Designteknolog med speciale i Purchasing Management (indkøber)

Vil du opbygge samarbejder med leverandører, prisfastsætte virksomhedens produkter og lære om kulturer i andre lande? Så bliv indkøber. 

Om specialeretningen Purchasing Management

 • Designteknolog med speciale i Purchasing Management er for dig, som vil arbejde med Fashion. Som purchasing-specialist bliver du en central medarbejder, når der skal foretages indkøb til nye kollektioner.

  På uddannelsen lærer du at arbejde med indkøb, logistik og produktkendskab. Her bliver du i stand til at vurdere de økonomiske konsekvenser af produkternes konstruktion og materialernes sammensætning samt sourcing på det globale marked, alt sammen ud fra et bæredygtigt perspektiv.

  Du opbygger en grundlæggende viden om produktion på et globalt marked, virksomhedens værdikæde, indkøbsafdelingens placering, og hvordan indkøb bidrager til at omsætte virksomhedens idégrundlag og strategi i et tæt samarbejde med design og salgsfunktionen.

  Fagene giver dig kompetencer til at vurdere de materialer, som knytter sig til Fashion. Det gør dig i stand til at træffe de rette beslutninger, når du eksempelvis skal træffe bæredygtige valg. Desuden lærer du om materialestrømme, kommunikation og kulturelle forhold i en global branche.

  På Purchasing Management kan du vælge mellem 3 valgfag. Her kan du komme på studietur til Vietnam og opleve produktionsforhold på første hånd. Du kan også arbejde med kollektionsudvikling, hvor du lærer at samarbejde med designere om at udvikle de rigtige styles til en kollektion i forhold til efterspørgsel. Eller du kan få undervisning i fremstilling af prototyper i skolens værksteder, så du får indsigt i, hvad det kræver at producere accessories og trim.

  En stærk blanding af teori og praksis

  Styrken i din uddannelse ligger i kombinationen af specialefag, valgfag og fællesfag, hvor du samarbejder med studerende fra uddannelsens øvrige specialer. Det giver dig et stærkt netværk blandt medstuderende og en forståelse for, hvorfor det er vigtigt at samarbejde på tværs af virksomhedens afdelinger, når du senere skal ud i job.

  Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt for at give dig en god indsigt i branchens måde at arbejde på. Her får du unik erfaring, som du kan tage med videre i din karriere.

  Du får en kreativ og praksisrettet uddannelse, som er orienteret mod mode- og livsstilsbranchen. Uddannelsen sikrer dig en særlig forretningsforståelse for samspillet mellem design og business. Det gør dig ekstra attraktiv for arbejdsgiverne i branchen.

  Kreativt design- og businessfagligt studiemiljø

  Din uddannelse foregår i et stærkt design- og businessfagligt miljø og i tæt samarbejde med mode- og livsstilsbranchens virksomheder.

  Du har de nyeste teknologier til rådighed i unikke værkstedsfaciliteter og laboratorier, som giver dig rig mulighed for at eksperimenterer med prototyper. Desuden får du adgang til højt specialiseret viden og know-how, som er med til at forme din faglighed og fremtid.

  Du kan læse Designteknolog med speciale i Purchasing Management i Herning. Specialet udbydes på Dansk.

  Læs mere om specialets opbygning

 • Dit job vil typisk bestå i, at du er indkøber, logistikmedarbejder eller indkøbsansvarlig i et indkøbsteam.

  Du hjælper med at vurdere materialer og produkter, samarbejde med leverandører, igangsætte ordrer og følge op på leveringsaftaler. Du vil ofte indgå i et team, der har tæt samarbejde med design og salg.
   

  Videreuddannelse

  Mange designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business. Denne uddannelse giver mere nuancerede jobmuligheder med et større ansvarsområde.

Mød studerende og færdiguddannede