Designteknolog med speciale i Fashion Design

Drømmer du om at blive designer? Vær med til at udvikle modevirksomhedernes kollektioner, og arbejd kreativt i hele processen fra idé til færdigt produkt. 

Om specialeretningen Fashion Design

 • Designteknolog med speciale i Fashion Design er for dig, som har lyst til at arbejde kreativt og praktisk med at udvikle kollektioner til modebranchen.

  På uddannelsen får du undervisning i designudvikling, trendresearch, målgruppeanalyse, idégenerering, skitsering, arbejdstegninger, farvekort, anvendelse af materialer, konstruktion af mønstre til dine designs, samt opsyning af produkter. I hele designprocessen kommer du til at arbejde med både grafiske programmer som CLO3D, Illustrator, InDesign og Photoshop samt i fysiske værksteder som f.eks. systue, print, strik, lasercutting.

  Du kommer til at arbejde med eksisterende brands i modebranchen og tænke i bæredygtige løsninger og lærer at opbygge sammenhængende kollektioner.

  Bliv klædt på til et job i modebranchen

  En af styrkerne i uddannelsen er det tværfaglige samarbejde med branchen og studerende fra uddannelsens øvrige specialer. Det giver dig et stærkt netværk med medstuderende og en forståelse for samarbejdet på tværs af virksomhedens afdelinger, når du senere skal ud i job. Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt og giver dig en uvurderlig indsigt i modebranchens måde at arbejde på.

  Uddannelsen foregår i et stærkt designfagligt miljø og i tæt samarbejde med mode- og livsstilsbranchens virksomheder. 

  Specialet i Fashion Design er en del af Designteknologuddannelsen og udbydes på Campus Herning.

  Læs mere om specialets opbygning (pdf)

 • Dit job som designassistent vil typisk bestå i at assistere designeren i arbejdet med at udvikle kollektioner. 

  Det kan eksempelvis være at udarbejde trendplancher, tegninger i Adobe programmerne, dokumentation til produktion, grafisk præsentationsmateriale og godkende kollektionsprøver mm.

  Videreuddannelse

  Mange designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business, som giver mere nuancerede jobmuligheder med et større ansvarsområde. 

Mød studerende og færdiguddannede

Se dimittendernes kollektioner 

Hvordan skaber man en modekollektion? 

VIA Design fashion procesfilm

Hør Elena og Casper fortælle om deres designproces