
Jeg er projektleder i Dansk Miljørådgivning, DMR, og her har jeg haft ansvaret for at bygge en afdeling op, der kan rådgive kommuner, virksomheder og private om klimatilpasning.
Min vej ind til uddannelsen som klima- og forsyningsingeniør var nok lidt anderledes end de flestes. Allerede inden jeg startede på uddannelsen, var jeg ansat som projektleder i Dansk Miljørådgivning, men uden nogen form for formel uddannelse udover min HF og min baggrund fra mange år i militæret.
Jo dybere, jeg kom ind i mit arbejde som projektleder, des tydeligere blev det for mig, at jeg savnede et bredere uddannelsesmæssigt grundlag for mit arbejde i DMR. Derfor begyndte jeg at se nærmere på de forskellige ingeniøruddannelser, og her havde klima- og forsyningsingeniøren meget af det, jeg syntes kunne være relevant for mig.
Da jeg havde afsluttet uddannelsen, kom jeg tilbage til Dansk Miljø Miljørådgivning til en ny stilling, som er den, jeg nu sidder i.
Stigende efterspørgsel
Udfordringerne med klimaændringerne, og ikke mindst de voksende mængder nedbør og det stigende grundvand, vil blive større og større i fremtiden, og ikke mindst kommunerne står overfor en meget omfattende opgave med at få klimasikringen og klimatilpasningen til at fungere lokalt.
Allerede nu får vi mange henvendelser fra kunder, der vil have hjælp til at udarbejde vandhåndteringsplaner i forbindelse med udstykninger, nybygning eller udarbejdelse af lokalplaner. Klima- og forsyningsingeniørerne har mange af de kompetencer, der er brug for i den forbindelse, og set fra min stol er det tydeligt, at arbejdsmarkedet for klima- og forsyningsingeniører vil være stærkt voksende i de kommende år.
Om Henrik
- Henrik Krogh
- Baggrund: Folkeskole og militær uddannelse
- Uddannet som klima- og forsyningsingeniør i januar 2020
- Nuværende stilling: Projektleder i Dansk Miljørådgivning