Danskvejleder

Kvalificer dig til at igangsætte, varetage og udvikle indsatser i forbindelse med skolens undervisning i dansk. Og styrk samtidig din vejledende og koordinerende kompetence.

Om retningen

 • Med uddannelsesretningen ’Danskvejleder’ vinkler du din pædagogiske diplomuddannelse, så den er særlig relevant for dig.

  Du får ny faglig viden, som gør dig i stand til at styrke danskundervisningen – heriblandt viden om sprogets betydning for børns udvikling og læring samt en indsigt i sprogpædagogik og sproglig vejledning.

  Du bliver bedre til at:

  • planlægge, gennemføre og evaluere pædagogisk undervisning inden for danskundervisning
  • vejlede fagpersoner
  • formidle viden om danskfagets indhold og didaktik til kolleger, ledelse og forældre
  • forstå relationen mellem børnelitteratur og pædagogik
 • Uddannelsen henvender sig til dig, der er dansklærer og vil styrke dine kompetencer til at udvikle skolens danskundervisning.

 • Danskvejleder er en uddannelsesretning under den pædagogiske diplomuddannelse.

  Vil du tage en fuld pædagogisk diplom med en specialisering som danskvejleder, så består uddannelsen samlet set af en række obligatoriske moduler, en række retningsspecifikke moduler og et afgangsprojekt.

  De retningsspecifikke moduler for denne retning er:

  Vi anbefaler, at du har mindst et andet modul fra Danskvejleder retningen eller erfaring med vejledning i praksis, før du tager modulet 'Faglig vejledning i skolen'.

  De moduler vi udbyder varierer fra semester til semester. Du finder de aktuelle retningsspecifikke moduler længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, kan du læse mere om det faglige indhold.

  De generelle informationer omkring den pædagogiske diplomuddannelse – fx opbygning, adgangskrav samt obligatoriske og fælles valgfri moduler – finder du under den pædagogiske diplomuddannelse.

Kontakt

480x480-Cecilie-Burgdorf-(cebu)-09-22.jpg

Administrativ kontakt

Avatar-profilbillede-Q480x480.jpg

Faglig kontakt

heto2018480x480.jpg

Studievejleder