Designteknolog med speciale i Visual Communication Design

Vil du være med til at udvikle mode- og livsstilsbranchens visuelle kommunikation til analoge og digitale medier? Så læs Visual Communication Design.

Om specialeretningen Visual Communication Design

 • Designteknolog med speciale i Visual Communication Design er for dig, som har lyst til at arbejde kreativt med visuel kommunikation i mode- og livsstilsbranchen.

  Med udgangspunkt i trends, tendenser og teknologiens nyeste muligheder kommer du til at analysere forskellige brands’ DNA og udvikle visuelle kommunikationsprodukter som fx visuelle identiteter, magasiner og websites, der understøtter brandets identitet.

  På uddannelsen er der ofte besøg af forskellige virksomheder fra livsstilsbranchen. Eksempelvis Søstrene Grene og Rudolph Care. Her bliver de studerende stillet forskellige spændende designopgaver af virksomhederne og får sparring og feedback. 

  Skab noget

  På uddannelsen får du undervisning i Adobe Creative Cloud programmerne. Det betyder, at du hurtigt kan forvandle dine håndtegnede skitser til professionelt kommunikationsmateriale, som kan bidrage til en virksomheds visuelle udtryk.

  Du kommer til at arbejde med idéudvikling, trendresearch, målgruppeanalyse, kommunikationsmedier, ny teknologi. designprocesmetoder og produktionsteknik. Sådan lærer du at gå fra idé til færdigt produkt. Det betyder også, at du bliver i stand til at tegne logoer og illustrationer, udarbejde magasiner og brochurer, designe websites og producere effektfuldt content til sociale medier.

  Udsigt til samarbejde og netværk

  I løbet af uddannelsen veksler undervisningen mellem specialefag, valgfag og fællesfag. I Fællesfagene samarbejder du med studerende fra uddannelsens øvrige specialer. Det giver dig et stærkt netværk og en forståelse for, hvorfor det er vigtigt at samarbejde på tværs af en virksomheds afdelinger.

  Kom ud i den visuelle virkelighed

  Din virksomhedspraktik er med til at udvikle dine evner og giver dig indsigt i branchens måde at arbejde på. En del af arbejdet med Visual Communication Design handler også om at holde sig opdateret på fagets udvikling. Derfor kommer din uddannelse også til at byde på studieture til relevante messer og udstillinger.

  Bliv kreativ på kommando

  Som Designteknolog med speciale i Visual Communication Design får du en kreativ uddannelse. Du lærer at udvikle idéer og visuelle produkter, der skaber opmærksomhed og er med til at brande virksomheder. Desuden kommer du også til at forholde dig til sustainability og bæredygtige forretningsløsninger. 

  Din uddannelse foregår i et stærkt designfagligt miljø og i tæt samarbejde med branchens virksomheder. På skolens værksteder har du de nyeste teknologier til rådighed. Her kan du realisere dine ideer ved hjælp af eksempelvis analog og digital tekstilprint, lasercuttere og 3D-printere.

  Du kan læse Designteknolog med speciale i Visual Communication Design i Herning.

  Læs mere om specialets opbygning (pdf)

 • Dit job vil typisk bestå i at assistere en art director i det daglige arbejde. Det kan eksempelvis være hjælp til at udvikle nye visuelle identiteter eller videreudvikle et brands visuelle kommunikation inden for både trykte og digitale medier.

  Videreuddannelse

  Mange designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business på VIA Design, som giver mere nuancerede jobmuligheder med et større ansvarsområde.

Mød studerende og færdiguddannede