Diplom i projektledelse

Arbejder du med opgaver af projektlignende karakter? Og vil du gerne stå stærkere i rollen som projektleder? Så er Diplomuddannelsen i projektledelse et rigtig godt match til dig. På uddannelsen får du en helhedsforståelse af dine projekter i organisationen og ikke mindst en sikker øvebane, hvor du kan udvikle dig til den projektleder, du gerne vil være.

Jeg har fået meget stor indsigt i projekt- og virksomhedsprocesser – ja, jeg overdriver ikke, når jeg siger, at det er på grund af denne uddannelse, at jeg er gået hen og blevet selvstændig. Det var et fantastisk læringsmiljø.

Jens Jessen Hansen, indehaver af rådgivningsvirksomhed

Om uddannelsen

 • På diplom i projektledelse kommer vi 360 grader rundt om projektledelsesdisciplinen. Vi opdaterer dig på de nyeste tendenser, metoder og projektledelsesværktøjer, ligesom vi styrker dig i din rolle som projektleder. Derfor er uddannelsen også et oplagt næste skridt, hvad enten du drømmer om at varetage nye og større opgaver eller få bevis på det, du allerede kan.

  Du får blandt andet:

  • Effektive værktøjer til alle faser af projektarbejdet.
  • Styrket dine evner til at lede forandringer i dynamiske omgivelser.
  • Redskaber til teamledelse, engagement og motivation.
  • Ny inspiration til at skabe målbare forretningsmæssige resultater.
  • Afklaring og udvikling af din personlige ledelsesstil.
  • Inspiration til at gøre projektarbejdet mere bæredygtigt - fx ved at sikre en god udnyttelse af ressourcerne i dit projekt og ved at sætte rammerne for, at dine projektdeltagere på bæredygtig vis skaber de ønskede resultater.
  • Inspirerende netværk med andre projektledere.
  • Bevis på dine kompetencer og et opdateret CV.

  På uddannelsen arbejder du med opgaver, der tager direkte afsæt i de udfordringer, du møder i din hverdag. Det sikrer kortest mulig vej mellem teoretisk viden, ny læring og omsætning til handling.

  Du får samtidig tilbudt en faglig mentor, der følger dig fra start til slut. Formålet er at give dig plads til refleksion og inspirere dig til at lave målrettede planer for, hvordan du får mest ud af uddannelsen. Sidst i uddannelsen får du også tilknyttet en coach med særligt fokus på din personlige udvikling. Læs mere om mentorordningen her.

 • Vi ved, at du som projektleder er spidsbelastet i perioder. Derfor er Diplom i projektledelse en fleksibel efteruddannelse, der kan tilpasses et travlt arbejds- og familieliv. Du kan tage uddannelsen på deltid sideløbende med dit job og tilrettelægge forløbet alt efter dine udviklingsbehov.

  Uddannelsen er godkendt af Undervisningsministeriet og internationalt anerkendt via European Credit Transfer System med 60 ECTS-point – hvilket svarer til ét års fuldtidsstudie. Uddannelsen er modulopbygget og bygger på både teori og praktisk træning, der bliver koblet tæt til din hverdag og de udfordringer, du og din organisation står overfor.

  Nedenstående grafik viser uddannelsens opbygning
  Diplom i projektledelse består af tre obligatoriske moduler (Projektledelse – metoder og værktøjer, Kommunikation og teamrelationer samt Projektstrategi og -organisation), to-tre valgmoduler og et afgangsprojekt.

  Dette er ALT tekst  

  De fleste bruger 2-3 år på at gennemføre hele uddannelsen på deltid. Og har du brug for en pause undervejs, er der også mulighed for det. Du kan nemlig strække dit studieforløb op til 6 år.

  Det er op til dig, hvilket modul du vil starte med og i hvilken rækkefølge, du vil tage modulerne. Ofte er det dog en fordel at tage de obligatoriske moduler først.

  Du kan også tage enkeltmoduler fra uddannelsen som enkeltstående kurser, hvis du vil nøjes med det.

  Læs mere om Diplom i projektledelse

 • Diplom i projektledelse er for dig, der arbejder som projektleder, projektkoordinator eller som dagligt løser opgaver af projektlignende karakter. Uddannelsen er en anerkendt kompetencegivende diplomuddannelse som kan være et naturligt næste skridt, uanset om du er på vej – eller midt i – din projektlederkarriere.

 • For at blive optaget direkte på en diplomuddannelse skal du have gennemført én af følgende uddannelser, suppleret med 2 års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse:

  • Erhvervsakademiuddannelse
  • Akademiuddannelse
  • Bachelor- eller professionsbacheloruddannelse
  • Kandidatuddannelse
  • En anden relevant videregående uddannelse på mindst samme niveau som en af ovenstående uddannelser

  Opfylder du ikke ovenstående krav, kan du også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Læs om realkompetencevurdering.

 • Du kan ikke tilmelde dig en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig løbende et modul ad gangen og gennemfører på den måde uddannelsen i det tempo, der passer dig.

  Betalingen falder i rater og følger de moduler, du tager. Du betaler derfor kun for de moduler, du tager hvert semester.

  De forskellige moduler, du kan vælge imellem, finder du længere nede på siden. Inde på hvert modul kan du se prisen, afholdelsestidspunkt og sted, og du kan læse om indhold og udbytte.

  OBS! hvis du er ny studerende skal du ved første tilmelding vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Det kan fx være:

  • Uddannelse: Uddannelsesbevis eller uddannelsesudskrift.
  • Erhvervserfaring: Seneste lønseddel med anciennitet eller officiel bekræftelse fra virksomheden.

Det siger deltagerne om uddannelsen

Mere viden

Brochure om diplom i projektledelse

Læs brochuren om Diplom i projektledelse

Skal en diplomuddannelse i projektledelse eventuelt være dit næste skridt? Download vores brochure og bliv klogere på det faglige indhold, dit udbytte og dine muligheder med uddannelsen.
Download brochure
Vælg projektlederuddannelse efter behov

Hent guiden: "Vælg uddannelse efter dit behov"

At finde den rette projektlederuddannelse kan være et projekt i sig selv. Brug guiden her som et inspirerende hjælpeværktøj til at blive klogere på, hvilken projektlederuddannelse der er den rette for dig.
Hent guide
Videnscenter for projektledelse

Besøg vores videncenter for projektledelse

I Videncenter for projektledelse udvikler vi viden, som omsættes til undervisningsforløb på Diplom i projektledelse. Herigennem sikrer vi, at uddannelsen er relevant, opdateret og tidssvarende. 
Besøg videncentret

Kontakt

helk480x4802019.jpg

Administrativ kontakt

agra480x480.jpg

Studievejleder