Den sociale diplomuddannelse

Tilføj som favorit
Brænder du for at få ny socialfaglig viden tæt koblet til dit daglige arbejde, og ønsker du at specialisere dig inden for eksempelvis børn og unge, demensramte, rusmidler eller seksualvejledning? Så er den sociale diplomuddannelse noget for dig.

Dit udbytte

Uddannelsen giver dig forståelse for og indsigt i den nyeste viden i relation til fx arbejdet med udsatte børn og unge, unge med misbrug af rusmidler, udsatte voksne, demensramte, handicappede, seksualvejledning, supervision med videre.

Du bliver opdateret med nyeste viden og tendenser på det sociale område. Dette klæder dig på til at varetage komplekse socialfaglige problemstillinger og udvikle din egen praksis.

Dit udbytte:

 • Indsigt i nyeste socialfaglige teorier, metoder og redskaber.
 • Kompetencer i at organisere projekt- og udviklingsarbejde.
 • Styrket evne til at arbejde med evaluering, dokumentation og kvalitetssikring. 
 • Nye perspektiver på det tværfaglige og tværsektorielle samarbejde.
 • Specialisering i et særligt socialfagligt område, fx børn og unge, rusmidler, praktikvejledning, seksualvejledning, demens eller supervision.
 • Inspirerende netværk med andre professionelle inden for det socialfaglige felt.

I undervisningen inddrager vi erfaringer fra din egen hverdag, og vi kobler hele tiden vores teori, analyse og metodiske refleksion med konkrete problemstillinger fra dit arbejde. På den måde styrker vi sammen dine professionelle kompetencer.

Læs hele beskrivelsen
Jeg har fået en faglig viden, der giver tryghed, når jeg vejleder og rådgiver kollegaer og borgere. Med den viden og faglige indsigt, jeg har nu, kan vi udelukke alle ”synsninger” og forholde os fagligt til observationer og problemstillinger.
Morten Axelgaard Christiansen, Tidligere studerende

Uddannelsesretninger

Ønsker du at tone den generelle uddannelse mod et særligt fagområde, har du mulighed for at tilvælge en uddannelsesretning

 • Uddannelsens opbygning

  Den sociale diplomuddannelse svarer til ét års fuldtidsstudie (60 ECTS point), men er tilrettelagt som en deltidsuddannelse, der strækker sig over 3 år. 

  Du vælger selv i hvilket tempo, du vil tage uddannelsen, blot den er færdiggjort inden for 6 år. På den måde er det nemt at forene videreuddannelse med familieliv og karriere. Du kan også vælge kun at tage enkelte moduler som efteruddannelse. 

  Uddannelsen består af:

  Vi anbefaler, at du starter uddannelsen med et af de obligatoriske moduler. Du har yderligere mulighed for at specialisere dig ved at vælge en af vores uddannelsesretninger; børn og unge, rusmidler, demens eller seksualvejledning. Vælger du at følge en retning, skal du tage 2 retningsspecifikke moduler.

  Længere nede på siden kan du se, de moduler vi udbyder på uddannelsen. Se uddannelsens studieordning for en generel oversigt over alle de moduler, der indgår i uddannelsen.

 • Hvem deltager

  Den sociale diplomuddannelse er for dig, der arbejder inden for det sociale område og ønsker nye kompetencer. Uddannelsen henvender sig fx til socialrådgivere, lærere, pædagoger og andre, der arbejder inden for det socialfaglige område.
 • Adgangskrav

  Optagelse på uddannelsen forudsætter, at du har gennemført en kort eller mellemlang videregående uddannelse som fx en professionsbacheloruddannelse til socialrådgiver, pædagog eller lignende.

  Herudover skal du have minimum to års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse.

  Fra 1. august 2019 og tre år frem gælder en forsøgsordning. Det betyder, at hvis du har en akademiuddannelse, så kan du søge direkte ind på en diplomuddannelse, hvis du:
  - har en akademiuddannelse som højeste forudgående uddannelse
  - har relevant erhvervserfaring på mindst fire år bag dig. Dvs. uanset om det er før, under eller efter akademiuddannelsen
  - er i relevant beskæftigelse ved optag på diplomuddannelsen

  Opfylder du ikke ovenstående krav, kan du også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Læs om realkompetencevurdering.

 • Sådan tilmelder du dig

  ​Du tilmelder dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig løbende et eller flere moduler og gennemfører på den måde uddannelsen i det tempo, der passer dig.

  Du kan se aktuelle moduler på uddannelsen længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, får du her en kort beskrivelse af udbyttet og det faglige indhold. Det er også her du finder alle de praktiske oplysninger og kan tilmelde dig.

  OBS! hvis du er ny studerende skal du ved første tilmelding vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Det kan fx være:
  Uddannelse: Uddannelsesbevis eller uddannelsesudskrift.
  Erhvervserfaring: Seneste lønseddel med anciennitet eller officiel bekræftelse fra virksomheden.

Kontakt

heid480x480.jpg

Heidi Lauridsen

Administrativ partner

+45 87 55 18 65

heid@via.dk

Heidi Lauridsen

Administrativ partner

+45 87 55 18 65

heid@via.dk

heid480x480.jpg
lkst480x480.jpg

Lykke Kolby Stengaard

Faglig kontaktperson

+45 87 55 18 34

lkst@via.dk

Lykke Kolby Stengaard

Faglig kontaktperson

+45 87 55 18 34

lkst@via.dk

lkst480x480.jpg
agra480x480.jpg

Anne Gramstrup Agger

Studievejleder

+45 87 55 19 43

evu.studievejledning@via.dk

Anne Gramstrup Agger

Studievejleder

+45 87 55 19 43

evu.studievejledning@via.dk

agra480x480.jpg