Sundhedsplejerske efteruddannelse

Som sundhedsplejerske har du forskellige muligheder for at efteruddanne dig. Med efteruddannelse får du et højere fagligt niveau og redskaber til at styrke indsatsen omkring gravide, børn, unge og familier. Her på siden finder du kompetenceudvikling målrettet dit arbejde i sundhedsplejen.

Sundhedsplejersker og tidlig indsats 

Der er stigende fokus på tidlig indsats. Som sundhedsplejerske kan din kontakt til gravide og dine besøg hos familier i barnets første leveår være med til at sikre en tidlig indsats. Det er derfor afgørende, at du har de rette kompetencer i forhold til opsporing af børn i mistrivsel og kan iværksætte tidlige interventioner. For at kvalificere det arbejde er viden, færdigheder og kompetencer omkring børn og forældres trivsel vigtig. Du finder kompetenceudvikling inden for dette felt længere nede på siden.

Skolesundhedsplejersker og opsporing af mistrivsel

En del børn og unge trives ikke i Danmark, og det stiller store krav til dit arbejde som skolesundhedsplejerske. Som skolesundhedsplejerske har du mulighed for at tale med børn og unge dels for at opspore men også for at sikre den bedste hjælp ved mistrivsel. Det kalder på særlige kompetencer i kommunikation og viden om børn og unge i sårbare og udsatte positioner. 

Tværprofessionelt samarbejde

Nogle børn, unge og familier kan være i særlige sårbare og udsatte positioner, og derfor have brug for en helhedsorienteret indsats. Det stiller særlige krav til det tværprofessionelle samarbejde. Som sundhedsplejerske har du ofte et særligt kendskab til barnet, den unge eller familien, og det giver dig mulighed for en proaktiv rolle til at få iværksat det rette samarbejde. Har du brug for at styrke dit eget faglige bidrag ind i det tværprofessionelle samarbejde?

Styrk kompetencerne i sundhedsplejen

Herunder finder du kurser, temadage og moduler på diplomniveau, der giver dig ny viden, nye metoder og styrker dit arbejde i sundhedsplejen. Med kompetenceudvikling opnår du et højere fagligt niveau og får inspiration til nye indsatser. Uanset hvilken kompetenceudvikling, du vælger, vil du opleve en tæt kobling mellem teori og praksis. 

Vil I styrke sundhedsplejen i jeres kommune? Vi skræddersyer kurser og temadage, som matcher de interesser, behov og ønsker, der er aktuelle i jeres kommune. Konktakt os for en uforpligtende snak om jeres muligheder. Find kontaktoplysninger nederst på siden. 

Kurser og moduler

Mere viden

Ny efteruddannelse klæder sundhedsplejersker på til at arbejde med sårbare og udsatte familier

Læs mere om baggrunden for de to diplommoduler om tidlig relationsdannelse og trivsel samt tværprofessionelt samarbejde, og hør hvad deltagerne har fået ud af uddannelsen.
Læs artikel

Kontakt

Lillian Thusgaard Olsen