Designteknolog med speciale i Purchasing Management (indkøber)

Vil du finde og forhandle med leverandører over hele verden? Og være med til at gøre mode- og livsstilsbranchen mere bæredygtig? På specialeretningen Purchasing Management lærer du at få alting omkring produktionen af tøj m.m. til at gå op i en højere enhed.

OBS:

Purchasing Management er en specialeretning på uddannelsen til designteknolog.

Som indkøber kan du have mange forskellige ansvarsområder. Du kan arbejde tæt sammen med designerne om at udvikle nye kollektioner, fordi du er god til at forudsige trends. Du er også ekspert i materialer og produktionsmetoder. Det gør dig i stand til at tale samme sprog som de leverandører, du samarbejder med. På den måde kan du skabe gode relationer, som gør det nemmere at stille krav og forhandle om pris og kvalitet. Desuden kan du også få indflydelse på mængden af varer, og måden de bliver transporteret på. Sådan kan du sikre, at der ikke er varer på lager, som ender med at gå til spilde. Det er alt sammen noget, du lærer på specialeretningen Purchasing Management.

Jeg kan godt lide matematik og handel, og jeg er vild med at rejse. Så da jeg opdagede specialeretningen Purchasing Management, var jeg solgt. Vi lærer at arbejde med hele forsyningskæden. Det vil sige både at finde leverandører i udlandet, indkøb af materialer, transport og lagerstyring. Louise Buelund, Purchasing Management-studerende 

Uanset, hvilket område du gerne vil arbejde med som indkøber, klæder uddannelsen dig på til at gøre mode- og livsstilsbranchen mere bæredygtig. Som indkøber får du nemlig stor indflydelse på alt fra materialevalg til sourcing og transport. Derfor følger der også et stort ansvar med jobbet. På uddannelsen kan du blandt andet vælge at tage med på studietur til Vietnam. Her kan du opleve produktionsforhold på første hånd og få en forståelse for, hvor vigtigt det eksempelvis er at vælge leverandører, hvis ansatte har ordentlige forhold.

Se oversigt over semestre og fag på uddannelsen (pdf)

Hvad er ”sourcing?”

Sourcing handler om at finde de helt rigtige leverandører. Og ikke mindst at opbygge og vedligeholde en god relation til dem. Derfor er jobbet som indkøber ofte forbundet med en del rejseaktivitet. Af den grund bliver du som Purchasing Management-studerende også undervist i kommunikation og kulturelle forhold. Sådan bliver du klædt på til at forstå og samarbejde med mennesker på tværs af landegrænser og kulturer.

Hvad kan du blive?

Mange designteknologer vælger at læse videre på top-up-uddannelsen Design & Business. Top-up’en tager 1,5 år ekstra og giver dig en professionsbachelor. Som professionsbachelor får du nogle mere nuancerede jobmuligheder.

Du kan også gå direkte ud på arbejdsmarkedet efter de to år på uddannelsen til designteknolog med speciale i Purchasing Management. Her vil du typisk få arbejde som indkøber, logistikmedarbejder eller indkøbsansvarlig i et indkøbsteam.

Hvad er en specialeretning?

Uddannelsen til designteknolog består af fællesfag og specialefag. Dine specialefag afhænger af, hvilken af de 7 specialeretninger du vælger. Din specialeretning afgør altså, hvilket område du kommer til at specialisere dig indenfor i mode- og livstilsbranchen. Eksempelvis Purchasing Management. 

Du bliver undervist i dine specialefag sammen med de andre studerende fra din årgang, som har valgt det samme speciale som dig. Fællesfagene er fælles for alle studerende på tværs af specialeretningerne. Derfor bliver du undervist i fællesfagene sammen med studerende fra de øvrige specialeretninger.

Fællesfagene klæder dig på til forstå arbejdsgangene i mode- og livsstilsbranchen. På den måde bliver du i stand til at arbejde sammen med både designere og business-specialister, uanset hvilken specialeretning du vælger.

Læs om fælles-delen af uddannelsen til designteknolog her

Kontakt

Har du spørgsmål om optagelse?
Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til os.
Kontakt studievejleder

 

Mød studerende og færdiguddannede