Find en ledig studieplads

Søg en ledig studieplads

Få hjælp til at søge ind gennem Nemstudie

Se videoen og få hjælp til at søge ind på en ledig studieplads gennem Nemstudie. 

Se ledige studiepladser på VIA University College's uddannelser.

Her på siden kan du finde ledige studiepladser på VIA University College. Vær opmærksom på, at nogle af de ledige studiepladser kan være standby-pladser, altså en venteliste til en studieplads.

Læs mere om standby-pladser

Bemærk venligst at alle ledige studiepladser og standby-pladser som VIA University College udbyder, udbydes efter ”først til mølle” princippet. Enkelte uddannelser kan dog have specifikke ansøgningsfrister, men dette vil fremgå tydeligt under uddannelsen på nemStudie.dk 

OBS: Der kan forekomme tekniske forsinkelser i forbindelse med udbydelsen af de ledige studiepladser. Hvis en ledig studieplads fremgår af listen over ledige studiepladser, men melder fejl når du forsøger at søge den, så prøv at lukke din browser og prøv igen efter ca. 15 minutter. Har du fortsat problemer med at søge den ønskede ledige studieplads så kontakt Optagelsescentret på studieplads@via.dk 

Hvis du vil have hjælp til din ansøgning, så kontakt venligst den tværgående optagelsesvejledning på stud.info@via.dk eller +45 87 55 10 36 / +45 87 55 43 20. Har du fagspecifikke spørgsmål, kan du i stedet kontakte uddannelsen. Du finder kontaktoplysninger på alle uddannelser via linket nedenfor. 

FAQ

 • Du søger en ledig studieplads via linket herover: via.dk/ledIgepladser. Når du har fundet den rette uddannelse for dig, kan du trykke på "ansøg nu". Ansøgningen foregår digitalt, og du skal søge med dit NemID. Husk at have alle relevante dokumenter klar.

  Øverst på siden finder du en video, som viser, hvordan du søger en ledig studieplads. 

  Det er vigtigt, at du har gjort dig klart, hvilken uddannelse, du ønsker at søge og at du har undersøgt, om du opfylder adgangskravene til uddannelsen. 

  Du kan læse mere om uddannelserne, herunder adgangskrav, på uddannelsernes sider.

  Ledige studiepladser bliver tildelt efter ”først til mølle” princippet blandt de ansøgere, som opfylder uddannelsens adgangskrav og som har søgt uddannelsen som 1. prioritet.

  Hvis du har søgt mere end én ledig plads hos VIA University College, vil vi anse din første søgte ansøgning som din 1. prioritet, og vi behandler først din 2. prioritet, hvis vi ikke kan tilbyde dig en studieplads eller stand-by plads på din 1. prioritet. Du vil kun modtage ét tilbud. 

  Ønsker du at ændre i dine prioriteter, skal du give os besked herom. 

   
 • På VIA kan du læse til lærer, pædagog, designer, ingeniør, sygeplejerske og meget mere. I alt har VIA 42 forskellige uddannelser og på siden her, kan du se, hvilke uddannelser, der har ledige pladser: via.dk/kampagner/ledige-pladser.

  Det er først til mølle-princippet, så skynd dig ind og tjek det ud! Det kan være, at din drømmeuddannelse er ét klik væk!

 • Det er forskelligt fra uddannelse til uddannelse, om du kan nå at søge en ledig studieplads.
  Fra den 28. juli kan du finde alle VIAs ledige studiepladser på via.dk/kampagner/ledige-pladser. Den side bliver opdateret løbende, og fjerner alle uddannelser som ikke er aktuelle længere.

 • Det er forskelligt, hvilke uddannelser, der er plads på. Det varierer og afhænger af, hvor mange der bliver optaget det enkelte år.

  Du kan finde alle VIA’s ledige studiepladser her: via.dk/kampagner/ledige-pladser.

 • Inden du starter ansøgningsprocessen er det vigtigt, at du har alle dine relevante dokumenter. Fx dokumentation for adgangsgrundlag, eventuelle tidligere uddannelser og lignende. Dokumenterne skal du uploade i pdf-format løbende, når du udfylder ansøgningen digitalt.

 • VIAs uddannelser har studiestart enten i august/september og/eller i februar. Du kan se en oversigt over studiestart på VIAs uddannelser her

  Hvis du får en ledig studieplads, har du derfor studiestart i en af disse måneder.

  Du kan ikke forvente, at kunne starte på en uddannelse i perioderne fra oktober til januar og fra marts til juli.

  Husk, at du selv skal søge om SU, når du er optaget.

  Læs mere og ansøge om SU her 

   
 • Spørgsmål til en uddannelse? 

  Har du spørgsmål omkring adgangskrav eller lignende til en uddannelse med ledig plads? Se hvem du kan kontakte på siden her.

  Teknisk support?

  Har du brug for teknisk support i forbindelse med din ansøgning, skal du  henvendelse dig til studieplads@via.dk 

  Spørgsmål efter du har sendt din ansøgning?

  Hvis du allerede har sendt en ansøgning, og har brug for at kontakte os, skal du gøre det igennem NemStudie eller sende en e-mal til studieplads@via.dk

   
 • Vi behandler ansøgningerne løbende og du får svar hurtigst muligt.

  Sagsbehandlingstiden afhænger af hver enkelt individuelle ansøgning. Du kan følge din ansøgning på NemStudie

  Det er på NemStudie vi kommunikerer med dig omkring din ansøgning. Her vil du modtage beskeder fra VIA, ligesom du selv skal anvende NemStudie, hvis du vil kontakte VIA med spørgsmål og kommentarer til be-handlingen af din ansøgning.