Internationaliseringsmuligheder i VIAs uddannelser

Mød en række af VIAs studerende som på den ene eller anden måde har haft et internationalt element i løbet af deres uddannelse og se eksempler på hvordan studerende kan tilegne sig internationale kompetencer.

Internationalisering ude

I alle VIAs uddannelser er der mulighed for at tage et studie eller praktikophold i udlandet. Dette kan være af kortere eller længere varighed. Mange studerende søger om et stipendium gennem Erasmus+ eller Nordplus til ophold i Europa eller Norden. Andre studerende tager uden for Europa.

Internationalisering hjemme

Ikke alle studerende har mulighed for eller lyst til at rejse ud for en kortere eller længere periode. Derfor er der også muligheder for at tilegne sig internationale og interkulturelle kompetencer hjemme.

Mød studerende og se eksempler på forskellige typer af internationale elementer nedenfor.

Internationalisering ude

Marianne

Marianne tog til Tanzania

Marianne studerer på VIAs ergoterapeutuddannelse. I forbindelse med sit studie har hun været seks uger i Tanzania, hvor hun blandt andet har besøgt en Masai landsby og arbejdet med at udvikle træningsprogrammer til rehabilitering.
Hør Marianne fortælle om sit ophold
Katja læser til eksportingeniør

Katja tog sin praktik i Madrid

Katja læser Eksport Ingeniør/Global Business Engineering og valgte at tage sin 8. semester praktik på den danske ambassade i Madrid. 
Mød Katja her
Sandra Schütten Nielsen VIA Læreruddannelsen i Skive har taget et internationalt modul i Australien

Skolekulturanalyse i Australien

Sanda Schutten Nielsen er lærerstuderende og har været på et kort internationalt modul på 4 uger i Brisbane, Australien. På modulet skulle Sandra lave en skolekulturanalyse mellem en dansk skole og en skole i et andet land.
Hør mere om Sandras oplevelse

Internationalisering hjemme

students in Zoom meeting

Samarbejde på tværs af Atlanten

Under corona-pandemien arbejdede studerende og ansatte fra VIAs Film and Transmedia Storytelling uddannelse og Capilano University i Canada sammen om en usædvanligt filmprojekt.
Læs mere om projektet og internationalisering under corona (på engelsk)
Simon læser på ernæring og sundhedsuddannelsen

Simon deltog på VIAs internationale sommerskole

Simon læser på VIA Ernæring og Sundhedsuddannelsen. Han har valgt at bruge to uger af sin sommerferie på at deltage i International Health Summer School i Aarhus sammen med 40 andre studerende fra hele verden.
Hør Simon fortælle om sin oplevelse
Dansk og canadisk flag - Globally Networked Learning

Online forløb: Globally Networked Learning

VIA samarbejder med Georgian College, Canada om et onlineforløb, hvor VIAs sygeplejerskestuderende kan tilegne sig interkulturelle kompetencer gennem et forløb, hvor studerende sammenligner ligheder og forskelle i deres praksis.
Læs mere om Globally Networked Learning