Hvad er "Retail"? Og "Retailkoncepter”?
Retail betyder ”salg til slutforbrugeren”. Det handler altså om en masse små salg af én eller få varer til privatpersoner. Det er det modsatte af ”engrossalg”, hvor man sælger store mængder på én gang til virksomheder og butikker.
Når man arbejder med Retail, er det derfor vigtigt at forstå forbrugernes adfærd. Og kunne skabe sammenhæng mellem alle de steder, hvor forbrugerne møder ens brand. Det kalder vi et Retailkoncept. Det handler om at udvikle nogle kendetegn eller en rød tråd, som går igen i alt lige fra indretningen af butikker til kundeservice. Det lærer du på specialeretningen Retail Design og Business.
Uddannelsen er for dig, som gerne vil arbejde visuelt, analytisk og strategisk. Her får du nemlig lov at kombinere design og business. I løbet af uddannelsen lærer du at:
-
Indrette og designe de kontaktpunkter og situationer, hvor kunder og brands mødes. F.eks. fysiske butikker, online butikker, hjemmesider, showrooms og guidelines til personalet.
-
Analysere trends, markeder og forbrugeradfærd.
-
Omsætte dine analyser til strategier for, hvordan du kan skabe sammenhængende købsoplevelser og i sidste ende skaffe flere kunder og øge omsætningen.
Tilsammen giver fagene på uddannelsen dig kompetencer til at skabe visuelle udtryk og oplevelser, som matcher virksomhedens historie og markedsføring. Du lærer eksempelvis at skitsere, dekorere og vedligeholde en butik, så udtrykket stemmer overens med strategien for brandet.
Se oversigt over fag og semestre på uddannelsen (pdf)
Jeg elsker at arbejde i en branche, hvor jeg gennem kreativitet, forståelse og viden kan være med til at påvirke indretningen og udformningen af fremtidens butikker. En god retail-designer formår at give slutbrugeren en bedre shopping-oplevelse samtidig med, at det kan mærkes positivt på bundlinjen. Karina Kvejborg, tidligere Retail Design og Business-studerende
Hvad kan du blive?
Som færdiguddannet designteknolog med speciale i Retail Design og Business er du klædt på til at arbejde i mode- og livsstilsbranchen. F.eks. som assisterende designer i en visual merchandising-afdeling, bestyrer af en butik eller som en del af en branding- og marketingafdeling. Her vil du typisk have ansvar for videreudvikling og optimering af retailkonceptet og være i tæt kontakt med indkøbs- og salgsafdelingen.
Mange designteknologer vælger at læse videre på top-up-uddannelsen Design og Business. Top-up’en tager 1,5 år ekstra og giver dig en professionsbachelor. Som professionsbachelor får du nogle mere nuancerede jobmuligheder.
Hvad er en specialeretning?
Uddannelsen til designteknolog består af fællesfag og specialefag. Dine specialefag afhænger af, hvilken af de 7 specialeretninger du vælger. Din specialeretning afgør altså, hvilket område du kommer til at specialisere dig indenfor i mode- og livstilsbranchen. Eksempelvis Retail Design og Business.
Du bliver undervist i dine specialefag sammen med de andre studerende fra din årgang, som har valgt det samme speciale som dig. Fællesfagene er fælles for alle studerende på tværs af specialeretningerne. Derfor bliver du undervist i fællesfagene sammen med studerende fra de øvrige specialeretninger.
Fællesfagene klæder dig på til forstå arbejdsgangene i mode- og livsstilsbranchen. På den måde bliver du i stand til at arbejde sammen med både designere og business-specialister, uanset hvilken specialeretning du vælger.
Læs om fællesdelen af uddannelsen til designteknolog her
Kontakt
Har du spørgsmål om optagelse?
Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til os.
Kontakt studievejleder