Frederik uddanner sig til fremtidens digitale omstilling

23-årige Frederik Hørup Hellstern læser på 4. semester på VIAs uddannelse til produktionsingeniør. Her får han et afgørende indblik i fremtidens automatiserede produktion og forretningsstrategiske kompetencer, der er eftertragtet blandt danske og udenlandske produktionsvirksomheder. 

Bliv produktionsingeniør

På VIA får Frederik og de øvrige studerende på uddannelsen til produktionsingeniør, som nogle af de allerførste, et helt unikt indblik i den virkelighed, der venter produktionsvirksomheder år ude i fremtiden. "Vi får lov at få fingrene i den helt nye og revolutionerende teknologi, som kun de færreste virksomheder har adgang til." fortæller Frederik, som fremhæver industri 4.0, som det, der er omdrejningspunktet for den ingeniørfaglighed, der præger netop produktionsingeniøruddannelsen. 

Det nye automatiserede Industri 4.0-anlæg på VIA bruges til at demonstrere processen med at producere unikke produkter på samme system. Det er her, at de ingeniørstuderende lærer at producere mobiltelefoner, og systemet er ifølge Frederik helt afgørende for fremtidens produktion. "Vi kan med systemet customize produkter - i princippet kunne det være alt lige fra biler til mobiltelefoner, som produceres med automatiseret robotstyring og digitale teknologier."

Ingeniørfaglighed og forretningsstrategisk forståelse

"Det bedste ved uddannelsen er, at vi bliver specialister i produktion, samtidig med at vi får den forretningsmæssige forståelse for økonomi og strategi, som er essentiel for virksomhederne. Som produktionsingeniør er vores fornemmeste opgave at være bindeleddet mellem ingeniørspecialister og topledelsen." fortsætter Frederik, som oplevede netop dette behov, da han under sit sabbatår, under et ophold i Vietnam, arbejdede på en ingeniørtung produktionsvirksomhed.

Frederik har en HHX-baggrund, og derfor lå det ikke i kortene, at han skulle gå ingeniørvejen. "Jeg troede jeg skulle læse noget økonomi, men hurtigt fandt jeg ud af, da jeg arbejdede med ingeniører på virksomheden i Vietnam, at det var ingeniør, jeg skulle være. At muligheden for at kombinere min uddannelsesmæssige baggrund med fokus på økonomi med min tekniske snilde og min interesse for ingeniørfaget bød sig, var bare fedt. Jeg kunne faktisk uddanne mig til noget, jeg synes var sjovt." siger Frederik, som fremhæver bredden i uddannelsen og den praktiskorienterede undervisning som de største styrker på uddannelsen. 

"Vi er under hele uddannelsen tæt på virksomhederne, og den virkelighed, der venter os, når vi er færdiguddannede. Jeg kan allerede nu se, hvad jeg uddanner mig til og hvilket hul, jeg kommer til at udfylde hos virksomhederne. Det er min største motivation." afslutter Frederik.

Hvad laver en produktionsingeniør?

Mulighederne som færdiguddannet produktionsingeniør er mange og behovet for færdiguddannede produktionsingeniører er stigende. På VIA uddanner vi ingeniører, som skal være med til at tage danske og udenlandske virksomheder med ind i den 4. industrielle revolution, det der hedder Industri 4.0. Som produktionsingeniør er din opgave at bygge bro mellem den nyeste teknologi og danske produktionsvirksomhederne.

Mød Steffen og andre ingeniørstuderende

 

Hvordan bliver du produktionsingeniør?

Du kan læse til produktionsingeniør på VIAs campus i Holstebro og Horsens. Uddannelsen til produktionsingeniør på VIA er en diplomingeniør, som tager 3,5 år og er kendetegnet ved at være en erhvervsrettet uddannelse. Du er derfor allerede under din uddannelse i tæt samarbejde med virksomheder, som potentielt kan blive din kommende arbejdsgiver.

Læs mere om uddannelsen til produktionsingeniør

 

Hvorfor skal du vælge at læse til produktionsingeniør på VIA?

På VIA får du en uddannelse, hvor faglighed, nærhed og praksis er i fokus. Du har undervisning i små hold, er tæt på dine undervisere, laver løbende semesterprojekter i samarbejde med virksomheder og kommer ud i praktik. Under hele din uddannelse er formålet, at du skal klædes på til den virkelighed, der venter dig efter din afsluttende eksamen.

Læs mere om VIAs ingeniøruddannelser