Projektstrategi og -organisation

For at lede projekter, der virkelig skaber værdi, er det vigtigt at forstå de organisatoriske rammer og de strategiske mål, dit projekt udspringer af. Få de nødvendige redskaber til at navigere inden for de organisatoriske rammebetingelser og forstå omgivelserne, så du kan opnå de ønskede resultater. 

Sted

Aarhus

Pris

20000 kr.

Dato

04.09.2025 - 11.12.2025

Ansøgningsfrist

01.08.2025

Ledighed

Ledige pladser

Fakta

  • Uddannelsestype
    Modul
  • Eksamensform
    Skriftlig opgave og mundtlig eksamen
  • ECTS
    10
  • Modulkategori
    Obligatorisk
  • Indgår i
    Diplom i projektledelse

Om modulet

  • For at skabe succesfulde projekter er det ikke nok blot at have styr på planlægning og eksekvering. Det er også afgørende, at du forstår den organisatoriske ramme og de strategiske mål, som dit projekt udspringer af.

    ”Projektstrategi og -organisation” giver dig de nødvendige personlige og organisatoriske værktøjer til at analysere og forstå organisationens struktur, kultur og strategiske drivkræfter, så du kan navigere efter dem. Med disse kompetencer bliver du bedre rustet til at lede projekter, der er tæt forbundet med virksomhedens overordnede strategi og mål. 

    Du lærer at sikre, at projekter ikke står isoleret, men er tæt forankret i virksomhedens overordnede strategi. Dette betyder, at projekterne vil bidrage direkte til de langsigtede mål og værdiskabelse. Og med viden om, hvordan organisationens kultur, interessenter og strukturer påvirker projekterne, kan du træffe beslutninger, der maksimerer udnyttelsen af ressourcer og forbedrer samarbejdet både internt og eksternt. 

    Du vil opnå kompetencer til at:

    • ​tilpasse projektmål, så de understøtter virksomhedens strategiske retning og skaber værdi. 
    • etablere et stærkt grundlag for styregruppens arbejde og deltage aktivt i strategisk dialog med ledelsen om projektets udbytte.
    • analysere, hvordan organisationens kultur, strukturer og beslutningsprocesser påvirker projektets betingelser. 
    • tænke bæredygtighed ind i dit projekt og dets resultater. 
    • vurdere og vælge de optimale styringsværktøjer til at sikre en effektiv portefølje- og programledelse samt ressourceudnyttelse. 

    Med dine nye færdigheder og kompetencer vil du kunne forstå, tilpasse og lede projekter med fokus på den strategiske retning og dermed sikre, at projekterne leverer konkret værdi på tværs af organisationen. 

    Gevinster for din organisation
    Med medarbejdere, der forstår at integrere projektstrategi med organisationens overordnede mål, vil organisationen opleve en styrket evne til at sikre, at projekter er tæt forankret i strategien og dermed bidrager direkte til værdiskabelse.  

    Med øget forståelse for organisationens kultur, strukturer og beslutningsprocesser vil medarbejderen samtidig kunne optimere ressourcer og sikre succesfuld projektgennemførelse. Dette vil styrke organisationens evne til at opnå målbare resultater og øge chancerne for projektmæssig succes. ​

  • På forløbet får du mulighed for at dykke dybt ned i, hvordan din organisation spiller ind på dine projekter.

    Du kommer bl.a. til at arbejde med: 

    • ​Virksomheders strategi og værdiskabelse
    • Ledelsesstrukturer, beslutningsmønstre og magt
    • Organisationens strategier og deres indflydelse på projekter 
    • Organisatorisk kultur 
    • Strukturelle og processuelle begreber for organisering af en virksomhed og projekter
    • Porteføljeledelse
    • Bæredygtighed  

    ​Med udgangspunkt i konkrete cases og din egen organisation lærer du at analysere og vurdere din organisations kultur, strukturer og beslutningsprocesser samt strategiske drivkræfter.

    Du får et solidt teoretisk og metodisk fundament, som gør dig i stand til at omsætte abstrakte strategier til konkrete handlinger og succesfulde projekter.

    Inspiration til andre forløb eller en hel uddannelse
    Tag enten "Projektstrategi og -organisation" som et enkeltstående diplomforløb/-kursus eller lad det indgå i en hel diplomuddannelse fx Diplomuddannelsen i projektledelse.

    En diplomuddannelse er en videregående uddannelse, du kan tage sideløbende med, at du arbejder. Niveauet er på linje med en bacheloruddannelse. Det tager typisk 2-4 år at gennemføre en hel diplomuddannelse, alt afhængigt af dine personlige ønsker og ambitioner.

    Se mere her: Diplomuddannelser​ 

  • Målgruppen spænder bredt og er for dig, der fx er projektansvarlig, projektleder, koordinator eller projektdeltager og ønsker at styrke din forståelse af, hvordan organisationens strategiske mål, kultur og strukturer påvirker projektarbejdet i såvel offentlige organisationer som private virksomheder.

    Det er for dig, der vil blive bedre til at navigere i strategiske drivkræfter og sikre, at dine projekter og opgaver bidrager til virksomhedens overordnede succes. ​

    Tilskud og økonomisk støtte  
    Få overblik over dine muligheder for økonomisk tilskud og støtte, når du tager diplomforløb og -efteruddannelser hos VIA University College.  

    Mulighederne er mange og dine muligheder afhænger bl.a.​​​​​ af din uddannelsesbaggrund, din overenskomst og dit medlemskab af fagforeninger. Reglerne og midlerne varierer en del. Vi henviser derfor til, at du kontakter de enkelte organisationer for korrekt besvarelse af spørgsmål samt oplysninger om specifikke kriterier og betingelser.  

    Se mere her: Tilskud til efteruddannelse​ ​

  • Undervisningen foregår over seks undervisningsgange og er tilrettelagt som en dynamisk vekselvirkning mellem kortere oplæg, øvelser, refleksioner og cases. Vi lægger specielt vægt på koblingen mellem teori og praksis med udgangspunkt i din egen organisation.

    Gennem seks fysiske undervisningsgange vil du opleve en kombination af fælles diskussioner og praktiske øvelser – både individuelt og i grupper. 

    Gruppearbejdet foregår i faste arbejdsteams på 4-5 personer, hvor vi også lægger særlig vægt på den praksisnære tilgang.

    Mellem undervisningsdagene arbejder du med de lærte værktøjer i din egen organisation med henblik på at undersøge, forstå og vurdere, hvordan du konkret kan omsætte teori til praksis i din egen kontekst. I mødes også til en studiegruppedag, hvor I arbejder med et fælles tema fra undervisningen. 

    Eksamen
    Mundtlig eksamen med udgangspunkt i udarbejdet synopsis. ​

  • ​For at blive optaget direkte på et diplommodul skal du have gennemført én af følgende uddannelser, suppleret med 2 års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse: 

    • ​Erhvervsakademiuddannelse
    • Akademiuddannelse
    • Bachelor- eller professionsbacheloruddannelse
    • Kandidatuddannelse
    • En anden relevant videregående uddannelse på mindst ​samme niveau som en af ovenstående uddannelser 

    Har du andre og tilsvarende forudsætninger, kan du søge om optagelse på baggrund af en realkompetencevurdering. Læs om realkompetencevurdering her​.​

Kontakt

helk480x4802019.jpg

Administrativ kontakt

Avatar-profilbillede-Q480x480.jpg

Faglig kontakt