Designteknolog med speciale i Visual Communication Design

Vil du være grafisk designer i mode- og livsstilsbranchen? Lær at udvikle visuel kommunikation til klassiske og nye medier.

Hvad er Visual Communication Design?

På specialeretningen lærer du ikke kun at arbejde med grundlæggende grafiske discipliner som logodesign, typografi og lay-out. Her kommer du også til at arbejde med den nyeste teknologi indenfor visuel kommunikation. Eksempelvis web og app design. Du bliver altså grafisk designer med et ekstra lag. Derfor kalder vi det Visual Communication Design.

Med udgangspunkt i analyser, trends og teknologiens nyeste muligheder lærer du at idéudvikle visuelle kommunikationsprodukter til digitale og trykte medier. Du får undervisning i Adobe Creative Cloud programmerne (Illustrator, Photoshop, InDesign osv.). Det betyder, at du hurtigt kan forvandle dine idéer og håndtegnede skitser til professionelt kommunikationsmateriale, som kan løfte en virksomheds visuelle udtryk og gennemslagskraft.

I løbet af uddannelsen får du værktøjer til at arbejde med bl.a.:

 • Idéudvikling
 • Trendresearch
 • Målgruppeanalyse
 • Ny teknologi
 • Designprocesmetoder
 • Produktionsteknik
 • Bæredygtige forretningsløsninger

det gør dig i stand til at:

 • Tegne logoer og illustrationer
 • Udarbejde magasiner, plakater og surfacedesign
 • Designe websites
 • Producere effektfuldt content til sociale medier
Jeg var meget glad for uddannelsen. Det stærke fællesskab betyder, at du hurtigt kommer ind i et kreativt flow og bliver inspireret af dine studiekammerater. Det var altid fantastisk at se, hvordan mine medstuderende havde nogle helt andre løsninger på de opgaver, vi blev stillet. Jeg kan kun anbefale uddannelsen. Du lærer håndværket. Det giver respekt ude i branchen og betyder, at du kan tale og arbejde sammen med en masse fagfolk”.
Mie Sandfeld, tidligere studerende.

Velkommen i den visuelle virkelighed

På uddannelsen er der ofte besøg af forskellige virksomheder fra livsstilsbranchen. Eksempelvis Søstrene Grene og Rudolph Care. Her bliver de studerende stillet forskellige designopgaver af virksomhederne og får sparring og feedback på deres løsninger. 

Virksomhedspraktikken på 3. semester er også med til at udvikle dine evner og give dig indsigt i branchens måde at arbejde på. En del af arbejdet med Visual Communication Design handler desuden om at holde sig opdateret på fagets udvikling. Derfor kommer din uddannelse også til at byde på studieture til relevante messer og udstillinger.

Din uddannelse foregår i et stærkt designfagligt miljø og i tæt samarbejde med branchens virksomheder. På skolens værksteder har du de nyeste teknologier til rådighed. Her kan du realisere dine ideer ved hjælp af eksempelvis analog og digital tekstilprint, lasercuttere og 3D-printere.

Ved at specialisere dig i Visual Communication Design får du altså en kreativ uddannelse med fokus på design, bæredygtighed og forretningsforståelse.

Hvad kan du blive?

Som designteknolog med speciale i Visual Communication Design bliver du klædt på til at arbejde med grafisk design i mode- og livstilsbranchen. Dit job vil typisk bestå i at assistere en art director i det daglige arbejde. Det kan eksempelvis være hjælp til at udvikle nye visuelle identiteter eller videreudvikle et brands visuelle kommunikation inden for både trykte og digitale medier.

Mange designteknologer vælger at læse videre på top-up-uddannelsen Design og Business. Top-up’en tager 1,5 år ekstra og giver dig en professionsbachelor. Som professionsbachelor får du nogle mere nuancerede jobmuligheder og kan f.eks. varetage jobbet som junior AD’er.

Hvad er en specialeretning?

Uddannelsen til designteknolog består af fællesfag og specialefag. Dine specialefag afhænger af, hvilken af de 7 specialeretninger du vælger. Din specialeretning afgør altså, hvilket område du kommer til at specialisere dig indenfor i mode- og livstilsbranchen. Eksempelvis Visual Communication Design.

Du bliver undervist i dine specialefag sammen med de andre studerende fra din årgang, som har valgt det samme speciale som dig. Fællesfagene er fælles for alle studerende på tværs af specialeretningerne. Derfor bliver du undervist i fællesfagene sammen med studerende fra de øvrige specialeretninger.

Fællesfagene klæder dig på til at forstå arbejdsgangene i mode- og livsstilsbranchen. På den måde bliver du i stand til at arbejde sammen med både designere og business-specialister, uanset hvilken specialeretning du vælger.

Læs om fællesdelen af uddannelsen til designteknolog her

Kontakt

Har du spørgsmål om optagelse?
Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til os.
Kontakt studievejleder

Mød studerende og færdiguddannede