Pædagogisk- og socialpædagogisk arbejde

Få større indsigt i de mest centrale tematikker i det pædagogiske og socialpædagogiske arbejde og tilegn dig grundlæggende viden i forhold til relationsarbejde, udviklings- og læreprocesser samt social inklusion.

Det har været meget lærerigt at få sat et teoretisk perspektiv på praksis. Vi har fået større indsigt og reflekteret viden, om det vi går og gør i praksis, og vi oplever, at vi nu analyserer situationer og børn på et mere kvalificeret niveau.

Pædagog Marianne Jensen og Specialpædagog Janne Engell Holm

Om retningen

 • Med uddannelsesretningen ’Pædagogisk- og socialpædagogisk arbejde’ vinkler du din pædagogiske diplomuddannelse i en retning, som er særlig relevant for dig.

  Du får metoder og teknikker til at undersøge, analysere og kvalificere pædagogisk og socialpædagogisk arbejde, og du får indsigt i aktuelle udfordringer i de pædagogiske og socialpædagogiske indsatser overfor forskellige målgrupper.

  Du bliver bedre til at:

  • undersøge, analysere, kvalificere og udvikle pædagogisk og socialpædagogisk arbejde
  • varetage særlige pædagogiske funktioner som fx konsulent- og formidlingsvirksomhed,
  • lede pædagogiske processer
  • indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde omkring pædagogisk arbejde
 • Uddannelsesretningen er relevant for dig, der er pædagog, lærer, socialpædagog, sygeplejerske, og for dig som generelt arbejder med pædagogiske forhold.

 • Pædagogisk- og socialpædagogisk arbejde er en uddannelsesretning under den pædagogiske diplomuddannelse.

  Vil du tage en fuld pædagogisk diplom med en specialisering i pædagogisk- og socialpædagogisk arbejde, så består uddannelsen samlet set af en række obligatoriske moduler fra den pædagogiske diplomuddannelse, en række retningsspecifikke moduler og et afgangsprojekt.

  De retningsspecifikke moduler for denne retning er:

  De moduler vi udbyder varierer fra semester til semester. Du finder de aktuelle retningsspecifikke moduler længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, kan du læse mere om det faglige indhold.

  De generelle informationer omkring den pædagogiske diplomuddannelse – fx opbygning, adgangskrav samt obligatoriske og fælles valgfri moduler – finder du under den pædagogiske diplomuddannelse.

Kontakt

ulke480x4802019.jpg

Administrativ kontakt

JLYN2020480x480.jpg

Faglig kontakt

heto2018480x480.jpg

Studievejleder