Designteknolog med speciale i Fashion Design

Drømmer du om at blive designer? Vær med til at udvikle modevirksomhedernes kollektioner, og arbejd kreativt i hele processen fra idé til færdigt produkt. 

Designteknolog med speciale i Fashion Design er for dig, som har lyst til at arbejde kreativt og praktisk med at udvikle kollektioner til modebranchen.

På uddannelsen får du undervisning i:

  • designudvikling
  • trendresearch
  • målgruppeanalyse
  • idégenerering
  • skitsering
  • arbejdstegninger
  • farvekort
  • anvendelse af materialer
  • konstruktion af mønstre til dine designs
  • opsyning af produkter.

I hele designprocessen kommer du til at arbejde med grafiske programmer som CLO3D, Illustrator, InDesign og Photoshop og i fysiske værksteder som f.eks. systue, print, strik, lasercutting.

Du kommer til at arbejde med eksisterende brands i modebranchen. Tænke i bæredygtige løsninger. Og lære at opbygge sammenhængende kollektioner. 

Specialet i Fashion Design er en del af Designteknologuddannelsen og udbydes på Campus Herning.

Læs mere om specialets opbygning (pdf)

På studiet arbejder vi meget visuelt og lærer at udtrykke os gennem billeder. For mig er det en helt ny måde at udtrykke sig på, som jeg synes er vildt spændende.
Olivie, tidligere studerende.

Hvad kan du blive?

Som designteknolog med speciale i fashion design kan du fx. få job som designassistent. Her vil dit arbejde typisk bestå i at assistere designeren i arbejdet med at udvikle kollektioner. 

Det kan eksempelvis være at udarbejde trendplancher, tegninger i Adobe programmerne, dokumentation til produktion, grafisk præsentationsmateriale og godkende kollektionsprøver mm.

Videreuddannelse

Mange designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business, som giver mere nuancerede jobmuligheder med et større ansvarsområde. 

Hvad er en specialeretning?

Uddannelsen til designteknolog består af fællesfag og specialefag. Dine specialefag afhænger af, hvilken af de 7 specialeretninger du vælger. Din specialeretning afgør altså, hvilket område du kommer til at specialisere dig indenfor i mode- og livstilsbranchen. Eksempelvis Fashion Design.

Du bliver undervist i dine specialefag sammen med de andre studerende fra din årgang, som har valgt det samme speciale som dig. Fællesfagene er fælles for alle studerende på tværs af specialeretningerne. Derfor bliver du undervist i fællesfagene sammen med studerende fra de øvrige specialeretninger.

Fællesfagene klæder dig på til at forstå arbejdsgangene i mode- og livsstilsbranchen. På den måde bliver du i stand til at arbejde sammen med både designere og business-specialister, uanset hvilken specialeretning du vælger.

Læs om fællesdelen af uddannelsen til designteknolog her

Kontakt

Har du spørgsmål om optagelse?
Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til os.
Kontakt studievejleder

Mød studerende og færdiguddannede

Se dimittendernes kollektioner 

Hvordan skaber man en modekollektion? 

VIA Design fashion procesfilm

Hør Elena og Casper fortælle om deres designproces