Designteknolog med speciale i Fashion Design

Drømmer du om at blive designer? Vær med til at udvikle modevirksomhedernes kollektioner, og arbejd kreativt i hele processen fra idé til færdigt produkt. 

Om specialeretningen Fashion Design

 • Designteknolog med speciale i Fashion Design er for dig, som har lyst til at arbejde kreativt og praktisk med at udvikle kollektioner til modebranchen.

  Uddannelsen giver dig kompetencer til at arbejde med designprocessen. Derfor får du undervisning i trendresearch, målgruppeanalyse, idégenerering, skitsering i hånden, udarbejdelse af arbejdstegninger, udvikling af farvekort og anvendelse af materialer, konstruktion af mønstre til dine designs, udarbejdelse af dokumentation, samt opsyning af styles og udarbejdelse af grafisk præsentationsmateriale i Adobe Illustrator, InDesign og Photoshop.

  Du skal forholde dig til eksisterende brands på markedet og tænke i bæredygtige løsninger.  Sådan lærer du at opbygge en sammenhængende kollektion og designe produkter, der passer til et brands identitet.

  Bliv klædt på til et job i modebranchen

  Styrken i din uddannelse er vekselvirkningen mellem specialefag, valgfag og fællesfag, hvor du samarbejder med studerende fra uddannelsens øvrige specialer. Det giver dig et stærkt netværk med medstuderende og en forståelse for samarbejdet på tværs af virksomhedens afdelinger, når du senere skal ud i job. Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt og giver dig en uvurderlig indsigt i modebranchens måde at arbejde på.

  Du får en kreativ og praksis rettet uddannelse som er orienteret mod mode- og livsstilsbranchen og du lærer at forholde dig til sustainability og bæredygtige løsninger. 

  Din uddannelse foregår i et stærkt designfagligt miljø og i tæt samarbejde med mode- og livsstilsbranchens virksomheder. Du har nyeste teknologier til rådighed på værkstederne, hvor du kan realisere dine ideer på vores industrielle systuer eller indenfor eksempelvis digitalt print, strik, lasercutting, materialelaboratoriet og indenfor CLO 3D Design.

  Specialet i Fashion Design er en del af Designteknologuddannelsen og udbydes på Campus Herning.

  Læs mere om specialets opbygning (pdf)

 • Dit job som designassistent vil typisk bestå i at assistere designeren i arbejdet med at udvikle kollektioner. 

  Det kan eksempelvis være at udarbejde trendplancher, tegninger i Adobe programmerne, dokumentation til produktion, grafisk præsentationsmateriale og godkende kollektionsprøver mm.

  Videreuddannelse

  Mange designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business, som giver mere nuancerede jobmuligheder med et større ansvarsområde. 

Mød studerende og færdiguddannede

Se dimittendernes kollektioner 

Hvordan skaber man en modekollektion? 

VIA Design fashion procesfilm

Hør Elena og Casper fortælle om deres designproces