Fleksibel akademiuddannelse

Vil du tage en videreuddannelse på akademiniveau, men savner en uddannelse, der matcher lige netop dine interesser og dit kompetencebehov? Så er et fleksibelt akademiforløb, hvor du selv sammensætter din uddannelse, måske det rette match.

Om uddannelsen

  • Med den fleksible akademiuddannelse kan du sammensætte din egen akademiuddannelse med fokus på lige netop de kompetencer du efterspørger eller har behov for at styrke. Det faglige udbytte afhænger af den sammensætning af moduler, du vælger.

    Uddannelsen sammensætter du af moduler fra forskellige akademiuddannelser. Du kan fx kombinere moduler fra det pædagogiske felt med moduler fra akademiuddannelsen i ledelse.

    Mulighederne er talrige og valget er dit.

  • En fleksibel akademiuddannelse er på 60 ECTS point og svarer til ét års fuldtidsstudie.

    Du kan gennemføre uddannelsen som deltidsstuderende over flere år, dog maks. 6 år. På den måde kan du forene uddannelse, familieliv og karriere. Du kan også tage hele uddannelsen på ét år som fuldtidsstudie.

    En fleksibel akademiuddannelse bygges op af en række moduler, hvor mindst 30 ECTS point, inklusiv afgangsprojektet, skal komme fra den samme akademiuddannelse. Derudover har du op til 30 ECTS point, hvor du frit kan vælge moduler fra andre akademiuddannelser. Du kan ikke kombinere akademi- og diplomniveau.

    I en fleksibel akademiuddannelse er der ikke krav om, at du skal have bestemte obligatoriske moduler. Du kan derfor i princippet sammensætte en hel uddannelse kun med valgmoduler fra forskellige uddannelser. Du kan altid tage en snak med en studievejleder om sammensætningen af moduler.

    Uddannelsesplan

    For at gennemføre en fleksibel akademiuddannelse skal du, sammen med en studievejleder, udarbejde en personlig uddannelsesplan. I planen skriver du de enkelte moduler samt afgangsprojektet. Du kan først gå i gang med dit afgangsprojekt, når uddannelsesplanen er godkendt af en studievejleder. Du kan udarbejde planen inden du går i gang med moduler eller undervejs.

    Uddannelsens titel bliver ”Fleksibel akademiuddannelse” efterfulgt af betegnelsen for den akademiuddannelse du fordyber dig i. Du får ligeledes hjælp af studievejlederen til at udforme titlen som skrives i uddannelsesplanen.

    Uddannelsesplanen koster 1.000 kr., og skemaet til uddannelsesplanen finder du længere nede på siden.

    Læs mere om Fleksibel akademiuddannelse

  • ​Hvis dit arbejde eller dine interesser spænder over flere forskellige områder, kan en fleksibel akademiuddannelse være noget for dig. Kontakt en studievejleder, hvis du er i tvivl om opbygningen af din fleksible uddannelse.

    Omstillingsfonden: Uddannelsesstøtte til faglærte og ufaglærte

    Hvis du er ufaglært eller faglært, har du til og med 2023 mulighed for at få dækket dit deltagergebyr på moduler på akademiuddannelserne. Hvis modulet koster 10.000 kr. eller derunder er det gratis. Læs mere om dine muligheder her.

  • For at blive optaget direkte på et akademimodul skal du have gennemført én af følgende uddannelser, suppleret med 2 års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse:

    • En relevant erhvervsuddannelse*
    • En studentereksamen, hf, hhx eller htx
    • En relevant grunduddannelse for voksne
    • En anden relevant uddannelse på mindst samme niveau som en af ovenstående uddannelser

    *Ved relevant erhvervserfaring medregnes også den erhvervserfaring, som er opnået gennem uddannelsesforløbet.

    Har du andre og tilsvarende forudsætninger, kan du søge om optagelse på baggrund af en realkompetencevurdering. Læs om realkompetencevurdering her​.​​​​​

  • ​På denne side kan du ikke tilmelde dig moduler. Det gør du derimod under hver enkelt akademiuddannelse. Hvis du ønsker at sammensætte moduler fra fx akademiuddannelsen i socialpædagogik og akademiuddannelsen i sundhedspraksis så er det under de to uddannelser du finder modulerne, kan læse om modulernes indhold og tilmelde dig.

    Du tilmelder dig derfor ikke en fleksibel akademiuddannelse som samlet forløb, men tilmelder dig hvert enkelt modul. På den måde kan du undervejs overveje og finde ud af, hvilke moduler du gerne ville bygge din fleksible akademiuddannelse op af.

Kontakt

480x480-katerina-Rørbæk-Jakobsen-(ktrj).jpg

Administrativ kontakt

heto2018480x480.jpg

Studievejleder