Designteknolog med speciale i Pattern Design (Konstruktør)

Har du sans for detaljen, og vil du være med til at skabe tøj, der sidder perfekt? Som konstruktør får du stor indflydelse på modevirksomhedernes kollektioner ved at sikre en perfekt silhuet og pasform.

Om specialeretningen Pattern Design

 • Designteknolog med speciale i Pattern Design er for dig, som er struktureret og har lyst til at arbejde med en mere teknisk tilgang til mode.

  Du skal fortolke designerens ideer og konstruere mønstre på Gerber CAD, som sikrer, at tøjet får den rette silhuet og pasform, så virksomhedens målgruppe bliver tilfredse med produkterne.

  Du får undervisning i Adobe Creative Cloud programmerne til illustration, således at du kan udarbejde arbejdstegninger og et professionelt dokumentationsmateriale til produktion.

  Præcision på skemaet

  Uddannelsens fag giver dig kompetencer til at arbejde med digital konstruktion i såvel 2D- som 3D programmer såsom CLO3D, modeludvikling af mønstre, graduering af størrelser, tegning af arbejdstegning, udarbejdelse af dokumentation, materialeindsigt, syteknik og opsyning, tilretning og formgivning af styles med fokus på dametøj.

  Passer perfekt til modebranchen

  Styrken i din uddannelse er kombinationen af specialefag, valgfag og fællesfagene, hvor du samarbejder med studerende fra uddannelsens øvrige specialer. Det giver dig et stærkt netværk med medstuderende og en forståelse for, hvorfor det er vigtigt at samarbejde på tværs af virksomhedens afdelinger, når du senere skal ud i job.

  Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt for at give dig en god indsigt i branchens måde at arbejde på. Det samme gælder studietur til produktionssteder i Litauen. Her får du en forståelse for flowet i produktionen af tøj. 

  Du får en kreativ, teknisk og praktisk uddannelse, som er orienteret mod mode- og livsstilsbranchen, og du lærer at forholde dig til ansvarlige og bæredygtige løsninger. 

  Din uddannelse foregår i et stærkt designfagligt miljø og i tæt samarbejde med mode- og livsstilsbranchens virksomheder. Du har nyeste teknologier til rådighed på værkstederne, hvor du kan realisere dine ideer på vores industrielle systuer eller indenfor eksempelvis digital print, strik, broderi, lasercut, materialelaboratorie mm.

  Du kan læse Designteknolog med speciale i Pattern Design i Herning.

  Læs mere om specialets opbygning (pdf)

 • Dit job som konstruktionsassistent vil typisk bestå i at assistere konstruktøren i arbejdet med at konstruere mønstre til kollektionerne og igangsætte produktion. Det kan eksempelvis være at udarbejde målskemaer og mønstre, arbejdstegninger, digital syning i 3D programmer, dokumentation til produktion eller at afprøve, tilrette, kommentere og godkende kollektionssamples mm. 

  Videreuddannelse

  Mange designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design & Business på VIA Design, som giver mere nuancerede jobmuligheder med et større ansvarsområde.

Mød studerende og færdiguddannede

Bliv klogere på, hvad en pattern designer laver

pattern design

To studerende fortæller om Pattern Design uddannelsen