Det personlige lederskab og forandring - Den nye leder

Har du taget springet ud i dit første lederjob eller står du lige for at skulle i gang med det? Har du oplevet at miste oveblik og føle tvivl? Så har du måske brug for sparring og udvikling sammen med andre nye ledere, samtidig med at du kickstarter din lederuddannelse!

Sted

Ry

Pris

18500 kr.

Dato

20.08.2024 - 06.12.2024

Ansøgningsfrist

01.06.2024

Ledighed

Fuldt booket

Sted

Ry

Pris

18500 kr.

Dato

27.08.2024 - 13.12.2024

Ansøgningsfrist

01.06.2024

Ledighed

Fuldt booket

Sted

Ry

Pris

18500 kr.

Dato

20.01.2025 - 13.06.2025

Ansøgningsfrist

01.12.2024

Ledighed

Ledige pladser

Sted

Ry

Pris

18500 kr.

Dato

20.01.2025 - 13.06.2025

Ansøgningsfrist

01.12.2024

Ledighed

Ledige pladser

Fakta

 • Uddannelsestype
  Modul
 • Eksamensform
  Oplyses ved studiestart
 • ECTS
  10
 • Modulkategori
  Obligatorisk
 • Indgår i
  Diplom i ledelse

Om modulet

 • Som ny leder møder du sandsynligvis en lang række udfordringer i den første tid. Det kan være de mange nye forventninger til dig fra forskellige kanter i organisationen eller de mange relationer til kollegerne, som pludselig er forandret. Måske er det også vanskeligt at finde plads i organisationen til at tale om alt det, som du oplever, er svært ved at være leder.

  Med dette modul tilbyder vi dig en sikker øvebane, hvor der er plads til at fejle, lære og udvikle dig sammen med andre i samme situation og med kyndig vejledning fra vores dygtige undervisere.

  Hvis du planlægger at tage en hel diplom i ledelse, anbefaler vi, at du starter med dette modul og efterfølgende tager de to øvrige obligatoriske moduler, som du finder længere nede på siden. Det giver dig mulighed for at blive tilknyttet et stamhold med andre nye ledere. Her får du et rum, hvor du sammen med dine medstuderende kan lufte de svære ting – samtidig med, at I udvikler jer sammen.

  Som en del af forløbet tager vi også afsted på internat sammen, hvor vi har fokus på samvær og faglig fordybelse.

  Du får:

  • En grundig indføring i hele ledelsesfeltet, så du bliver klogere på den samlede lederopgave, og hvordan du kan udfylde din lederrolle
  • Redskaber til at skabe stærke relationer til egen leder, kolleger og medarbejdere
  • Et netværk med andre nye ledere fra forskellige brancher
  • Mulighed for at bygge videre til en hel lederuddannelse på diplomniveau.

  Som en del af uddannelsesforløbet har du en unik mulighed for at booke en af de erfarne og dygtige undervisere til personlig sparring – og dermed kan du få gode råd til, hvordan du navigerer i de konkrete udfordringer, som du står med i din organisation – og du kan få vejledning til, hvordan du bedst indfrier dine personlige mål og ambitioner som leder.

 • Gennem særligt udvalgte teorier og metoder arbejder du med dit eget personlige lederskab som ny leder, hvor du får mulighed for at forstå og udvikle den måde du løser, eller ønsker at løse, ledelsesopgaven på i din organisation.

  Du vil særligt arbejde med:

  • Dit personlige lederskab - Hvem er jeg som leder?
  • Vilkår for ledelse. Hvilken bane er det vi spiller på som nye ledere?
  • Sammenhæng mellem værdier, ledelsesidentitet og –etik
  • Kommunikation, beslutninger og ledelseskraft
  • Metoder til at skabe engagement og følgeskab inden for organisationens rammer og vilkår
 • ​Modulet er for dig der er ny i lederrollen. Du kan komme fra private virksomheder, offentlige organisationer eller NGO'er. Det er ikke vigtigt hvilken branche – det er det nye bekendtskab med ledelse, der er afgørende for dit udbytte af modulet. På modulet vil du kunne møde op til ca. 20 andre nye ledere.

 • Undervisningen vil være en kombination af teori, øvelser, studiegrupper og digitale elementer. På modulet vil der være to gennemgående undervisere og sparringspartnere, der coacher og vejleder dig gennem modulet og som tager udgangspunkt i netop din ledelsespraksis:

  Peter Jespersen, Lektor og ledelseskonsulent
  Jeg hedder Peter og jeg skal være den ene af jeres undervisere på forløbet. Jeg har beskæftiget mig med lederudvikling i 20 år, både som underviser, proceskonsulent og coach. Jeg er meget engageret og lyttende, og jeg vil sætte en ære i at hjælpe jer med de udfordringer og problemstillinger, I skal arbejde med på forløbet. Jeg forventer til gengæld at I lægger en masse sjæl og arbejde i processen.

  Jeg har gennem mit virke som underviser og coach mødt nye ledere fra meget forskellige brancher og sektorer – Den fælles udfordring på tværs af sektorer er, at den nye leder skal finde sig til rette i rollen og kunne udvikle sin naturlige autoritet. Det er denne proces jeg vil understøtte jer i.

  Jeg glæder mig til at møde jer!

  Marianne Rey Højerslev, adjunkt og ledelseskonsulent
  Jeg hedder Marianne og skal være underviser på forløbet. Jeg underviser såvel grund- som valgmoduler på Diplom i ledelse, hvor jeg primært arbejder med ledelsesudvikling på skoleområdet.

  Jeg har praksiserfaring som leder i folkeskolen og er meget optaget af teorier om ledelsesudvikling, som du kan omsætte til praksis i din hverdag.

  Jeg glæder mig til at støtte dig i din udvikling som leder gennem teoretiske oplæg om relevante temaer inden for ledelse, hvor jeg også vil have fokus på facilitering af udviklende samtaler mellem dig og andre nye ledere samt individuel sparring/coaching.

  Jeg ser meget frem til vores samarbejde!

 • ​For at blive optaget direkte på et diplommodul skal du have gennemført én af følgende uddannelser, suppleret med 2 års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse: 

  • ​Erhvervsakademiuddannelse
  • Akademiuddannelse
  • Bachelor- eller professionsbacheloruddannelse
  • Kandidatuddannelse
  • En anden relevant videregående uddannelse på mindst samme niveau som en af ovenstående uddannelser 

  Har du andre og tilsvarende forudsætninger, kan du søge om optagelse på baggrund af en realkompetencevurdering. Læs om realkompetencevurdering her​.​

Kontakt

coha2019480x480.jpg

Administrativ kontakt

pjes480x4802019.jpg

Faglig kontakt

mreh480x480.jpg

Faglig kontakt