praktikvejledning og et afgangsprojekt.

  De moduler vi udbyder varierer fra semester til semester. Du finder de aktuelle retningsspecifikke moduler længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, kan du læse mere om det faglige indhold.

  De generelle informationer omkring den pædagogiske diplomuddannelse – fx opbygning, adgangskrav samt obligatoriske moduler – finder du under den pædagogiske diplomuddannelse.

Kontakt

cebu480x480SH.jpg

Administrativ kontakt

heto2018480x480.jpg

Studievejleder