Internationale muligheder for VIAs studerende

Mød en række af VIAs studerende som på den ene eller anden måde har haft et internationalt element i løbet af deres uddannelse og se eksempler på hvordan studerende kan tilegne sig internationale kompetencer.

Uanset studieretning og branche, er vigtigt at tilegne sig internationale og interkulturelle kompetencer i løbet af sin uddannelse. På den måde er man i stand til at begå sig på et arbejdsmarked som i stigende grad globaliseres.

Hos VIA er der mulighed for at tilegne sig disse kompetencer både ved at rejse ud og gennem internationale aktiviteter hjemme. Her kan du møde en række VIA studerende som har styrket deres uddannelse gennem internationale aktiviteter.

Internationalisering ude

I alle VIAs uddannelser er der mulighed for at tage et studie eller praktikophold i udlandet. Dette kan være af kortere eller længere varighed. Mange studerende søger om et stipendium gennem Erasmus+ eller Nordplus til ophold i Europa eller Norden. Andre studerende tager uden for Europa. Her kan du møde nogle af de studerende som er rejst ud.

Marianne

Marianne tog til Tanzania

Marianne studerer på VIAs ergoterapeutuddannelse. I forbindelse med sit studie har hun været seks uger i Tanzania, hvor hun blandt andet har besøgt en Masai landsby og arbejdet med at udvikle træningsprogrammer til rehabilitering.
Hør Marianne fortælle om sit ophold
Katja læser til eksportingeniør

Katja tog sin praktik i Madrid

Katja læser Global Business og Teknologi/Global Business Engineering og valgte at tage sin 8. semester praktik på den danske ambassade i Madrid. 
Mød Katja her
Sandra Schütten Nielsen VIA Læreruddannelsen i Skive har taget et internationalt modul i Australien

Skolekulturanalyse i Australien

Sanda Schutten Nielsen er lærerstuderende og har været på et kort internationalt modul på 4 uger i Brisbane, Australien. På modulet skulle Sandra lave en skolekulturanalyse mellem en dansk skole og en skole i et andet land.
Hør mere om Sandras oplevelse

Internationalisering hjemme

Ikke alle studerende har mulighed for eller lyst til at rejse ud for en kortere eller længere periode. Derfor er der også muligheder for at tilegne sig internationale og interkulturelle kompetencer hjemme. Her kan du se nogle eksempler på studerende som har tilegnet sig internationale kompetencer hjemme.

Mikkel Jensen, ergoterapeut studerende

Mikkel fik øvet sit engelsk på VIAs FN sommerskole

Mød Mikkel. Han er 35 år og læser ergoterapi på VIAs campus i Aarhus N. Her fortæller han om sine oplevelser på United Nations' 17 Sustainable Development Goals and Co-Creation sommerskolen
Mød Mikkel her!
Maria Skovsgaard, eksportingeniør studerende

Maria lærer om cirkulær økonomi på tværs af landegrænser

Maria læser Global Business og Teknologi på VIAs Campus Aarhus C. Hun deltager i et internationalt projekt med udgangspunkt i cirkulær økonomi. Sammen med sin gruppe skal hun udvikle et bæredygtigt produkt og tilhørende forretningsmodel.
Mød Maria her!
Oscar Sten Jørgensen

Oscar laver film på tværs af Atlanten

Oscar er 21 år gammel og studerer Multiplatform Storytelling and Production. I sommeren 2021 deltog han i et internationalt filmprojekt i samarbejde med canadiske Capilano University.
Mød Oscar her!
Ung kvinde i rød kjole på campus c

Cecilie deltog på VIAs internationale sommerskole

Cecilie læser Ernæring og Sundhed på VIA. Her fortæller hun om sine oplevelser på VIAs sommerskole Deep Dive into Entrepreneurship, hvor hun dykkede ned i iværksætteri sammen med studerende fra hele verden. 
Mød Cecilie her!
Anju Jakobsen

Online forløb: Nye vinkler på fagligheden

Anju deltager i onlineprojektet Globally Networked Learning. Her har hun lært om kulturforskelle mellem sygeplejesystemerne i Danmark og Canada, og forbedret sine engelskkundskaber.
Mød Anju her!
Simon læser på ernæring og sundhedsuddannelsen

Simon deltog på VIAs internationale sommerskole

Simon læser på VIA Ernæring og Sundhedsuddannelsen. Han har valgt at bruge to uger af sin sommerferie på at deltage i International Health Summer School i Aarhus sammen med 40 andre studerende fra hele verden.
Hør Simon fortælle om sin oplevelse